maritbet girişmaritbet
Hüseyin Altaş ‘Gayrimenkul yatırımı, az riskli ve düşük maliyetlidir'

Hüseyin Altaş ‘Gayrimenkul yatırımı, az riskli ve düşük maliyetlidir'

Realty Plus Türkiye CEO’su Hüseyin Altaş, gayrimenkulün az riskli ve düşük maliyetli bir yatırım fırsatı olduğunu söyledi

TÜİK verilerine göre 2013 yılının Ocak – Eylül döneminde Türkiye genelinde toplam 862.154 konut, satış nedeniyle el değiştirdi. Bununla birlikte ülke genelinde 3,5 - 4 milyon adet kiralanabilir konut olduğu tahmin ediliyor. Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün, özellikle kendi işini kurmak isteyen girişimci adayları için önemli bir fırsat sunduğu belirten Realty Plus Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş,  “Rakamlar şunu gösteriyor ki; ülkemiz, kiralık&satılık konut pazarı açısından Avrupa da dahil bulunduğu bölgenin en büyük pazarı. Krizlerden etkilenmeyen tek sektörün gayrimenkul olduğu da göz önünde bulundurulursa, girişimci adaylarının çok büyük finansal riskler altına girmeden global networke sahip bir markalı emlak danışmanlığı firması ile işbirliğine gitmesi doğru bir yatırım modeli olacaktır” diyor. Bölgeye göre farklılık göstermekle birlikte bir Realty Plusofisi açmak için büyük metropollerde ortalama 20-30 bin, küçük illerde ise 10 bin dolarlık sermaye gerekiyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli gibi büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde franchise veren Realty Plus Türkiye, yılsonunda 40 ofise ulaşmayı hedefliyor. Gayrimenkul danışmanlığı konusunda 1994 yılından beri Kuzey Amerika'da hizmet veren International Realty Plus, pazarın çok hızlı büyüdüğü Türkiye'de yeni franchise ofisleri açmayı sürdürüyor. Şu anda İstanbul ve Antalya'da şubeleri olan marka, 2014 yılı sonuna kadar ülke genelinde 20 ofise ulaşmayı hedefliyor. 2015 yılına kadar Türkiye'deki franchise sayısını 100'e çıkarmayı planlayan firma, gayrimenkule ilgi duyan ancak bu alanda daha önce hiç çalışmamış girişimci adaylarını bekliyor. 

“Gayrimenkul işinde kadınlar daha başarılı”
Marka olarak franchise yapılanmalarını uzun süreli ve verimli işbirliği temeli üzerine kurduklarını vurgulayan Realty Plus Türkiye CEO'su Hüseyin Altaş “Bu model sayesinde Gayrimenkul konusuna ilgi duyan ve üstelik global bir markanın çatısı altında kendi işini kurmak isteyen girişimci adayları, büyük finansal risklerin altına girmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir Realty Plus ofisi açabilecek” dedi. Özellikle kadınların bu işte oldukça başarılı olduklarını belirten Altaş, o yüzden kadın girişimcileri Realty Plus ofisi açmaya davet ettiklerini söylüyor. 
Yapılan yatırım 1 yıl içinde geri dönüyor
Her ilçede bir ofis açmayı hedefleyen Realty Plus Türkiye'de, franchise bedeli konusunda girişimcilere ödeme kolaylıkları sunuluyor. Bulunduğu lokasyona göre değişmekle birlikte bir ofisin maliyeti minimum 10 bin dolardan başlıyor. Yatırım maliyetinin ortalama 1 yıl içinde geri döndüğü sistemde, bölgesinin potansiyeline göre ofisin aylık cirosu 8 bin ila 15 bin dolar arasında değişebiliyor. Aylık ortalama ofis gideri ise, cironun yaklaşık %8'ini oluşturuyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut satışları kasımda geçen yılın aynı dönemine göre %34,1 düştü!
  • 15.12.2022 10:24

Konut satışları kasımda geçen yılın aynı dönemine göre %34,1 düştü!

Konut satışları kasımda bir önceki aya göre yüzde 14,8, geçen yılın aynı ayına k ...

Konut satışları ekim ayında bir önceki yıla göre %25,3 oranında düştü!
  • 16.11.2022 10:17

Konut satışları ekim ayında bir önceki yıla göre %25,3 oranında düştü!

TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki y ...

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 114.74 arttı!
  • 12.09.2022 11:00

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 114.74 arttı!

TÜİK verilerine göre inşaat maliyet endeksindeki artış temmuzda da devam etti ve ...

Son 5 yılda en yüksek getiriyi gayrimenkul yatırımı sağladı
  • 23.06.2022 16:31

Son 5 yılda en yüksek getiriyi gayrimenkul yatırımı sağladı

Eva Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Anıl Ünlü, gayrimenkul yatırımının 2011 – 2015 ...

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı
  • 19.04.2022 16:13

Konut satışları mart ayında bir önceki yıla göre %20,6 arttı

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2022 yılı Mart ayı ...