maritbet girişmaritbet
Herşeye rağmen konut satışları hız kesmedi!

Herşeye rağmen konut satışları hız kesmedi!

Siyasi belirsizlik, dolar kurunun yükselmesi ve terör olayları konut satışlarını etkilemedi.

Türkiye'de güvenli liman olan inşaat sektörü hız kesmedi ve 2015'in ikinci çeyreğinde tüm söylentilere rağmen yüzde 2 büyüdü.

"Şimdi konut zamanı" diyen uzmanlar seçimlerden sonra güven ortamının oluşması ve yeni yılın gelmesiyle birlikte fiyatların zamlanacağını söylüyor. Gayrimenkule yatırım yapmanın her zaman olduğu gibi yine kazandıracağını belirten sektör temsilcileri, dolardaki artışın henüz konut fiyatlarına yansımadığını da açıklıyor.

Terör ve seçimler satışları etkilemedi

ırmak group yönetim kurulu başkanı yüksel akgülIrmak Group Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül; Okulların açılması ve tatil dönüşü olmasıyla özellikle son 1 haftadır ciddi bir hareketlilik var. Konut satışlarında ise son 1 ayda ise yüzde 100'lük artış görüyoruz. Terör olayları, ekonomik söylentiler veya seçim atmosferi sektörü etkilemedi. Olumsuzluk değil aksine sezonun açılması yeni pozitif durumları oluşturuyor. Özellikle tatil sezonuna kadar yani Mayıs-Haziran'a kadar sürecek bir satış potansiyeli görüyoruz.

Projeye başlamadan yüzde 20'si satıldı

Huzurlu İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz BirpınarHuzurlu İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz Birpınar; Anadolu'da 1.500 konut yaptık bunların hepsi satıldı, yaşam başladı. Şimdi Beylikdüzü'nde Huzurlu Marmara projesine başlayacağız, ancak hiçbir endişemiz yok. Seçimler veya dolar kurunun yükselmesi, sektöre ve bize olumsuzluk getirmedi. Bölgeyi iyi analiz eder, müşterinin ne istediğini bilirseniz satış korkunuz olmaz. 

Talep geldi, 3 bin konutluk yeni proje üreteceğiz

Yıldız Park Modern Satış Müdürü Musa KarabulutYıldız Park Modern Satış Müdürü Musa Karabulut; Yıldız Park Modern projemiz zaten bitme aşamasında 397 konutun 300'ü doldu ve yaşam başladı. Gaziosmanpaşa'da 2. projemize başlamayı hedefliyoruz. 2500 - 3000 konuttan meydana gelecek olan proje için yoğun talep görüyoruz. Konut ihtiyacı bitmiyor, her geçen için yeni evler üretiliyor buna bağlı olarak satışlar da hızla gerçekleşiyor.

Türkiye'nin dinamiklerine güveniyoruz

Uçar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman UçarUçar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Uçar; Bu yıl Gümüş Residence projemizi bitirdik ve teslim ettik. Esenyurt'un merkezinde yapımına yeni başladığımız Gümüş Panorama projemizin tanıtımını ilk olarak Dubai fuarında gerçekleştirdik. Projemiz yoğun bir ilgi gördü. İç piyasadan da iyi dönüşler gerçekleşiyor. Türkiye'nin dinamiklerine güveniyoruz. 2015'in son dönemi ve 2016 sektör açısından olumlu gelişmelere sahne olacak. Bizim öngörümüz bu yönde. 

Satışa çıkmadan yüksek ilgi gördük

Eval İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Arvas; "Türkiye, dünyada söz sahibi bir ülke vasfında bu yeterince memnuniyet verici. Beklentilerin ve ümitlerin bittiği yerde hayat da biter biz gelecekten oldukça ümitliyiz. Aynı zamanda yeni projemiz için yüksek talep alıyoruz. Evalpark Esenşehir projemize şimdiden ciddi talepler geliyor. Müşteriye uzun vadeli ve kredili bir satış modeli sunduğunuzda hiçbir sorun çıkmıyor" şeklinde konuştu.

Birinci el konut satışlarında düşüş olmadı

Hak Yapı İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü İsmail Yıldırım; Son dönem de gerek siyasi gelişmeler, gerek dünya ekonomisinde dalgalanmalar gibi böylesine bir geçiş döneminde; sektörel alt yapısı sağlam olan, güven telkin eden, finansal güce sahip  firmalar, çok fazla etkilenmezken, küçük ve orta ölçekli yapsatçılar olarak tabir ettiğimiz firmalar fazlasıyla etkilendi. 1. el konut satış rakamlarına bakıldığında çok fazla bir düşüş gözlenmemekte. Tüm sektörler gibi bizde inşaat sektörü olarak, siyasi belirsizliğin biran önce sonuçlanıp, piyasaya nefes aldıracak tedbirlerin hayata geçirilmesini bekliyoruz...

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...