maritbet girişmaritbet
"Her müteahhit yaptığı işin arkasında olsun"

"Her müteahhit yaptığı işin arkasında olsun"

4. Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya sektördeki deneyimlerini paylaştı.

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 4. Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde gelecek planlarını ve yaptığı çalışmaları anlattı.

Süleyman Çetinsaya yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"İnşaat sektörünün bugününe ve geçmişine baktığımızda bizde 1977 yılında kurulan bir şirketiz yaklaşık 38 yıl olmuş ve bu yılları 10ar yıla bölersek inşaat alanından çok ufak 3 - 5 katlı yapıların olduğunu görürüz. 

Binaların üzerinde asansörlü konutlar veya hidroforlu evler diye yazadı. O günden bu güne çok şeyin değiştiğini görüyoruz. Bu inovasyonda olsun, yapılan çalışmalar olsun şu son 10 yıl acılarla öğrendik. Tabii 19 ağustos depreminde çok acılar çektik ve bu bizim yasamızda ve fikirlerimizde çok şeyler değiştirdi." dedi.

"Hazine arsalarının parsellenmesi ve satılması inanın bizim yaptığımız konutlardan daha pahalıydı." Çetinsaya, gecekondular siyasetçilerin de prim verdiğini ve bu mahallelere siyasi çalışmalarla oy düşünceleriyle yol, su götürüldüğünü aktardı.

"1984'te Mimar bulamadım"

Çetinsaya, "Son 10 yılda bilhassa toplu konut idaremizin çalışmalarını hiç inkar etmemek gerek. Bugüne geldiğimiz noktada iyi durumdayız.

Ben, 84 yılında ilk otel inşaatımı yaptığımda, oteli yapacak mimar yoktu, bulamadım. Rica ettik bir kaç arkadaşlar ve Taksim'de yapılan otellerin mimarlarıyla bir şeyler yapmaya çalıştık. İnanır mısınız bugünkü altyapıya baktığımda hangi mimari ofise gitsem 50-70-100 kişi çalıştıran ofisler var.

İnşaatlarımızda hızlı yapmayı kaliteli yapmayı öğrendik. Hepimiz nesillerle birlikte bu geçmişte yapılanları gördük, Toplu Konut İdaresinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkardığı yasalar ve kentsel dönüşüm için çıkarılan yasalar hepimiz için önemli oldu.

Bu kentsel dönüşüm yasası çok önemli eskiden biz bir binayı aldığımızda 1 daire sahibi hayır dediğinde isterseniz 10 sene mahkemelik olun onu çıkaramazdınız. Bu yasayla birlikte yenilemelerimiz daha iyi ve hızlı şekilde olacak.

"Her müteahhit yaptığı işin arkasında olsun"

İnşaat sektörü olarak biz duramayız. Ben başka bir iş bilmiyorum. O bakımdan 2015'te en iyi şekilde bu sitelerimize markalaşmamıza devam etmemiz gerekiyor. Her müteahhit arkadaşımızın yaptığı işin arkasında olması lazım.

Avrupa Konutları süreci nasıl gelişti?

İstanbul'un merkezine baktığınız zaman çok sıkışık bir yapıya sahip. İstanbul'u belli bir mesafeden uzaklaştırmamız gerekiyor diyen, Süleyman Çetinsaya, "Mesela Gaziosmanpaşa'nın Gazi mahallesi pek rağbet görmüyordu ve biz onun adına 'TEM' dedik. 

Halkalı bölgesinde 'Atakent Mahallesi' dedik, biliyorsunuz o bölge geçmişindeki çöplüğüyle tanınan bir bölgeydi. O bakımdan vatandaşlar arasında da Halkalı adı çok itibar gören bir ad değildi. O yüzden biz bunu Atakent Mahallesi adı altında yaptık ve çok güzel gelişmeler oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!
  • 01.07.2022 10:30

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!

1977’den beri tamamlanan ve yapımı devam eden projeleriyle 35 bin konuta imzasın ...

"2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak"
  • 24.12.2021 15:21

"2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak"

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2021 yılını değerlendird ...

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Süleyman Çetinsaya'dan 15 Temmuz mesajı!
  • 15.07.2021 09:22

Süleyman Çetinsaya'dan 15 Temmuz mesajı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Tek millet, tek bayrak, ...