maritbet girişmaritbet
Hamit Demir: Maketten ev almak intihardan farksız!

Hamit Demir: Maketten ev almak intihardan farksız!

Demir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, sadece projenin maketine bakarak, dış cephesine, manzarasına, banyosuna, mutfağına aldanarak ev satın almanın "intihardan farksız" olduğunu vurguladı

 

Demir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, sadece projenin maketine bakarak, dış cephesine, manzarasına, banyosuna, mutfağına aldanarak ev satın almanın "intihardan farksız" olduğunu vurguladı.

Konut alırken önce mutlaka binaların bodrumuna bakılması gerektiğine dikkat çeken Demir İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkam Hamit Demir, şunları söyledi: "Çünkü binanın dış cephesi ve duvarları zaten kaplanmış olduğu için binanın taşıyıcı sistemi konusunda fikir veremiyor. Oysa bodruma bakarak binada rutubet olup olmadığım ve eğer rutubet varsa su yalıtımının eksik ya da hatalı olduğunu anlamak mümkün.

Çürük zeminlerde üç bodrum

 Su yalıtımı hiç olmayan ya da standartlara uygun olarak yapılmamış olan binalar, suyun taşıyıcı sistemi korozyona uğratması yani paslandırması sebebiyle, kısa sürede proje aşamasındaki taşıma kapasitesini kaybediyor ve büyük bir depremle mücadele etme şansı kalmıyor." Demir, aynı şekilde bodrumların görüntüsü ve binanın büyüklüğüne göre yeterli bodrum olup olmamasının da önemine işaret ederken bodrumların aslında binaların inşaat kalitesi, zenginliği ye taşıyıcı sisteminin güvenilirliği konusunda önemli ipuçları taşıdığını söyledi. Zemini sağlam olan bölgelerde tek bodrumun yeterli olabileceğini ifade eden Demir, çürük zeminlerde iki ya da üç bodruma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Büyük acıların önüne geçilir Binanın zemin etüdü raporuna da mutlaka bakılması gerektiğine vurgu yapan Demir, "ikinci el otomobil almadan önce servise götürüyoruz ya da birbilene soruyoruz. Büyük maliyetlerle satın aldığımız konutlar, daha da önemlisi canımızı emanet ettiğimiz inşaat tırmalan ve projeleri konusunda ise gerektiği kadar araştırma yapmıyoruz. Sadece makete bakarak ev almak yerine mutlaka bir bilene, bir mimar ya da mühendise ve inşaat firmasının güvenilirliğini ' ölçmek için bankalara danışmak gerekiyor" diye konuştu. Demir, bu konuda tüketicilerin yanı sıra sektöre ve kamu otoritelerine de çok büyük rol düştüğünün altım çizerken, denetim sistemindeki eksiklikler nedeniyle bugün çok büyük sorunlar yaşandığım kaydetti.

Hürriyet Ankara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Demir Grup, gayrimenkul ve enerjide atağa geçiyor
  • 03.05.2018 16:27

Demir Grup, gayrimenkul ve enerjide atağa geçiyor

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, basın toplantısında Demir Grup’un ...

Demir İnşaat 3 Mayıs'ta basınla buluşuyor
  • 26.04.2018 09:19

Demir İnşaat 3 Mayıs'ta basınla buluşuyor

Demir İnşaat, yatırımcılarla buluşturduğu ezber bozan projeleriyle sektörün yüks ...

Demir Country 3 Mayıs'ta basına tanıtılıyor
  • 07.03.2018 16:05

Demir Country 3 Mayıs'ta basına tanıtılıyor

Gayrimenkul sektörü için birçok projeye imzalar atan Demir İnşaat, Demir Country ...

Demir İnşaat'tan ezber bozan konut kampanyası!
  • 20.02.2018 10:27

Demir İnşaat'tan ezber bozan konut kampanyası!

'Al kağıdı kalemi eline, ödeme planını kendin belirle' kampanyasıyla Demir İnşaa ...