maritbet girişmaritbet
Hangi bölgelerde kira değerleri uçuşa geçti?

Hangi bölgelerde kira değerleri uçuşa geçti?

Altın Emlak'a göre İstanbul, Ankara ve İzmir'deki kira değerli yükseldi

Emlak sektörünün en hareketli olduğu ilkbahar ve sonbahar dönemleri saptamasının artık geçerli olmadığı İstanbul'da emlak hareketleri her dönem çok yoğun geçiyor. Evlilik sezonunun da etkisiyle Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu…

İstanbul'da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok artış gösterdiği bölgelerin Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: “kiralıklarda metrekare fiyatı Gaziosmanpaşa'da 19,5 TL'ye, Beşiktaş'ta 41 TL'ye, Kadıköy'de ise 39 TL'ye çıktı. Gaziosmanpaşa'da son bir yılda yüzde 125 değer artışı yaşandı. Bir konutun kira değeri ortalama 17 yılda amorte ettiği ülkemizde bu süreyi inanılmaz kira değer artışıyla o bölgede 11 yıla kadar indirdi.”

Ankara ve İzmir'de neler oluyor?

Ankara ve İzmir'de de kiralık metrekare fiyatlarında çok büyük artışlar kaydedildiğini belirten Hakan Erilkun, Ankara'da en fazla pirim yapan bölgenin Yeni Mahalle olduğunu ve metrekare fiyatlarının 7,5 TL'ye çıktığı bu bölgenin de son 6 ayda yüzde 8 pirim yaptığını belirtti.
İzmir'de ise son 3 ayda yüzde 10,5 kira artış oranı ile metrekare fiyatı 9,3 TL'yi bulan Balçova ile, yüzde 9,6 artış oranıyla Bayraklı'nın başı çektiğini söyleyen Hakan Erilkun; “emlak gelecek dönemin de en gözde yatırım aracı olmaya devam edecek. Özellikle büyükşehirlerde alım kararlarını hemen hayata geçirenler Ekim 2014 dönemine kadar yüzde 10 kar sağlayacaklar” dedi.

Evlilik Sezonunun Etkisi

Evlilik sezonunun da etkisiyle Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar söz konusu olduğunu vurgulayan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun şöyle devam etti: “Bu dönem özellikle evlilik sezonu olması nedeniyle konutta olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. Bu da gerek satılıkta gerekse kiralıkta fiyatlara yansıyor. İster satılık olsun isterse kiralık, çiftlerin ev seçiminde en çok dikkat ettikleri iki unsurdan birincisi ulaşım kolaylığı, ikincisi ise site olarak adlandırdığımız modern bir yerleşimde bulunması ve dolayısıyla sosyal olanaklarının bol olması.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hangi bölgelerde kira değerleri uçuşa geçti?
  • 21.07.2014 09:30

Hangi bölgelerde kira değerleri uçuşa geçti?

Altın Emlak'a göre İstanbul, Ankara ve İzmir'deki kira değerli yükseldi ...