maritbet girişmaritbet
İkiz yalılardan biri artık Sabancı'nın değil

İkiz yalılardan biri artık Sabancı'nın değil

Sabancı ailesine ait boğazdaki ikiz yalıdan birisi satıldı

Kaynak: Okhan Şentürk / Ekonomist Dergisi

 
İstanbul Boğazı'nda 18 yalısı bulunan Sabancı Ailesi'nin fertlerinden Hacı Ömer Sabancı'nın kardeşi Hacı Mehmet Sabancı'nın oğlu Kaya Sabancı, Kandilli'deki ünlü ikiz yalılardan kendine ait olanını Erikli'nin ortaklarından Hasan Aslanoba'ya sattı.16 milyon Euro'ya el değiştiren yalı, Aslanoba Turizm Yatırımları adına alındı.
Cemiyet hayatında Boğaziçi'ndeki yalılarıyla da dikkat çeken Sabancı Ailesi fertlerinden Kaya Sabancı'nın, Boğaz'daki ünlü ‘İkiz Yalılar'dan kendisine ait olanını sattı. Bu ikiz yalılardan diğeri ise Kaya Sabancı'nın ağabeyi Yalçın Sabancı'ya ait.
 
Sabancı Holding'in kurucusu merhum Hacı Ömer Sabancı'nın kardeşi merhum Hacı Mehmet Sabancı'nın oğlu olan Kaya Sabancı'nın Kandilli'deki yalısını alan kişi ise iş dünyasında yıldızı son 10 yılda parlayan Hasan Aslanoba. Erikli Su'yun kurucusu olan ve 2005 yılında çoğunluk hisselerini açıklanmayan bir rakama Nestle'ye satan Hassan Aslanoba'nın bu ikiz yalılardan biri için 16 milyon Euro verdiği ifade ediliyor.
 
ERİKLİ'Yİ YARATAN İSİM
Aslanoba, 2006 yılında o tarihte yaklaşık 55 milyon dolar ciro elde eden Türkiye'nin ilk cam şişeli suyu Erikli'nin yüzde 60 oranındaki hissesini Nestle'ye satmıştı. Aile şirketi olan Erikli'nin başına geçtikten sonra Türkiye'nin en teknolojik otomasyon sistemini kuran ve güçlü bir dağıtım ağı ile Erikli'nin pazardaki payını bir anda yükselten Aslanoba'nın Erikli'deki ortaklığı halen devam ediyor. Şirketin ayrıca meyve suyu sektöründe de önemli yatırımları bulunuyor.
 
DÖRT KATLI, 800 METREKARE
Şu an ABD'de yaşayan Kaya Sabancı 2004 yılında büyük bir acı yaşamıştı. Kaya Sabancı'nın 23 yaşındaki oğlu Cem Sabancı, döviz bedelli olarak vatani görevini yaptığı Burdur'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti
Satışa konu olan İkiz Yalı, Boğaziçi'nin en önemli bölgelerinden biri olarak kabul edilen Kandilli Burnu'nda bulunuyor. Kaya Sabancı'nın satışını gerçekleştirdiği yalı toplam 1.500 metrekare kullanım alanına sahip. Çatı dahil toplam 4 kattan oluşan yalının bir de ortak havuzu bulunuyor. Yalının yaklaşık 35 yıl önce inşa edildiği biliniyor.
 
EN ÇOK YALI SABANCI'LARIN
Boğaz'da en çok yalı sahibi olan aile 18 yalı ile Sabancılar. Aile fertlerinin elindeki yalıların değerinin yaklaşık 800 milyon doları bulduğu yalı piyasası yetkililerince dile getiriliyor.   Aile'nin en fazla yalıya sahip olan ferdi ise Yalçın Sabancı. Yalçın Sabancı'nın İstanbul Boğazı'nda beş yalısı bulunuyor.
Sabancılar'ın yalılarının genelde Vaniköy, Kandilli, Beylerbeyi, Yeniköy, Kuzguncuk ve Anadolu Hisarı'nda yoğunlaştığı görülüyor.

Boğaz'da Sabancılar'dan sonra en fazla yalıya sahip olan bir diğer aile de Yalçın Ailesi. Yalçın Aile'nin Boğaz'da beş adet yalısı yer alıyor. Yalçın Ailesi'nin ardından Kibar ve Koç Ailesi'nin üçer yalısı bulunuyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz