maritbet girişmaritbet
Hotel Thermal İstanbul'u Tuzla'ya Ak İnşaat yapıyor!

Hotel Thermal İstanbul'u Tuzla'ya Ak İnşaat yapıyor!

38 yıldır inşaat sektöründe sayısız başarılı projelere imza atan Mustafa Akman yeni projeleri Hotel Thermal İstanbul "Sağlıklı Yaşam ve Detoks Merkezi"ni Q Life okuyucularını anlattı. Sadece İstanbul değil Türkiye için değerli ve büyük bir yatırım olan Hotel Thermal İstanbul, İstanbul'da tek olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Sağlıklı bir hayatın kapılarını sonuna kadar açan bu dev projeyle ilgili merak ettiklerimizi sorduk.

Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?

Aslen Samsun Terme'liyim. Babamın yanında çırak olarak başladım çekirdekten yetişme diyebiliriz. 1974 yılında Akman inşaat'ı kurarak profesyonel iş hayatıma başladım. Sonrasında Ak İnşaat ve Akonur İnşaat Şirketler Grubu olarak yola devam ediyoruz. 3 kızım ve 7 torunum var. Sosyal hayatımda özellikle torunlarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Daima çalışmaktan yanayım, emekli olmak fikri bana hep uzak oldu. Çalışan kazanır mutlaka ancak tek taraflı bir kazançtan ziyade ekmeğinizi bölüşmezseniz huzurunuzun da olmayacağına inanırım. Birlikte çalıştığım herkes maddi manevi kazanırsa bu benim hedefime ulaştığımı gösterir. 
 
Hotel Thermal İstanbul'un çıkış noktası neydi?
 
Bugüne kadar sayısız sanayi konut ve plaza inşaatları yapmış olmama rağmen ticari kaygı gütmeden insanlığa hizmet edecek kalıcı bireser bırakabileceğim bir proje hayal ederkenTuzla Içmeler'de yüzyıllardır şifa dağıtan mineralli su kaynağını insanlığın hizmetine sunmak çıkış noktamız oldu elbette. Ancak bunu yaparken de yapmış olmaktan ziyade donanımlı modern çağın gereklerine uygun bir tesis olması gerektiğine inandık. Tuzla içmeler Kaplıcaları A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı kadim dostum Köksal Köse ile birlikte güç birliği yaptık ve Hotel Thermal İstanbul'un çalışmalarına başladık. Bu birlikte kurduğumuz bir hayaldi gerçekleşmesi için de maddi manevi tüm imkanlarımızla projeyi hayata geçirdik. Hotel Thermal İstanbul bizim için çok önemli bir proje. Bu projeyle birlikte Hotel Thermal İstanbul'a bağlı diğer projelerle birlikte tamamını hayata geçirmeyi planlıyoruz.
 
Projeden söz eder misiniz? Hotel Thermal İstanbul nasıl bir proje?
 
Hotel Thermal İstanbul donanımı ve konforuyla İstanbul'un tek sağlıklı yaşam ve detoks merkezidir. Burada insanlara sadece alıştığımız tatil keyfi değil komple bir sağlık paketi sunarak yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Gerek iş gerekse tatil maksatlı çıktığımız yurt dışı gezilerinde gördüğümüz kaplıca formatındaki tesislerde beğendiklerimiz olduğu kadar eksikliğini duyduğumuz hizmetleri de düşünerek Hotel Thermal İstanbul'da insan için gerekli olan her üniteyi tesisimizde birleştirmemizin gerekliliğine inandık. Hotel Thermal istanbul aynı zamanda uluslar arası bir proje elbette. Projemizin bir bütünü var. Thermal İstanbul bütünü oluşturan parçalardan bir tanesi. Sadece Türkiye için değil dünyayla da yarışan bir proje aynı zamanda. İnsanlar buraya geldiklerinde buradaki hizmetlerden faydalanıp ayrıldıklarında yaşam kalitelerindeki olumlu değişimi gözle görülür bir şekilde hissedecekler. Hotel Thermal İstanbul geleneksel kaplıca anlayışını çağın gereklerine uygun modern bir tesisle hizmete sunan değerli bir proje. 
 
İnsanlar burada neler yaşayacak nelerden faydalanabilecek? 
 
Öncelikle sağlıklı bir yaşam ve ileriki yaşlarını daha zinde ve keyifli yaşamak isteyenlerin tercih edeceği bir tesis olacak olan Hotel Thermal İstanbul'da sizleri güler yüzlü ve alanlarında uzman deneyimli personelimiz karşılayacak. İlk etap olarak bilgisayarlı check- up'tan geçerek rahatsızlıklarınız belirlenecek. Bu rahatsızlıklarla doğru orantılı olarak tesis içindeki ücretsiz olarak uygulanacak olan sağlık parkurundaki kür programları kişilere özel belirlenecek. En nihayetinde her insanın metabolizması farklıdır ve bu farklılıklar uzman kişiler tarafından değerlendirilerek gerekli kür programları uygulanacak. Hotel Thermal İstanbul projesinin ayrıcalığı sadece bir içme kürü değil sadece bir kaplıca değil uyguladığımız kür programlarıyla desteklenen bütünüyle insanı yenileyen bir sağlık kompleksi olmasıdır. İddia ediyoruz 60 yaşında geldiniz. Dediniz ki ben devre sağlık paketinizden istifade etmek istiyorum. Bir testten geçtiniz ve test sonucu kimi hareketleriniz normale oranla daha ağır yavaş. Örneğin elinizi belli bir ölçüde kayırabiliyorsunuz kolunuzu belli oranda açabiliyorsunuz kafanızı belli bir oranda çevirebiliyorsunuz yürüyüş bandındaki performansınız sınırlı. 10 yıllık bir sağlık paketi aldığınızda geldiğiniz yaşınızdan daha performanslı olmazsanız ödediğiniz parayı biz helal saymıyoruz. Çünkü sadece kür aldığınız dönemde değil tesis dışında da hizmetimiz devam edecektir. Bunun adı yaşam koçluğudur. Her üye aileye özel olarak ilgilenen yaşam koçları sizin tesis içinde edindiğiniz alışkanlıklarınızın devamlılığını sağlamak adına tesis dışında da sizi belirli periyotlarda kontrol ederek hizmete devam edecektir. Bu sayede insanlar sağlıklı yaşamayı öğrenecekler ve daha kaliteli bir yaşam süreceklerdir. Hotel Thermal İstanbul en başta da belirttiğim üzere bir sağlıklı yaşam ve detoks merkezidir. 
 
Sağlık Parkurundan bahsettiniz burada nasıl bir kür programı söz konusu?
 
Öyle bir mineral suyumuz var ki o tavsiye edilen yiyecek ve içeceklerdeki minerallerin tamamı var, tamamını kapsıyor. Vücudu susuz bırakarak değil bol su içerek yaptırılan detoksun sonuçları görülebiliyor. Aç karına 2- 2.5 litre su içiyorsunuz. Bu detoksu yaparak sindirim sisteminizi boşaltmanıza yardımcı oluyor artı kaplıca suyuna giriyorsunuz cilt arası hücrelerdeki kirlenmelerinde toksunu yapıyorsunuz. Detoks sadece bunlar değil. Aslında insanda olan Çakra dediğimiz yolların açılması lazım. Çakraları kokuyla açabiliyorsunuz. Koku kürümüz var. İnsanlar nefes almayı bilmiyorlar. Nefes kürü dediğimiz bol oksijenlendirilmiş odalarda veya orman içi veya deniz kenarında gezi tertip ederek nefes alma tekniklerini de öğreterek derin nefes aldırarak ciğerlerin açılmayan noktalarını da açarak bir nefes kürü inhalasyon kürümüz var. Eklemlerle ilgili sualtı egzersizleri bel ağrılarıyla ilgili bel fıtığıyla ilgili su altı fraksiyonları boyun fıtığıyla ilgili boyun fıtığı traksiyonları bulunuyor. Bu bel ve boyun fıtığı fraksiyonu dediğimiz bir metod var bunun su altında olması en ideali. Yurt dışında hangi kaplıcaya giderseniz gidin bulunan ancak Türkiye'de olmayan bu ünite Hotel Thermal İstanbul'da bulunuyor. Tüm bunlarla beraber iyi düşünme kürü refleksoterapi kürü helyoterapi dediğimiz güneş banyosu müzik terapi çamur banyosu peloid- pelominkürleri masaj kürü bitki ve sıvı kürleri alkalileşme Kürü sağlık parkurumuzda yer alıyor. 
 
Hotel Thermal İstanbul'un diğerlerinden farkı nedir? 
 
Öncelikli olarak yüzyıllardır şifa dağıtan suyu ve hizmeti elbette. Eğitimli donanımlı ve profesyonel kadrosuyla ihtiyacınıza yönelik hizmetleri alabileceksiniz. Suyumuz İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji bölümü tarafından onaylanan raporuyla değerini ispatlamıştır. Hem banyo hem de içme kürü olarak uygulanabilen suyumuzun değerini ünlü gezgin Evliya Çelebi Seyahatnamesi'nde de yazmıştır. Ab-ı Hayat suyu olarak adlandırdığı suyumuzdan övgülerle bahsetmiştir. Diğer bir ayrıcalığı da lokasyonu... Genç ve dinamik nüfusuyla Türkiye'nin bir aynası olan İstanbul'da böylesi donanımlı bir tesis oluşu artı bir değer kazandırıyor elbette. Hotel Thermal İstanbul'a insan keyif yapmak için gelmeyecek. Biz onun sağlığıyla ilgili gelecekte keyif yapmasını sağlamak için varız. Kısaca üyelerimiz Hotel Thermal İstanbul'da bir devre sahibi olarak kendilerini yeni bir yaşam alışkanlığının içinde bulacaklar. O yüzden biz diyoruz ki gelin sağlıklı yaşamın ilk adımını bizimle atın yatırımınızı sağlığınıza yapın... Çünkü her şeyin telafisi var şu hayatta ancak sağlığımızı kaybettiğimizde geri kazanmak adına verilen mücadele zorlu olabiliyor. O yüzden sağlığınızın değerini biliyorsanız kaybetmemek ve de daha kaliteli bir hayat sürmek adına yapabileceğiniz en doğru yatırımlardan biridir diyebiliriz.
 
Son olarak söylemek istediğiniz var mı? 
 
Biz bu projeye çok iyi niyetlerle başladık. Niyet güzelse akıbet güzel olur ben buna daima inanıyorum. Hotel Thermal İstanbul'un herkese hayırlı olmasını temenni ederim.
 
Q Life

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...