maritbet girişmaritbet
İlk silah OSB'de arsa tahsisleri için ön talep alınıyor

İlk silah OSB'de arsa tahsisleri için ön talep alınıyor

Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisleri için ön talepler alınmaya başlandı.

Kırıkkale'de 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde, arsa tahsisleri için ön talepler alınmaya başlandı.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) ait Arpalık Çukur mevkisindeki 500 dönümlük arazi üzerine kurulan organize sanayi bölgesinde (OSB) altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale'de, Silah İhtisas OSB'ye yatırım yapacak girişimciler, 5. bölge teşviğinden yararlanabilecek. OSB içinde tahsis edilecek 64 parsel bulunuyor. Bunlardan 49 parsel 3-5 bin, kalan 15 parsel ise 5-7 bin metrekare büyüklüğünde olacak.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Silah İhtisas OSB'nin Türkiye için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Yaklaşık 20 firmadan ön tahsis talebi geldiğini bildiren Haktankaçmaz, "Önümüzdeki aylar içinde değerlendirme yapılarak kesin arsa tahsis başvuruları alınacak olup müteşebbislere arsa tahsislerinin yapılması sağlanacaktır." dedi.

Vali Haktankaçmaz, Silah İhtisas OSB'de yatırım yapacak müteşebbislerin 5. bölge teşviğinden istifade edeceklerini anımsattı.

Altyapı ikmal yapım işinin de yüzde 70 tamamlandığını anlatan Haktankaçmaz, şunları kaydetti:

"Elektrik ve telekom altyapı yapım çalışmalarına başlanılmıştır. Doğalgaz altyapı ihalesi en kısa sürede yapılacak olup 2017 yılı temmuz ayı itibarıyla tüm altyapı çalışmalarının bitirilmesi hedeflenmektedir. 2017 yılı itibarıyla talep patlaması bekliyoruz. Yatırımcılarımız, Kırıkkale'ye yatırım yapmak için acele etmeli. Silah İhtisas OSB çok ciddi beklentileri bünyesinde barındıran, vatandaşımızın dilinde olan bir tesis. Kırıkkale, ülke savunmasının başkenti. Böyle bir başkentte, böyle bir sanayi bölgesinin olması da çok doğal bir şey. Silah İhtisas OSB, Kırıkkale'ye yapılan en önemli yatırımlardan birisi."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlk silah OSB'de arsa tahsisleri için ön talep alınıyor
  • 25.02.2017 13:05

İlk silah OSB'de arsa tahsisleri için ön talep alınıyor

Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa tahsisleri için ö ...