maritbet girişmaritbet
Hızlı tren Göztepe'nin değerini daha da artıracak

Hızlı tren Göztepe'nin değerini daha da artıracak

Bağdat Caddesi’ndeki kentsel dönüşüm projeleri, hızlı trenin geçtiği hatta da hızlanmaya başladı.

Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, Bağdat Caddesi'ndeki yüksek metrekare fiyatlarına karşın hızlı tren ve metro yolundaki projelerin hem lokasyon hem de uygun metrekare fiyatları nedeniyle yatırım için değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.  

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin en hızlı gerçekleştiği bölgelerden bir tanesi, Bağdat Caddesi… Bölgede her yıl 1000'in üzerinde ruhsat işlemi gerçekleşiyor. Bölgenin köklü inşaat firmalarının yanı sıra başka sektörlerden birçok firma da Bağdat Caddesi üzerinde konut projesi geliştiriyorlar. Cadde'nin en eski inşaat firmalarından biri olan Aydoğan İnşaat, Bağdat Caddesi'nin Fenerbahçe, Erenköy, Suadiye gibi en gözde lokasyonlarında 1987 yılından beri inşaat yapıyor ve şimdiye kadar 50'nin üzerinde projeye imza attı.

Minimum yüzde 30 artacak 

Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, özellikle son dönemde popülaritesi artan Bağdat Caddesi'nde oturmak isteyenlere yeni bir lokasyon öneriyor: Göztepe. İrfan Aydoğan'ın vermiş olduğu bilgilere göre eski tren hattının kaldırılıp hızlı tren hattının ve metronun bu lokasyondan geçmesi, bölgenin değerini 2017 yılında yüzde 30 oranında artıracak. “4 yıl önce başlayan kentsel dönüşümün özellikle Bağdat Caddesi'nde daha yoğun yaşanması, arsa maliyetleri, metrekare satış fiyatlarını arttırdı. Bugün Erenköy, Suadiye gibi Bağdat Caddesi'nin tam üzeri lokasyonlarda konut almak istediğiniz zaman metrekare fiyatları minimum 6000 Dolar'dan başlıyor. Oysa Cadde'nin bir üst paralelinde yer alan ve eski tren hattı yerine geçecek hızlı tren ve metro hattının 2018 yılında açılmasıyla Göztepe gibi lokasyonlarda konutlar, 2017 yılından itibaren minimum yüzde 30 oranında değer kazanacak.” açıklamalarında bulunan İrfan Aydoğan, şu an aynı lokasyonda konut metrekare fiyatlarının 3000 Dolar'dan başladığına dikkat çekiyor. Yatırım veya oturmak için ev almak isteyenlerin, bankaların konut kredi faiz oranlarındaki indirim ve hızlı tren projesinin daha açılmaması nedeniyle ellerini hızlı tutmaları gerektiğini de belirtiyor.

Aydoğan İnşaat'dan Göztepe'ye 2 yeni proje  

Aydoğan İnşaat'ın yılın ilk aylarında başladığı kentsel dönüşüm projelerinden ikisi Göztepe'de bulunuyor. Aydoğanpark Göztepe, hızlı trene sadece 200 metre uzaklıkta yer alırken, İstasyonpark Göztepe projesi ise hızlı trenin bitişinde inşa ediliyor. Bağdat Caddesi'ne, Minibüs Caddesi'ne, okullara, sağlık merkezlerine yürüme mesafesinde bulunan projelerde, lükse dair her şey bir arada sunuluyor. A plus kalitedeki inşaat malzemeleriyle yapılan projeler, sosyal donatıları ve yeşil alanlarıyla da ön plana çıkıyor. 1701 metrekarelik bir inşaat alanı üzerinde yükselen Aydoğanpark Göztepe'de 3 tanesi dubleks daire olmak üzere 43 daire bulunuyor. Her katta 3 daire bulunan ve 14 katlı projede, daireler 3+1 ve 4+2 şeklinde tasarlandı. Dairelerin brüt metrekareleri ise 127-247 metrekare arasında değişiyor. Diğer bir kentsel dönüşüm projesi olan İstasyonpark Göztepe ise 13 katlı, 26 dairelik bir proje. İstasyonpark'ta ise her katta 2 daire bulunuyor ve dairelerin 2 tanesi dubleks olarak tasarlandı. Yine 3+1 ve 4+2 şeklinde tasarlanan dairelerin brüt metrekareleri 127 ve 237 metrekare arasında değişiyor. Gerek İstasyonpark Göztepe gerekse de Aydoğanpark Göztepe projelerinde çocuk oyun alanı, toplantısı odası ve her daire için 2 araçlık otopark sunuluyor. Teslim tarihleri Haziran ve Ekim 2017 olarak belirlenen İstasyonpark Göztepe ve Aydoğanpark Göztepe projelerinin metrekare satış fiyatları ise 3500 Dolar'dan başlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

Bakan Uraloğlu: "Halkalı-Kapıkule hattında çok önemli bir aşamayı daha hayata geçiriyoruz"
  • 12.07.2023 15:36

Bakan Uraloğlu: "Halkalı-Kapıkule hattında çok önemli bir aşamayı daha hayata geçiriyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Pro ...

Hızlı trende günlük 31 bin 651 yolcu ile tüm zamanların rekoru kırıldı
  • 16.09.2022 16:16

Hızlı trende günlük 31 bin 651 yolcu ile tüm zamanların rekoru kırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, vatandaşlardan gelen talep sonr ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Türkiye'de 52 şehir hızlı tren projeleriyle birbirine bağlanacak!
  • 09.04.2022 12:58

Türkiye'de 52 şehir hızlı tren projeleriyle birbirine bağlanacak!

Ulaştırma ağı ile Asya ve Avrupa kıtaları arasında bağlantı sağlayan merkezi kon ...