maritbet girişmaritbet
Hayalinizi süsleyen ev bir ayda hazırlanıyor

Hayalinizi süsleyen ev bir ayda hazırlanıyor

Ömrü kullanılan malzeme ve yapılış tekniğine bağlı olarak 30 ile 50 yıl arasında değişen prefabrike evler istenildiğinde taşınabiliyor. Yaz dönemi için kampanya üstüne kampanya düzenleyen şirketlerin 15 bin TL civarından başlayan fiyat seçenekleri bol.

Hazır ev denildiğinde akla ilk gelen prefabrike evler, artık arsası olan herkese çok yakın. Metrekaresine ve katına bağlı olarak fiyatı 100 bin liraya kadar çıkmakla beraber çok daha uygun seçeneklerin de olduğu prefabrike evlere ilgi arttıkça bu alanda faaliyet gösteren şirket sayısı da katlandı. 80-100 şirketin faaliyet gösterdiği prefabrike ev sektöründe şirket sayısının artmasına paralel seçenekler de çeşitlendi.

Kurulumlarının kolay olması, kısa bir sürede tamamlanması, müşteriye birçok tasarım seçeneği sunması gibi özellikler yanı sıra ekonomik olmasıyla tercih nedeni olan evler, herhangi bir betonarme villanın her türlü konforunu sunabilecek şekilde hazırlanıyor.

Bungalov tipi ya da 49 metrekare, tek katlı bir evi 10 bin liraya yaptırabilmek mümkün. Arsası olanlar, 100 metrekare tek katlı bir evi en az 20 bin liraya, ortalamada ise 35-40 bin liraya inşa ettirebiliyor. 150 metrekare bir evin maliyeti 30 bin TL'den başlayıp 65 bin TL'ye çıkarken, 250 metrekare tek katlı bir villanınki en az 60 bin, dubleksinki ise 100 bin TL'ye çıkıyor.

Deprem korkusu yöneltti

Prefabrike ev piyasasında çeşitlilik sadece metrekare ve fiyata dayalı değil. Deprem korkusunun yönelttiği prefabrikede geçen aylarda bir ilke imza atan Kocaeli merkezli Morelli Yapı, “taşınabilir evler”iyle deprem güvenliğini artıran ‘ağır çelik'ten evler üretmeye başladı. Morelli Yapı, web sitesinde ilan ettiği kampanyasında, 17 ve 21 metrekarelik “taşınabilir” evleri tanıtırken 10 bin TL'ye ağır çelikle inşa ettiği evleri bir haftada tamamlama taahhüdü veriyor. Taşınır evler, iki farklı kategoride hazırlanıyor; 9 bin 800 liralık Doğa Evi ve 13.500 liralık Bağ Evi. Sırasıyla 17 ve 21 metrekare olarak inşa edilen evler için yüzde 50 banka kredisi kullanma olanağı da veriliyor.

Bu alanda adını duyuran bir diğer şirket Nestavilla, Mimoza (Tek kat - 39 m² + 8 m² teras), Sümbül (Tek Kat - 70 m² + 9 m² teras), Melisa (Tek kat - 63 m² + 5 m² teras), Sardunya- Tek Kat - 90 m² (74 m² + 16 m² Teras), Erguvan (İki kat 94 m² alt kat + 62 m² üst kat) ve yine iki katlı Kamelya modelleriyle seçenekler sunuyor.?Şirket “17 günde 17 bin liraya hazır villa” sloganıyla dikkat çekiyor.

Sektörde iddialı Villa Yapı da ekonomik fiyatları ile dikkat çekiyor. Evleri 1 ayda tamamlayan şirket 49 metrekare daireleri 10 bin TL, 60 metrekare daireleri 12 bin, 70 metrekareleri 15 bin, 100 metrekareleri 19 bin TL'den kuruyor.

Aryol Prefabrik de 25 metrekare evi 7 bin 900 TL'ye inşa ediyor. Şirket 33 metrekare 9 bin 900 TL'den, 58 metrekare 14 bin 700 TL'den, 102.5 metrekare 22 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla kuruyor. Konutlar 1 hafta içinde teslim ediliyor.

Dört mevsim kullanmak mümkün

Türkiye'de yaklaşık 20 yıldır var olan prefabrike sektörü, fiyatlarda yaşanan düşüş sonrasında “konut” alanında hızla büyüyor. Normal apartmanların 5'te bir oranında daha hafif olması, çelik yapısı, tek veya iki katlı inşa edilmesiyle deprem güvenliği bulunan prefabrike evler, izolasyon avantajının yanı sıra en fazla 3 ayı bulan kurulum hızıyla da gözde oldu. Sektör yetkililerine göre talep, geçen yılın aynı dönemine göre 3'e katlandı. En büyük talep ise Şile, Ağva, Tuzla, Tekirdağ, Çanakkale ve İz

mir'de hazır arsası olan orta gelir grubundan geliyor. Evler Türkiye'nin her yerine kurulabiliyor ve eğer belediye sınırları içinde ise ruhsat isteniyor. Çoğunlukla talep edilen projenin uygulaması yapılabiliyor. Konutlar her mevsim kullanılabilecek şekilde yalıtım ile inşa ediliyor. Her iklimi uygun üretilebiliyor. Betonarme binalarda yapılan tüm uygulamalar prefabrike binalarda da yapılabilir. Seramik de kullanılıyor. Betonarme binalarda olduğu gibi prefabrike binayı müşteri de boyatabiliyor.

 

 

KAYNAK: CUMHURİYET

  • Etiketler:

Yorum Yaz