maritbet girişmaritbet
HANGİ BÖLGEDE ARAZİ ARIYOR?

HANGİ BÖLGEDE ARAZİ ARIYOR?

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok projeye imza atan Cevahir Holding, İstanbul'da yeni konut projeleri için arazi görüşmeleri yapıyor.

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok projeye imza atan Cevahir Holding, İstanbul'da yeni konut projeleri için arazi görüşmeleri yapıyor.

Şirket, kentsel dönüşüm projeleri ile de ilgileniyor. Bugüne kadar başta İstanbul Merter olmak üzere birçok yerde konut projeleri gerçekleştiren Cevahir Holding, yeni projeler için Ataşehir, Şişli, ve Mecidiyeköy'de arazi görüşmeleri yapıyor.

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Üyesi Eser Cevahir, kentsel dönüşüm projelerinin de ilgi alanı içerisinde olduğunu söylüyor. Ancak bu güne kadar buralarda sayısız görüşme yapılmasına karşın henüz uygun bir arazinin karşılarına çıkmadığını kaydeden Cevahir, "Konut için her zaman görüştüğümüz lokasyonlar ve koşullarını görüştüğümüz araziler var. Ataşehir, Şişli, Mecidiyeköy ve kentsel dönüşüme konu yerlerde görüşmeler yaptık. Ama hiçbiri ile henüz bir anlaşma sağlamadık. Dolayısıyla geliştirdiğimiz bir proje olmadı" dedi. Cevahir, İzmir'de ise AVM yapmak için arazi baktıklarını belirtti.

Karma proje düşünüyor

Uygun arazi bulunması durumunda geliştirilecek projeler ise orta ölçeğin üzerinde olacak. Değişik kesimlerden değişik tarzda karma projeler düşünülüyor. Geliştirilecek projelerinin içinde iç hizmetlerin sağlanacağı ticari alan, ofis bölümleri ve yaşam alanları da yapılacak.

Makedonya yatırımı hızlanıyor

Yurtdışında devam eden inşaatlar arasında şu anda en önemli proje Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yükselecek rezidans ve AVM projesi olarak dikkat çekiyor. Projenin maliyeti 150 milyon euronun üzerinde. Proje tamamlandığında ise değerinin 500 milyon euro olacağı kaydediliyor. Bölgenin en yüksek binası olarak yükselecek rezidanslar 4 blokta 42 kattan meydana gelecek. Toplam daire sayısı 1.350 olacak. İlk 2 blok 2014 yılında teslim edilecek. Projenin tamamı ise 2016 yılında bitirilecek.

İçinde her şey var

Projenin sosyal donatıları arasında açık ve kapalı havuzlar, kreş, sağlık merkezi, Türk hamamı, kilise ve cami yer alacak. Satın alınan arsa üzerinde hayata geçirilen proje kapsamında ofisler ve otel planı da bulunuyor.

Türkiye ve Avrupa'dan yoğun ilgi

Proje hakkında bilgi aktaran Eser Cevahir, Türkiye'den ve Avrupa'dan birçok yatırımcının konut almak için isim yazdırdığını bildirdi. Cevahir, "Makedonya 1950 ve 1990'larda göç vermiş bir ülke. Avrupa'da yaşayan Makedonlar ve Türkiye'ye göçen Makedonlar proje ile çok ilgili. Şimdiden isim yazdıran yatırımcılar var" bilgisini verdi.

Metrekaresi 2 bin dolar

Makedonya'daki rezidans daireler satışa minimum 2 bin euro fiyatla çıkacak. Projede 1+0 daireden 4+1 daireye değişik metrekarelerde birçok daire alternatifi bulunacak. Yatırım amaçlı daire alanlara ise şirket bünyesinde rezidans kiralama hizmeti de yapılabilecek.

300 milyon dolarlık yatırımı askıya aldı

Şirketin Libya'da her biri 150 milyon dolarlık iki alışveriş merkezi projesi ise şimdilik buradaki karışıklılık nedeniyle askıya alındı. Bu merkezler 130 bin metrekarelik alanlarda inşa edilecekti.

Drogos Cevahir kapılarını 2012'de açacak

Grand Cevahir Otel'i yenileyen Cevahir Holding, İstanbul Anadolu Yakası'nda 5 yıldızlı otel inşaatını tamamlamak üzere. Otel 2012'nin ilk çeyreğinde müşterilerini ağırlamaya başlayacak. 200 odalı, 5 yıldızlı otelde tüm odalar ise adalar manzarasına sahip olacak.

Günlük 5 bin ziyaretçi ağırlıyor

Trabzon'da 50 milyon liralık yatırımla yapılan Cevahir Outlet ise kapılarını ziyaretçilere açtı. 35 bin metrekare toplam inşaat ve 20 bin metrekare kiralanan alana sahip Cevahir Outlet yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına işletiyor ve günlük ziyaretçi sayısı ortalama 5 bin kişi olarak veriliyor.

Güvenlik sektöründe büyüyor

Şirket aynı zamanda 2 yıl önce kurduğu güvenlik şirketinde de büyümeye başladı. Şu an için şirkette 200'e yakın personel çalışıyor. İlk etapta kendi işletmelerindeki hizmet kalitesini artırmak için hayata geçirilen güvenlik şirketi zaman içinde farklı şirketlerin de taleplerini karşılama konusunda talepler alınca büyümeye başladı.

Perlit üretip ihraç edecek

Şirket Kütahya ve İzmir Bergama'da maden ocakları satın aldı. Türkiye'de çıkarılıp yurtdışına ihraç edilmek üzere perlit madeni üretilip satılacak. Maden ocakları yıllık 300 bin ton civarında satış yapılabilecek kapasiteye sahip. Üstelik maden sadece çıkarılmayacak yerinde işlenecek. Bunun için kollar sıvanmış durumda. 5-6 ay içinde maden işleme tesisinin inşaatı da tamamlanacak. Perlit madeni inşaat sektöründe de özellikle sıvalarda kullanılıyor. Isıyı geçirmiyor, yanmıyor ve uygun fiyatıyla ekonomik bir maden olarak dikkat çekiyor.

Emine AÇAR/Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cevahir AVM’den Kadınlar Günü’ne özel farkındalık çalışması
  • 07.03.2021 09:15

Cevahir AVM’den Kadınlar Günü’ne özel farkındalık çalışması

İstanbul Cevahir AVM’den Kadınlar Günü’ne özel farkındalık çalışması: Sesi Aç! ...

Cevahir AVM’den 50 bin TL hediye kartı çekilişi!
  • 29.10.2020 16:59

Cevahir AVM’den 50 bin TL hediye kartı çekilişi!

Cevahir AVM'den 150 TL'lik yapan herkes, 50 bin TL değerinde hediye çeki kazanma ...

Cevahir AVM'deki kaçak dükkan tartışması sürüyor!
  • 10.01.2018 14:59

Cevahir AVM'deki kaçak dükkan tartışması sürüyor!

Savcılık AVM'nin sahibi İngiliz şirketin yetkililerini ifadeye çağırdı, gelmemel ...

AVM'lerde 'geçici mağazacılık' dönemi başlıyor
  • 30.07.2017 09:00

AVM'lerde 'geçici mağazacılık' dönemi başlıyor

Alışveriş merkezlerinde art arda kapanan mağazalar için perakendeciler, geçici m ...

Ünlü müteahhit ve iş adamının serveti paylaştırıldı
  • 11.03.2016 09:56

Ünlü müteahhit ve iş adamının serveti paylaştırıldı

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi, 21 Eylül 2015’te vefat eden Trabzonlu müteahhit v ...