maritbet girişmaritbet
Hamit Demir: Konutu etkileyen olumsuz etkenler geçici

Hamit Demir: Konutu etkileyen olumsuz etkenler geçici

Dövizdeki artışla beraber inşaat girdilerinin fiyatları da zamlandı

Demirdeki yüzde 10, betondaki yüzde 20 artısı kendi projelerinde tolere ettiklerini söyleyen Hamit Demir "Sürecin gecici olduğuna inanıyorum" dedi. Dövizdeki artışla beraber inşaat girdilerinin fiyatları da zamlandı. Demirdeki yüzde 10, betondaki yüzde 20 artısı kendi projelerinde tolere ettiklerini söyleyen Hamit Demir "Sürecin gecici olduğuna inanıyorum" dedi. Hamit Demir, güven arz etmeyen firmaların özkaynakları da olmadığı için, 2014'te tüketicileri zor duruma düşürebileceği uyarısında bulundu.  2014 yılının başında döviz fiyatlarındaki artışın etkisiyle inşaat ve yapı malzemelerinin de fiyatlannda artış oldu. Demire yaklaşık yüzde 10 ve beton fiyatına ise yüzde 20'ye yakın zam geldi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir "inşaat sektöründe zamlar adeta sıraya dizildi. Öte yandan faiz oranlanndaki dalgalanmalar sektördeki satışlan doğrudan etkiliyor. Biz konut alıcısını olumsuz etkileyen zam ve faiz artışlarını müşterilerimize yansıtmayarak kendi bünyemizde tolere ettik. Türkiye'de yaşanan birçok olumsuz etken dövizi ve konut sektörünü olumsuz etkiliyor. Ancak ben sürecin geçici olduğuna inanıyorum. Konut sektörünü, faiz oranları da tetikliyor. Sonuçta bizler konutlanmızı kredili oranlarla satıyoruz. Dolayısıyla inşaat sektörü faizler konusunda hassas davranıyor" dedi. 

Konut fiyatları artacak Konut açığının hâlâ sürdüğü Türkiye'de konutların uygun fiyatlarla satıldığını anlatan Hamit Demir, ancak bu yıldan itibaren yatırımcıların konut alımında bir konuyu daha göz önünde bulunduracağını söyledi. Demir "Türkiye'de 2014 yılında artık yeni uygulama çerçevesinde konutlara yüzde 18 KDV oram eklenecek. Bu da ister istemez konut almak isteyenleri etkileyecek. 2014 yılının ilk çeyreğinde sektörde zam bekleniyor. Ancak üçüncü ve son çeyreğinde konuta ister istemez bir zam gelecek. 

Dolayısıyla konut almak isteyenlerin bu dönemi iyi değerlendirmeleri gerekiyor" dedi. Demir, tüketicilerin konut alırken, araştırma yapmalarını ve markalı konut projelerini tercih etmelerini önerdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Demir Grup, gayrimenkul ve enerjide atağa geçiyor
  • 03.05.2018 16:27

Demir Grup, gayrimenkul ve enerjide atağa geçiyor

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, basın toplantısında Demir Grup’un ...

Demir İnşaat 3 Mayıs'ta basınla buluşuyor
  • 26.04.2018 09:19

Demir İnşaat 3 Mayıs'ta basınla buluşuyor

Demir İnşaat, yatırımcılarla buluşturduğu ezber bozan projeleriyle sektörün yüks ...

Demir Country 3 Mayıs'ta basına tanıtılıyor
  • 07.03.2018 16:05

Demir Country 3 Mayıs'ta basına tanıtılıyor

Gayrimenkul sektörü için birçok projeye imzalar atan Demir İnşaat, Demir Country ...

Demir İnşaat'tan 2018'de 2,5 milyar TL yatırım planı!
  • 16.02.2018 15:25

Demir İnşaat'tan 2018'de 2,5 milyar TL yatırım planı!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, gayrimenkul sektörüne ilişkin d ...