maritbet girişmaritbet
Hüseyin Arslan: Üç yıl içinde GYO olacağız!

Hüseyin Arslan: Üç yıl içinde GYO olacağız!

Ankaralı inşaat firması YDA İstanbul'da yapımını sürdürdüğü The İstanbul'da esinlenerek projelerini The Ankara The Kayseri şeklinde yürütmeye karar verdi

Ankaralı inşaat firması YDA İstanbul'da yapımını sürdürdüğü The İstanbul'da esinlenerek projelerini The Ankara The Kayseri şeklinde yürütmeye karar verdi. YDA Başkanı Hüseyin Aslan "Zeytinburnu'nda silüeti bozmamak için 38 kattanvazgeçtik yatay proje geliştirdik. Yüzde 20 kaybımız olsa da önemli değil silüet daha önemli" diyor.

Rezidans nasıl olur, herkese göstereceğiz

YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, Zeytinburnu'nda Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olarak Kiptaş ile beraber hayata geçirdikleri The İstanbul Sahilpark projesiyle ilgili de şunları aktarıyor: "3 etaplı bir proje; Sahilpark, Veliefendi ve Residence şeklinde. Sahilpark tamam, The İstanbul Veliefendi'nin inşaatı devam ediyor.

Şimdi de The İstanbul Residence'a başladık.

Burada rezidans nasıl olur göstermek istiyoruz.

Konseptte tüm hizmetler olacak. Otel hizmetlerinin tamamı; kat hizmeti, oda servisi v.s."

3 yıl içinde içi tam dolu GYO olacağız

 YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Hüseyin Aslan, "Şu anda 3 milyon metrekarenin üzerindeyiz ve inşaatta aslında en büyükler arasındayız" diyor. Aslan, projeleri hakkında şu bilgileri aktarıyor: "Ankara'da Nevbahar konutları 1250 konutluk ve üçüncü etabına başlıyoruz. Yenimahalle Belediyesi ile 3 bin 500 konutluk bir kentsel dönüşüme başlıyoruz. Yine Ankara'da 700 konutluk başka bir projemiz var. Ankara'da orta ve uzun vadeli proje çalışmalarım yürüttüğümüz 14 bin konutluk projemiz var. Sonuçta GYO olmak istiyoruz. Kendimize bir hedef çizdik; hastane inşaatları 3 yıl içinde bitecek, işletme başlayacak. Onlar bir portföy, işletmesini üstlendiğimiz havaalanlarımız var ki onlar bir başka portföy.

Markalı konut ve alışveriş merkezlerimiz de olacak ve hepsini bir havuz içinde toplayıp güzel bir GYO yapısı oluşturacağız.

YURT içinde ve dışında çok sayıda taahhüt ve kendi konut projelerine imza atan Ankaralı YDA İnşaat, bundan böyle ülke genelinde 'The' markalı projelerle yayılacak. Halen Ankara ve İstanbul'da 3 milyon metrekarenin üzerinde konut inşaatı projesiyle piyasadaki en büyükler arasında olan YDA İnşaat'ın patronu Hüseyin Aslan, "The İstanbul, The Ankara, The Kayseri olacak. Bir kent içinde çok projemiz olursa semtin adı da projeye girecek. Markalı konut üretmek en doğrusu" diyor. İstanbul'un tarihi yarımadası için bir süre önce Zeytinburnu'ndaki bazı 'yüksek projeler' yüzünden başlayan silüet tartışmasına da değinen Aslan, "Zeytinburnu'nda The İstanbul olarak üç aşamalı projemiz var. Birinde binalarımız 38 kat olacaktı ama silüeti etkilememek için yataya geçtik. 18 kata indik. Yaklaşık yüzde 20 kaybımız oldu ama önemli değil.

Silüete saygımız sonsuz. Ayrıca biz çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi yapıyoruz orada ve onun başarısı da önemli.

İstanbul'un o eşsiz silüeti zaten her şeyden önemli" diye konuştu.

Kazakistan'da 1 milyar doları aştık Hüseyin Aslan, son dönemde yurt içine yoğunlaştıklarını ama başta Kazakistan olmak üzere yurt dışında da taahhüt işlerinin dışında konut üretip sattıklarım anlatıyor.

Aslan, şöyle konuşuyor: "Kazakistan'da hem kendi yatırımlarımız hem de taahhüt işlerimiz var. Orada da konut yapıyoruz.

Yaklaşık 1 milyar doların üzerinde konut işi yaptık ve sattık. Devam eden projelerimiz de var. Onların da değeri 300 milyon doları aşıyor. 7-10 bin dolar metrekare fiyatla konut sattık orada. Üstelik natamam teslim ediyoruz. Almaata'da Finans Merkezi, Alışveriş Merkezi, Ritz Oteli, Kazakistan milli müzesi, hava limanları şeklinde devam ediyoruz. Astana havaalanını 30 yıl işleteceğiz. Ukrayna'da Kiev havaalanı, Suudi Arabistan, Abu Dabi, Kandahar'da çalışıyoruz. Ancak son dönemde ağırlığımız yeniden Türkiye'ye döndü.

Türkiye'nin cazibesi yüksek

Krizden önce yüzde 65 yurt dışındaydık. Şu anda ağırlık yeniden Türkiye oldu.

Çünkü Türkiye küresel krizde ve sonrasında en cazip yatırım ülkesi oldu. Biz de Türkiye'ye döndük. Şu anda yurt içinde altyapı projeleri de yapıyoruz. Ankara-İzmir hızlı tren hattının birinci etabını yapacağız.

Polatlı-Afyon tren altyapı projesini aldık.

Eskişehir'de konsorsiyumla metro son etabını yapıyoruz.

Şehir hastaneleri yapıyoruz

Hükümetimizin şehir hastaneleri projesi var. Kayseri'nin 1583 yataklı şehir hastanesinin temelini attık. 700 milyon dolarlık yatınm olacak. Ankara'da ilci tane ihale edildi. Birinin sözleşmesini imzaladık.

İstanbul'unki de ihale edildi, pazarlık süreci devam ediyor. Manisa, Konya, Mersin'i de aldık. Pazarlık ve sözleşme aşamasındayız.

Türkiye için yeni bir model. Devlet arsayı, konsept projeyi veriyor. 'Yap bitir, 25 yıl senden kiralıyorum' diyor. Sonra hastane devletin oluyor. İşletmesini baştan itibaren devlet yapıyor. Tüm bina ve teknoloji destek hizmetlerini senden alıyor. Devlet binayı yaptırıyor, sonra 'ben kanşmam 25 yıl binanın sorumlusu sensin sadece kira öderim' diyor. Bu sayede de dünyanın en modern hastaneleri doğuyor. Proje uzun vadeli finansman gerektiriyor.

Kentsel dönüşümde başarı için 'hakkaniyet' şart YDA inşaat Yönetim Kurulu Başkam Hüseyin Aslan, Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerinin başarılı olabilmesi için 'hakkaniyet' meselesine dikkat etmek gerektiğini söylüyor. Aslan, şöyle konuşuyor: "Hak sahipleri, müteahhit firmalar ve kamu arasında bir iş yapılacak. Hak sahibi; 'müteahhit malı götürecek' diye bakarsa iş yürümez. Müteahhit; 'burada ne kadar emsal artırsam o kadar kârlı olur' diye bakarsa yanlış olur. Belediyeler de 'firmalarla halk işi bitiremiyor, iki taraf da dozunu kaçırıyor' diye çözümsüzlüğe yönelirse bu büyük projeler ortada kalır. Herkes hakkına razı olacak ve ortaya dünya çapında bir dönüşüm çıkacak."

Sadi Özdemir/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreni
  • 07.05.2018 13:38

Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreni

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu
  • 07.05.2018 11:48

Hüseyin Arslan Kayseri Şehir Hastanesi açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yı ...

YDA Grup ve EBRD ortak basın toplantısı - 1 kısım!
  • 16.12.2014 14:07

YDA Grup ve EBRD ortak basın toplantısı - 1 kısım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve YDA Grup'un ortaklaşa düzenlediği bası ...

The İstanbul Veliefendi 2. Etap satışa çıktı
  • 29.11.2014 17:06

The İstanbul Veliefendi 2. Etap satışa çıktı

Zeytinburnu'nda YDA Grup tarafından hayata geçirilen The İstanbul Veliefendi'nin ...

The İstanbul Residence'ı Seda Tezcan anlattı!
  • 12.07.2012 08:43

The İstanbul Residence'ı Seda Tezcan anlattı!

YDA Kuruluş İnşaat The İstanbul Satış Müdürü Seda Tezcan'ı projenin örnek daires ...

The İstanbul Residence 70 milyon liralık yatırımla hayat bulacak!
  • 13.06.2012 16:10

The İstanbul Residence 70 milyon liralık yatırımla hayat bulacak!

YDA Grup ve Kuruluş İnşaat ortaklığında hayata geçirilecek olan The İstanbul Res ...