maritbet girişmaritbet
Hindistan Başkanı, Türk müteahhitlerini çağırıyor!

Hindistan Başkanı, Türk müteahhitlerini çağırıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinde, Hindistan Başbakanı Modi, 50 milyon konut için Türkiye ile anlaşma yapabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyaretinde DEİK ev sahipliğinde düzenlenen Hindistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Forumda 160'ın üzerinde Türk iş dünyası temsilcisi yer alırken Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) Başkanı Pankaj R Patel, Hindistan Sanayi Konfederasyonu (CII) Başkanı Shoban Kamineni de hazır bulundu. Forumun açılış konuşmasını yapan Erdoğan, Hindistan ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin derinleştirilip, çeşitlendirilmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hindistan ile Kapsamlı Ekonomik Ortaklık müzakerelerinin bir an evvel başlaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, en son 2014 yılında toplanan Türkiye-Hindistan Karma Ekonomik Komisyonu toplantılarına devam ettirilmesi ve Hindistan ile Türkiye arasında bir serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlanması gerektiğini 
ifade etti.

KUR BASKISI BİTSİN

İki ülke arasındaki mevcut ikili ekonomik işbirliğinde ciddi dengesizliklerin bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Hindistan'ın potansiyelinin bu rakamların çok üzerinde olduğunu söyledi ve Hint yatırımcıları Türkiye'ye, Türk yatırımcıları da Hindistan'a yatırım çağrısında bulundu. “Ticaretimiz üzerindeki kur baskısını azaltmalıyız. Kendi milli paralarımızla karşılıklı ithalat-ihracat yapabiliriz” diyen Erdoğan, hem Türkiye, hem de Hindistan'ın milli para politikasını benimsemesi gerektiğini ifade etti. Hindistan'ın dünyanın en büyük demokrasisi, ayrıca dünyanın en hızla büyüyen serbest piyasa ekonomisi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, başta bilişim ve bilgi teknolojileri olmak üzere yüksek teknoloji içeren sektörlerde Hindistan ile geniş işbirliği fırsatı bulunduğunu söyledi ve bu alanlarda Hindistan'ın tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, müteahhitlik, enerji ve turizm sektörlerinde Türkiye ile Hindistan arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

GELİN KONUT YAPIN

Hindistan Başbakanı Shri Narendra Modi ise, Türkiye ile Hindistan'ın tarihi ilişkileri kadar, benzer ekonomik vizyona sahip iki ülke olduğunu söyledi. İkili ekonomik ve ticari ilişkilerin yıllar içerisinde arttığını ancak bunun gerçek potansiyeli yansıtmaktan uzak olduğuna dikkat çeken Modi, dünyanın en güçlü 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye ve Hindistan'ın ekonomik ilişkilerini geliştirmek için daha fazla işbirliği yapması gerektiğini ifade etti. Hindistan ekonomisinin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğuna dikkat çeken Başbakan Modi, izledikleri bilgi-temelli ekonomik kalkınma modeli ile büyük firmalardan KOBİlere tüm sektörlerin dinamik bir şekilde dönüşüme devam ettiğini söyledi. Türk müteahhitlik sektörünün küresel başarılara imza attığını ifade eden Hindistan Başbakanı Modi, ülkenin bağımsızlığının 150'nci yılına denk gelen 2022 yılında, 50 milyon konut inşa etmek istediklerini, bu çerçevede Türk müteahhitlik sektörü ile daha fazla çalışmak istediklerini söyledi. Turizm sektöründe potansiyelin henüz keşfedilmemiş olduğuna da dikkat çeken Başbakan Modi, enerji alanında da işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

NE SATIYORUZ

Mermer, yağlı tohumlar, dökme demir, makine ve mekanik cihazlar aksam ve parçaları, gümüş ve altın.

NE ALIYORUZ

Petrol yağları, karayolu taşıtları için aksam ve parçaları, sentetik ip, traktör, işlenmemiş aluminyum.

652 MİLYON DOLAR

Türkiye'nin Hindistan'a ihracatı

5.7 MİLYON DOLAR

Türkiye'nin Hindistan'dan ithalatı

6.4 MİLYAR DOLAR

İki ülke arasındaki ticaret hacmi

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hindistan Başkanı, Türk müteahhitlerini çağırıyor!
  • 02.05.2017 10:29

Hindistan Başkanı, Türk müteahhitlerini çağırıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinde, Hindistan Başbakanı Modi, 50 mil ...

'G-20'de Hindistan, dünyanın en büyük demokrasisi'
  • 01.05.2017 09:30

'G-20'de Hindistan, dünyanın en büyük demokrasisi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Hindistan İş Formu'na katılarak Türk ...