maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce “Kaliteyi ve denetimi arttıracağız”

İdris Güllüce “Kaliteyi ve denetimi arttıracağız”

İdris Güllüce, Türkiye genelinde devletin kurumlarının yaptığı işlerde kalite sorunu yaşadıklarını söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu konuştuk. Sayın başbakanıma da bu cümleleri söyledim. Bundan böyle kaliteyi ve denetimi arttıracağız. Hiç kimse canı istediği kalite de bu devlete iş yapamayacak. Devletin istediği, söylediği iş kalitesinde ve devletin kurumun söylediği zamanda işi yapacak” dedi.

İlbank Sosyal Tesislerinde düzenlenen “İlbank Kentsel Altyapı Hizmetleri ve Finansman Çalıştayı” toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşma gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, alt yapı konusunda hızla açığın kapanması gerektiğini ifade etti. Güllüce, sözlerine şöyle devam etti:

2023 yılında alt yapı sorunu çözülmeli

“Ben yerel yönetimlerden geliyorum. Altyapı olması gereken yerlerde hiç değil. Bu yüzden altyapıya ağırlık vermeyi düşünüyorum. Belediye başkanlarımızdan bazıları, işin önemli olan üstünün görünmesidir, makyajıdır alta ne yatırım yapalım diye düşünse dahil ben öyle düşünmüyorum. 2023 yılı öncesinde biz altyapı sorununu çözmüş, atık su sorununu çözmüş, katı atık problemlerini çözmüş ve atığın tümünün geri dönüşümünü sağlamış bir ülke olma hedefindeyiz.”

Devlet kurumları yaptığı işte, kalite sorunu yaşanıyor

Türkiye genelinde devletin kurumlarının yaptığı işlerde kalite sorunu yaşandığını söyleyen Güllüce, şunları aktardı:

“Biz bir kalite sorunu yaşıyoruz. Türkiye genelinde devletin kurumlarının yaptığı işlerde kalite sorunu yaşıyoruz. Kalite bir insan hakkıdır. Nasıl evrensel insan hakları varsa kalite de bir insan hakkıdır. Benim yaşadığım şehirde su boruları patlamaması lazım. Madem ben vergimi veriyorum, madem ben vatandaşım diyor. Haklı olarak o parayla yapılan su borusu 3 ay sonra patlayıp kaçak oranı çok olmaması lazım. Kalite yeterli değil. Neden yeterli değil? Denetim yeterli değil.”

Kalite ve denetimi arttıracağız

Bakanlar Kurulu'nda, kalite ve denetimin daha fazla artırılması konusunda kara alındığını gerçekleştiğini ifade eden Güllüce, şunları söyledi:

“Bakanlar Kurulu'nda bu konuyu konuştuk. Sayın başbakanıma da bu cümleleri söyledim. Bundan böyle kaliteyi ve denetimi arttıracağız. Hiç kimse canı istediği kalite de bu devlete iş yapamayacak. Devletin istediği, söylediği iş kalitesinde ve devletin kurumun söylediği zamanda işi yapacak. Bir kalite de sınırlama yapıyoruz. Bana verdiğim para kadar iş yapacaksın. 100 lira mı verdim. 100 liralık iş yapacaksın. Ben senden 101 liralık iş istemiyorum ama bana 99 liralık da iş yapmayacaksın. Bu denetimi sıkı sıkıya yapacağız. Bu her yerde konuşacağım. Çoğu yerlerde baktığınızda böyle olmadığını görüyorsunuz. Niye devletin yaptığı okullar yıkılır da, kalfanın yaptığı binalar yıkılmaz bir deprem bölgesinde bunları sormamız lazım. Burada bir kalite problemi ve denetim problemi var. İller Bankası bazında ve bakanlığın kendisi içinde de biz kaliteyi ve zamanla yarışmayı hayatımıza indirgeyeceğiz.”  
İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...