maritbet girişmaritbet
Haziranda konut kredilerindeki faizler nasıl değişim gösterdi?

Haziranda konut kredilerindeki faizler nasıl değişim gösterdi?

Konut kredileri faiz oranlarında Haziran ayında da faiz indirimleri devam etti

Faiz indirimleri genel olarak geçen ay faiz indirimine gitmeyen bankalarda gerçekleşti. Bu indirimler Finzoom YMO oranını etkileyerek düşüşün devam etmesini sağladı. 

Haziran ayında Finzoom Aylık Ortalama endeksine katılan bankalar arasında, 120 ay vade ve 100,000 TL için, %0.95 puan ile en fazla YMO indirimi Odeabank'da  gözlemlendi. Bunun yanısıra Akbank, DenizBank, Garanti, Vakıfbank ve ZiraatBankası'da konut kredileri faiz oranlarında ufak çaplı indirimler yaptı. Konut kredilerindeki güncel faiz oranlarını Finzoom konut kredileri karşılaştırma bölümünden öğrenebilirsiniz.

Yapılan faiz inidimleriyle 2013 deki faiz oranlarına bir miktar daha yaklaşılmasına ragmen, konut kredileri faiz oranları geçen yıla oranla hala daha yüksek gözükmekte. 100,000 TL ve 120 ay vadede en uygun konut kredisi faiz oranlarınını %13.14 Finzoom YMO oranıya Vakıfbank, %13.17 Finzoom YMO oranıyla Garanti Bankası sunmaktadır. Konut kredileri faiz oranları ve YMO oranlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Konut kredisi pazarında, farklı bankaların müşterilerine farklı kampanyalarla çeşitli kredi ürünleri sunduklarını unutmamak gerekir. Kredi faiz, masraf ve her banka için aynı parametrelerın kullanıldığı YMO oranlarını Finzoom üzerinden inceleyebilirsiniz. 

Kredi faiz oranlarındaki değişim    

Mayıs ayında %15.04 seviyelesine düşen Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, 2014 Haziran ayında ufak çaplı bir düşüş daha gerçekleştirerek  %14.60 seviyesine geldi. Haziran ayında 120 ay vade, 100.000 TL için endekse katılan bankalar arasında en düşük yıllık maliyet oranı %13.14 ile Vakıfbanka aittir.

Tüketici kredilerinde Haziran ayı 

Haziran ayında da tüketici kredi faiz oranları düşmeye devam etti. Gözlemlenen faiz oranı indirimleri çok yüksek olmasa da, geçen aya nazaran Finzoom ortalama YMO endeksinde %0.95 puanlık bir düşüş gözlemlendi. Finzoom YMO endeksi Haziran ayında piyasaya sunulan kredilerle %19.35 seviyesine geriledi. Önümüzdeki yaz dönemide ufak çaplı faiz indirimleri beklense de 2013'ün son dönemindeki yıl sonu kampanyalı faiz oranlarını tekrar yakalamak biraz zor gözüküyor. Finzoom üzerinden kredi  kampanyalarına ulaşabilir ve kendinize en uygun kredi ürününü seçebilirsiniz. İhtiyaç kredisi faiz oranlarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi
  • 12.12.2018 18:11

3,15 milyar TL’lik konut kredisi alacağı menkul kıymetleştirildi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Türkiye Sermaye Piyasaları Birilği'nin ...

Paşa Karadeniz sektördeki gelişmeleri değerlendiriyor
  • 09.04.2012 10:43

Paşa Karadeniz sektördeki gelişmeleri değerlendiriyor

Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, inşaat sektörünü ve konut k ...

Çetin Altay, Cihangir'den Bahçeşehir'e taşındı!
  • 03.07.2021 16:43

Çetin Altay, Cihangir'den Bahçeşehir'e taşındı!

Ünlü oyuncu Çetin Altay, uzun yıllar yaşadığı Cihangir bölgesinden Bahçeşehir'e ...

Türkiye'nin Otomobili TOGG'a bir ödül daha!
  • 19.04.2021 09:15

Türkiye'nin Otomobili TOGG'a bir ödül daha!

TOGG mobilite alanında iF Tasarım Ödülü'nü alan ilk Türk markası oldu. ...

Bakan Kasapoğlu, Bitlis 8 Ağustos Stadı'nı inceledi
  • 19.03.2021 16:15

Bakan Kasapoğlu, Bitlis 8 Ağustos Stadı'nı inceledi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bitlis'te önemli spor yatırıml ...