maritbet girişmaritbet
Han Çadırı'yla rüştünü ispatladı, sırada 'ay üssü' var

Han Çadırı'yla rüştünü ispatladı, sırada 'ay üssü' var

Han Çadırı'yla rüştünü ispatlayan Sembol İnşaat, Astana'da üstü kapalı ay üssüne benzeyen bir mahalle kurmayı planlıyor.

İlk projeleri Antalya Labada Otel ile yolları kesişen ve Sembol İnşaat'ı kuran Aytekin Gültekin ve Fettah Tamince, Astana'da hayata geçirdikleri Han Çadırı'yla hedef büyüttü. Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Gültekin, "Han Çadırı bizim rüştümüzü ispat etme eserimiz. Bizim de bazı sıçramalar yapmamız ve bunun için zorlu binalar yapmamız gerekiyor" dedi.

Gültekin, Astana'da "ay üssü" projesi üzerine çalıştıklarını belirterek, "Henüz eskiz halinde bir projemiz var. Tamamen kapalı bir mahalle düşünün. İçinde evler, yaşam alanları her şey dahil olacak. En az 500 bin - 1 milyon metrekare büyüklüğünde olacak" dedi. Hava sıcaklığı -35'leri bulan Astana'da bu proje içinde hava sıcaklığı 15 derece civarında olacak.

Rüştümüzü ispat ettik

Han Çadırı alışveriş ve eğlence merkezinin açılışının ardından açıklamalarda bulunan Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Gültekin, Han Çadırı'nın Sembol İnşaat'ın rüştünü ispat etme projesi olduğunu vurgulayarak, bundan sonra daha özellikli ve nitelikli projeler hayata geçireceklerini söyledi.

Gültekin, Sembol İnşaat'ın hem proje geliştiren, hem inşaatını yapan, hem yaptığı projeleri işleten hem de lojistik hizmet sunan komple bir şirket haline dönüştüğünü ifade ederek, "Bizim de bazı sıçramalar yapmamız ve bunun için zorlu binalar inşa etmemiz gerekiyor. Örneğin, yarın Fransız Bouygues'le masaya oturduğumuzda Han Çadırı, Astana Stadyumu gibi binalar bizim PR'ımız olacak. Türk şirketleri yapar ama know-how'ı bu kadarına yeter gibi kenara itilme konumundan çıkmak istiyoruz. Bunu yaptıktan sonra artık cesaretimiz var. Artık 'nobody-hiç kimse' değiliz" dedi.

Mehter Marşı'yla motivasyon

Büyük çaplı projeler geliştirmede liderliğin önemine işaret eden Gültekin, "Böylesi zorlu projelerde 3-5 işçi yanyana geldi mi kendilerini projenin zorluğuna ikna edip işten vazgeçme eğilimine girerler. Motivasyonları düşer. Her kata megafonlar yerleştirerek, Mehter Marşı dahil bir çok müzik dinleterek işçileri motive ettim" dedi.

'Antalya için hayallerim var'

Aytekin Gültekin, "Süreç bizi nereye götürecek bilmiyorum. Avrupa'da önümüze zorlu bir proje çıkarsa düşünebiliriz. Ancak inşaat işinin cenneti gelişmekte olan ülkeler" diye konuştu. Türkiye'de üzerine çalıştıkları yeni bir proje olmadığını ancak Antalya üzerine düşler kurduğunu anlatan Gültekin, "Zengin Ruslar Antalya için büyük potansiyel. Markaya çok düşkünler. İçinde Gucci, Armani gibi markaların outletlerinin bulunduğu halka açık oteller düşlüyorum" dedi.

Bülent YOLDAŞ / Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

HAN ÇADIRI
  • 26.09.2011 09:40

HAN ÇADIRI

Türk müteahhitleri, Kazakistan'ın Almatı şehrinde 5 yıldızlı sanatoryum inşa ett ...

Fettah Tamince, Cennet Koyu arsası için TMC’ye ortak oldu!
  • 21.07.2012 14:39

Fettah Tamince, Cennet Koyu arsası için TMC’ye ortak oldu!

Rixos Otelleri ve Sembol İnşaat’ın sahibi Fettah Tamince, Bodrum’da Cennet Koyu’ ...

Sembol İnşaat’tan Kazakistan’a VİP odalı cami!
  • 07.07.2012 10:16

Sembol İnşaat’tan Kazakistan’a VİP odalı cami!

Sembol İnşaat açıklamasına göre, 8 bin kişilik kapasiteye sahip Astana Hazret Su ...

Sembol İnşaat Astana'daki Hazret Sultan Cami'sini inşa etti!
  • 06.07.2012 14:21

Sembol İnşaat Astana'daki Hazret Sultan Cami'sini inşa etti!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Sembol İnşaat tarafından inşa edilen ve ülkenin ...

Han Çadırı en iyi çok amaçlı AVM ödülü aldı!
  • 31.05.2012 10:55

Han Çadırı en iyi çok amaçlı AVM ödülü aldı!

Geçtiğimiz günlerde Malezya’nın başkenti Kuala-Lumpur’da düzenlenen, Asya ve Pas ...

Nazarbayev'den Türk müteahhitlere övgü
  • 11.04.2012 16:47

Nazarbayev'den Türk müteahhitlere övgü

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, başkent Astana'nın bugünkü modern ...