maritbet girişmaritbet
İnanç Kabadayı, Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde neler anlattı?

İnanç Kabadayı, Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde neler anlattı?

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’nde konuştu.

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde "Gayrimenkul sektöründe gelişime ve inovasyona neden ihtiyaç var?" konusunda düşüncelerini aktardı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde EgeYapı Group olarak sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 

Zirvenin ilk oturumunda gayrimenkul sektöründe gelişimi ve inovasyonu konuşuyoruz. Gayrimenkulde sektöründe inovasyonunun önemine geçemeden önce sektörle ilgili genel bir değerlendirme yapmak isterim. 

Son yıllarda gerçekleştirdiği büyüme ile dikkat çeken ve dış kaynaklı yatırımların bir numaralı adreslerinden biri olarak ön plana çıkan Türkiye, geçtiğimiz on yılın yükselen ekonomik değeri olarak hala ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Bu süreç, hem yabancı yatırımcıların ülkemize olan ilgisi hem de içeride bizi geleceğe taşıyacak adımların atılmasıyla süreceğine inanıyoruz. 

Türkiye dünya ile yarışıyor

Sektör olarak arkamıza aldığımız rüzgârla birlikte bugün Türkiye'nin dört bir yanında, dünyanın birçok yerinde gördüğümüz fark oluşturan projeleri aratmayan yapılarla karşılaşıyoruz.

Hepinizin bildiği üzere gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotif olarak tabir ettiğimiz bir öneme ve büyüklüğe sahip. Özellikle son 10 yılda gösterdiği başarılı büyüme performansı sayesinde gayrimenkul sektörünün ilerleyen yıllarda da dikkat çeken sektörler arasında yer alacağını öngörüyoruz. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32.4 artarak 116 bine yükseldi.    
 
Yabancılara Mart ayında satılan 1,610 konutun 548 adeti İstanbul'da satıldı. İstanbul ilini sırasıyla 451 konut satışı ile Antalya, 119 konut satışı ile Yalova, 103 konut satışı ile Bursa, 72 konut satışı ile Aydın ve 65 konut satışı ile Sakarya izledi.

Doğru ve kazançlı yatırım: Gayrimenkul!

En güncel veriler doğrultusunda sektörüne genel olarak baktığımızda, Gayrimenkulün güncelliğini asla yitirmeyen ve diğer yatırım araçlarına göre karlılığı kanıtlanmış bir kavram olduğunu görüyoruz. Birikimini saklamak yerine, doğru ve kazançlı bir yatırım aracına bağlamak düşüncesi daima gayrimenkulü işaret ediyor. 

Sektörün bahsetmiş olduğum yüksek başarı grafiği ve cazibesi özellikle son yıllarda ciddi bir rekabet söz konusu. Hızla değişen dinamiklere sahip sektörümüzde hayata geçen konut projelerine baktığımız zaman her biri özellikle, teknoloji, tasarım ve sunduğu fırsatlar açısından bünyelerinde farklı farklı oluşumlar barındırıyor. Kimi proje konutun yanına sosyal yaşam,  alışveriş merkezi, ofis eklerken; kimi projeler farklı teknolojik altyapı ile destekleniyor. 

Bir yılda hayata geçirilen proje sayısının büyüklüğünü, sektör çapını ve zorlu rekabet ortamını göz önünde bulunduracak olursak inovasyonun aslında bizler için ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu anlayabiliriz.  

Sektör profesyonellerinin inovatif bakış açısı, yatırımcının girişimci ruhu ve projenin tüketicilere sundukları ile birleştiği zaman ortaya büyük proje çıkıyor ve sizi sektörde farklılaştırıyor. Tasarım ve inovasyonun birleştiği yerde hayata geçen büyük proje ile artık bir marka haline geliyorsunuz. Son dönemde Türkiye'de marka haline gelmiş ve büyük projelere atmış onlarca inşaat firması. Türkiye'nin emlak alanında konut ihtiyacını kapayan ve farklı ihtiyaçlara farklı talep imkanları oluşturarak cevap veren bu firmalar, Türkiye emlak sektörünü geleceğe taşıyorlar. 

Konutta marka ve inovasyon talep görmeye ve gereklilik arz etmeye başladı. Talep gören markalar da her projede sundukları farklılıklarla hedef kitlelerini oluşturdular. Her bir dengenin son derece hassas olduğu ve bir zincirin halkası gibi birbirlerine bağlı olan farklı dinamiklere sahip gayrimenkul sektöründe; her gün gelişen teknoloji, artan tüketici ihtiyaçları ve beklentileri, zorlu rekabet koşullarının da etkisiyle inovasyon ve gelişiminin durmaksızın devam edeceğine inanıyorum.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"
  • 17.05.2022 11:40

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Nisan 2022 konut satış istati ...

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!
  • 10.05.2022 15:59

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!

Cumhurbaşkanı’nın konut alacaklara yönelik açıkladığı Konut Finansman Paketi çer ...