maritbet girişmaritbet
İBB, amatör balıkçılara yer ayarlayacak!

İBB, amatör balıkçılara yer ayarlayacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ’ın, “Amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak” açıklamasının ardından Boğaz’ın her iki yakasını gezerek, sahilde olta sallayanların nabzını tuttu

 

Balıkçılar tepkili: “Balığın nerede olacağı hava koşullarına göre değişiyor. Sayımız çok fazla, belirlenecek yerlerde kavga çıkar. Allah'ın denizine yakında para da alırlar. Bu uygulama bizi kahvehaneye hapseder.” 
 
‘Balığın nerede olduğunu belediye nereden bilsin?' 
 
İstanbullu amatör balıkçılara kötü haber önceki gün Kadir Topbaş 'tan geldi. Topbaş, Boğaz boyunca vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda amatör balıkçıların sadece belli yerlerde balık tutabileceklerini açıkladı. Açıklama, yıllardır sahilde olta sallayan amatör balıkçıların keyfini kaçırmış durumda. 40 yıldır Üsküdar'daki tütün deposu önünde balık tutan Hayati Yılmaz, burayı evine yakın olduğu için tercih ettiğini söylüyor: 
 
“Tuttuğumuz en fazla bir kilo balık, o da elimizden alınacak. Balık nerede tutulur, belediye nereden bilecek? Lodosta karşıya gidiyorum. Hava güzel olunca da burada balık oluyor. Belediyenin belirleyeceği yerde balık olacak mı?” 
 
Üsküdar'ın bir diğer müdavimi Rıdvan Zorlukol ise “Önce trolcülerle ve midye toplayanlarla uğraşsınlar” diyor ve ekliyor:
 
“Oltayı verelim ellerine kendileri tutsun balığı.” 
 
Ferhat Karakaş ise tek hafta sonu zevkinin elinden alınmasından korkuyor: “Ben Kuzguncuk'ta oturuyorum. Çocukluğumdan beri Üsküdar'da balık tutuyorum. Şimdi balık tutmayıp kahvehaneye mi gideyim? Hem Topbaş balığın nerede olduğunu nasıl bilecek?” 
 
‘Paralı hale getirecekler' 
 
Almanya 'da büyüyen Murat Azıtman, yedi yaşından beri bu işe meraklı. Hafta sonları Kuleli Askeri Lisesi'nin önünde balık tutmaya geldiğini söylüyor. Balık tutma alanlarının İSPARK usulü paralı alanlara dönüşeceğini düşünüyor: 
 
“Halkın sosyal eğlencesini elinden alacaklar, paralı hale getirecekler. Uygulamanın para almaktan başka amacının olduğunu düşünmüyorum.” 
 
Boğaz'ın diğer yakasında, Yeniköy ve Kalender civarında avlanan amatör balıkçılar da tepkili. Baki Karakullukçu, balıkçıya kimsenin karışamayacağını söyleyerek “Deniz Allah'ın denizi. Önce trafiğe çare bulsunlar” diyor. Sudi Varol ise tek zevkinin İstinye'de balık tutmak olduğunu belirtiyor: ”Balık tutma zevkimizi de elimizden alsalar ne yaparız. Yeşil alan da bırakmadılar ki gidelim. Hem yapılacak yere bunca insan nasıl sığar? Oluşacak sıkışıklıkta da kavga çıkarırlar.''  Galata Köprüsü'nde balık tutan Sait Ünver de “Balık tutmayıp ne yapalım hafta sonu. Yol kenarında mangal yakanları kimse görmüyor” diyor. Necmi Vural da balık tutarak stres atanlardan. “Balığın nerede çıkacağı akıntıya, hava şartlarına göre değişiyor” diyor. 
 
Kadir Topbaş ne demişti? 
 
Kadir Topbaş 'ın açıklamalarına göre amatör balıkçılar artık istedikleri yerde olta atamayacaklar. Vatandaşlardan, Boğaz kenarında balık tutan amatör balıkçılarla ilgili sıkça şikâyet geldiğini belirten Topbaş,”Ama balık tutmak da İstanbul 'un bir keyfi. Ben de gençken balık tuttum. Boğaz'da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız. Amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak” demişti.
 
Fatih Yağmur / Radikal

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...