maritbet girişmaritbet
Hamit Demir: Yerli ve yabancı yatırımcı inşaat sektörüne güveniyor!

Hamit Demir: Yerli ve yabancı yatırımcı inşaat sektörüne güveniyor!

TÜİK güven endeksi sonuçları ve Standard&Poor’s kredi notu artırımını değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir; ülke ekonomisinin istikrarlı gelişimi ve sürdürülebilirliğine olan inancın inşaat sektörünü de olumlu yönde etkilediğini belirtti

TÜİK güven endeksi sonuçları ve Standard&Poor's kredi notu artırımını değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir; ülke ekonomisinin istikrarlı gelişimi ve sürdürülebilirliğine olan inancın inşaat sektörünü de olumlu yönde etkilediğini belirtti. Demir, yerli ve yabancı yatırımcının güveninin sektör yatırımlarındaki artış trendini destekleyeceğini vurguladı.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, geçtiğimiz hafta yayınlanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mart ayında bir önceki aya göre inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 10,9 oranında artarak 94,9 değerine yükselmesini olumlu bir gelişme olarak yorumladı. Sektörün yaşadığı belirsizliklerin yavaş yavaş çözüme kavuşmasının tüketici güveninin tekrar kazanılması açısından son derece önemli olduğunu belirten Demir; “Özellikle 2012 yılının son altı ayında sektörümüzde yaşanan KDV oranı, maketten satış gibi belirsizlikler ile bazı firmaların yaşadığı güçlükler tüketicilerde soru işaretlerine yol açmıştı. 2013 yılı ile birlikte güvenin tazelenmesi; sektörün kalıcı aktörleri ve gelecek yatırımları için umut verici” dedi.

S&P'den gelen not artırımının ekonomimiz ve tüm sektörler kadar inşaat sektörüne de olumlu yansımalar getireceğinin altını çizen Hamir Demir, “Türkiye'nin kredi notunun BB'den BB+'a yükseltilmesi ülkemizi yatırım yapılabilir ülkelerin bir alt kademesine taşımış oluyor. Söz konusu artış yabancı yatırımcı için güven ortamı yaratırken; yatırımların artışı beraberinde faizlerde düşüşü de getirir. Bu süreç doğal olarak tasarrufların yatırıma yönelmesini sağlar, böylece sektörümüzü de canlandırır.” diye konuştu.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Kredi notumuz bir basamak daha yükseldiğinde gerçek yatırımcıların gelişi hızlanacak. Tüm bu olumlu gelişmeler yerli ve yabancı yatırımcıların sektörümüze olan güveninin bir göstergesidir. Taleplerin artması yapılan yatırımların değerlenmesini de beraberinde getirecek. Bu da sadece sektörün güvenilir firmaları olarak bizler için değil tüketiciler için de inşaat sektörüne yatırımı teşvik edecek bir durum.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Demir Grup, gayrimenkul ve enerjide atağa geçiyor
  • 03.05.2018 16:27

Demir Grup, gayrimenkul ve enerjide atağa geçiyor

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, basın toplantısında Demir Grup’un ...

Demir İnşaat 3 Mayıs'ta basınla buluşuyor
  • 26.04.2018 09:19

Demir İnşaat 3 Mayıs'ta basınla buluşuyor

Demir İnşaat, yatırımcılarla buluşturduğu ezber bozan projeleriyle sektörün yüks ...

Demir Country 3 Mayıs'ta basına tanıtılıyor
  • 07.03.2018 16:05

Demir Country 3 Mayıs'ta basına tanıtılıyor

Gayrimenkul sektörü için birçok projeye imzalar atan Demir İnşaat, Demir Country ...

Demir İnşaat'tan ezber bozan konut kampanyası!
  • 20.02.2018 10:27

Demir İnşaat'tan ezber bozan konut kampanyası!

'Al kağıdı kalemi eline, ödeme planını kendin belirle' kampanyasıyla Demir İnşaa ...