maritbet girişmaritbet
İkinci el konuta ilgi artıyor!

İkinci el konuta ilgi artıyor!

ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu, ülke genelindeki olumsuzlukların ikinci el konuta olan ilgiyi artırdığını söyledi.

Gayrimenkul danışmanlık markası ERA Gayrimenkul Türkiye, Broker'larını bir araya getirdiği KKTC'de ilk yurtdışı ofisini de açtı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu “Siyasi ve ekonomik olumsuzluklar ikinci elde konuta ilgiyi artırıyor. Böyle zamanlar en çok franchise verdiğimiz dönemlerdir” dedi.

İlk yurtdışını ofisini; ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açan ERA Gayrimenkul, Türk yatırımcıların ilgisi nedeniyle yönünü adaya çevirdi. ERA Broker kampı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türk yatırımcının KKTC'ye ilgisinin arttığını belirterek, bu ilginin kendilerini Kıbrıs'ın franchise verme haklarını almaya ittiğini söyledi. KKTC'de Türkiye'den gelen yatırımcılara yılda 10-15 bin konut satmayı hedeflediklerini kaydeden Ekşioğlu, “Kıbrıs'ta satışlara baktığımızda Türkler'inİngilizler'den sonra ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. İngilizler yılda 15-20 bin konut alırken, Türkler'in aldığı konut sayısı 3 bin civarı. Ülkede 155 bin liraya 2+1 tipi konut bulmak mümkün. Böyle bir konuttan bin 110 lira civarı kira geliri elde ediliyor, bu da 250 sterlin'e denk geliyor. 56 bin sterlin yani 250 bin lira değerinde bir evin kira getirisi de en az bin 800 lira civarı” dedi. 

İkinci el konut satışları artacak

Gayrimenkul danışmanlık sektörünü de değerlendiren Can Ekşioğlu, sektörün yılı yüzde 5-9 yukarıda bitirmesini beklediklerini ifade etti. Ekşioğlu “Siyasi ve ekonomik olumsuzlukların belki birinci elde durgunluk yaratıyor gibi görünse de ikinci elde tam tersi bir durum olur. Çünkü böyle durumlarda en çok franchise verdiğimiz dönemlerdir. Şu anda faal 35 ofisimiz var, 5 ofisimiz daha açılma aşamasında” dedi. 

KKTC'de mevcutta Türkler'in oturma izni olmadığını, ancak bu bununla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan ise bu konuların gündemde olmasının bölgeye olan ilgiyi artırdığının altını çizdi. Baygan “Konut fiyatları Avrupa ile kıyaslandığında gerçekten çok ucuz. Bu nedenle oturmak ya da yatırım amaçlı alınan evlerin yanı sıra yazlık evlere olan ilgiyi görüyoruz. Bu nedenle buradayız, ilk ofisimizi açtık. Hedefimiz KKTC'de 4-5 ofis açmak. Güney tarafıyla ilgili adım atmak üzere çalışmalar yapıyoruz” dedi.

İlk KKTC ofisi açıldı

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye, Broker'larını ilk uluslararası yatırımı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir araya getirdi. ERA Avrupa Başkanı FrancoisGagnon ve ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu, ERA Koordinatörü Mustafa Baygan ve alanında uzman konuşmacıların katıldığı organizasyonda gayrimenkul danışmanlık sektörü masaya yatırıldı. Ünlü basketbol koçu Çetin Yılmaz, Girişim Savaşçısı Berke Sarpaş ve Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı BeralFişekçi'nin de katıldığı organizasyonda gayrimenkul danışmalığının önemi, sektörün mevcut durumu, geleceği gibi konular masaya yatırılırken, ERA'nın yeniden yapılanmasıyla ilgili iletişim ve teknoloji alanındaki değişimler anlatıldı. Organizasyona yaklaşık 70 kişi katıldı. 2015 yılı 3. çeyrek ödüllendirme sonuçlarının da açıklandığı ve dereceye girenlerin ödül aldığı ‘campERA' organizasyonu çerçevesinde, ERA'nın KKTC'deki ilk ofisinin açılışı da gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İkinci el konutta suni fiyat artışının önüne geçiliyor
  • 21.09.2020 09:26

İkinci el konutta suni fiyat artışının önüne geçiliyor

İkinci el taşıt satışının ardından konut piyasasında da yeni dönem başlıyor. Sun ...

ABD’de ikinci el konut satışlarında artış yaşandı
  • 22.06.2017 10:24

ABD’de ikinci el konut satışlarında artış yaşandı

Amerika’da ikinci el konut satışları mayısta yüzde 1,1 artarak 5 milyon 620 bine ...

İkinci el konut fiyatları ne durumda?
  • 16.12.2015 16:56

İkinci el konut fiyatları ne durumda?

Reidin ve GYODER ortaklığında hazırlanan raporda ikinci el konut fiyatları masay ...

İkinci el konuta ilgi artıyor!
  • 26.10.2015 12:48

İkinci el konuta ilgi artıyor!

ERA Türkiye Başkanı Can Ekşioğlu, ülke genelindeki olumsuzlukların ikinci el kon ...

Reidin.com ‘Şubat’ta konut fiyatları en çok İstanbul’da arttı’
  • 01.04.2014 17:00

Reidin.com ‘Şubat’ta konut fiyatları en çok İstanbul’da arttı’

Şubat ayında İstanbul’da metrekare başına konut satış fiyatları %1.39 oranında a ...

İkinci el ve sıfır konut fiyatları Haziran ayında arttı!
  • 15.07.2013 11:58

İkinci el ve sıfır konut fiyatları Haziran ayında arttı!

İkinci el konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,31 oranında, geçen yılın a ...