maritbet girişmaritbet
Hızlı değişim mihenk taşlarını değiştirdi

Hızlı değişim mihenk taşlarını değiştirdi

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, " Günümüzde olduğu gibi yine 1985'te de inşaat sektörü ekonominin dinamosuydu" dedi

 Kaynak: Bülent Yoldaş / Sabah Emlak

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, siyasi ve ekonomik konjonktürün örtüştüğünü belerterek "Mesela 25 yıl önce de tek parti yönetimi vardı, şimdi de. Günümüzde olduğu gibi yine 1985'te de inşaat sektörü ekonominin dinamosuydu" dedi.
 
İnşaat sektörü için değişmeyen en önemli hususun ise bürokrasi olarak ön plana çıktığına işaret eden Durbakayım, yıllar geçtikçe devlet ile iş yapmanın daha riskli hale geldiğini söyledi. Durbakayım, son 5 yılda gerek yerli gerekse yabancı bir çok yatırımcının açılan ihalelerde ortaya çıkan sorunlar yüzünden oldukça zor dönemler geçirdiğini hatırlattı.
 
BÜROKRASİ HIZLANDIRILMALI
İmar sorunları nedeniyle İstanbul'u yaşanır hale getirecek ihalelere girmeye çekinir hale geldiklerini anlatan Durbakayım, "Mesela 25 yıl önce bürokrasinin hızlanması için imarla yetkiler İstanbul Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında verilirken, şehirdeki 7 ilçede bulunan şubeler de kontrolleri yapardı. Daha sonra şubelerin bulunduğu yerler belediye olunca, Saraçhane'deki yetkiler bu ilçelere dağıtıldı ve sektördeki ağır işleyiş ortadan kalktı. Günümüzde ise 39 belediye olmasına karşın yetkiler çeşitli kriterler çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bulunuyor. Yani çarklar yine ağır dönmeye başladı" dedi.
 
25 YIL ÖNCE GÜZİDE YERLERE APARTMANLAR DİKİLDİ
SON 25 yıl içinde sektörünün müthiş bir değişim içinde olduğunu görüyorum. Tam 25 yıl önce temelini attığım fabrika inşaatının yanında Vaniköy villaları ve Vaniköy köşkü gibi özel konutlar inşa ediyordum. O dönemde gecekondu bölgelerindeki dört duvardan oluşan daire mantığı ile İstanbul'un en güzide yerinde apartmanları, kat karşılığında ardı ardına dikiyorlardı. Ne istediğini bilen daire sahipleri ise daha güvenli ve kaliteli konutları tercih ediyordu.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz