maritbet girişmaritbet
Haluk Sur, MIPIM Fuarı’nı Emlaktasondakika'ya değerlendirdi

Haluk Sur, MIPIM Fuarı’nı Emlaktasondakika'ya değerlendirdi

ULI Türkiye Başkanı ve Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, MIPIM 2014 Fuarı hakkında Emlaktasondakika.com'dan Hüseyin Belibağlı'ya açıklamalarda bulundu

Fransa'nın Cannes şehrinde gayrimenkul  sektörüne kapılarına 11 Mart 2014 tarihinde açan MIPIM Fuarı'nda yerini alan ULI Türkiye Başkanı ve Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, Emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu

MIPIM 2014 Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirebilir misiniz?

MIPIM, Avrupa'daki hatta dünyanın sayılı gayrimenkul fuarlarından, fuara bağlı olarak birçok önemli konuların konuşulduğu faydalı oturumlardan oluşan konferans dizisi. En güzel tarafı da, yatırımcıdan iş sahiplerine, proje geliştiricilerinden tasarımcılara kadar  genellikle iş çevrelerinin bulunduğu, son kullanıcıya hitap etmeyen gayrimenkul dünyasını her boyutuyla içine alan bir fuar. Dolayısıyla belki yıl içinde kentlere, ülkelere randevularla iş görüşmeleri yapacağınız birçok insanı kısa süre içinde de olsa burada buluyorsunuz ve toplantılarınızı etkileyici bir şekilde yapabiliyorsunuz. 

Bu fuarda projelerinizi anlatmak için zamandan ciddi bir tasarruf sağlanıyor. Burada ülkelerden çok kentler yarışıyor. Dikkat ederseniz Londra, Paris ve  Moskova gibi kentlerin her birisi olağanüstü güzel standlarla temsil ediliyorlar. Dileğimiz İstanbul da, marka kentler arasında zaten var olan yerini burada da bir kez daha perçinler, belirleyici kılar.

MIPIM karar vericilerin yeri

2014 Gayrimenkul Fuarı MIPIM'in öneminden bahseden Sur, “Dünyanın en önemli yatırımcıları bu fuara geliyorlar. Hangi projelere, hangi şirketlere ne şekilde yatırım yapabileceklerine buradan karar veriyorlar. Çünkü burası karar vericilerin yeri. Böyle olunca İstanbul gibi bir dünya kentinin burada daha iyi temsili hak ettiğine yürekten inananıyorum”

“Türkiye geçen sene onur ülkesiydi. Bu yıl Rusya ile beraber onur ülkesi. Rusya'nın bu fuara hazırlanmasında devlet ve belediye boyutunda vermiş olduğu destekle hazırlamış oldukları standlar ve bunlara bağlı teşhir ettikleri projelerle biz maalesef mukayese edilemiyoruz. Ülkemizde birbirinden kıymetli gayrimenkul, altyapı projeleri var. Dünyanın her yerindeki yatırımcıyı cezbedecek özelliklere sahip. Ama bunları sunmanız, kendinizi teşhir etmeniz gerekiyor. Bunun da en önemli yeri burası" 

2013 MIPIM Fuarı ile kıyaslama

Geçen yıl gerçekleştirilen MIPIM Gayrimenkul Fuarı ile karşılaştırma yapan Sur, Türkiye'nin seçimlerle ilgili beklentileri olsun, Gezi Parkı'ndan başlayıp 17 Aralık'ta devam eden süreçte oluşan gerilim ortamı olsun, bunun ekonomiye vereceği zararının, yatırımcıların kafasını karıştırdığını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Kamu maddi manevi katkı sağlamalı. Belediye başkanları, bakanlar buraya gelerek katılımda bulundular. Fakat daha organize bir yapıya ihtiyaç var. Maddi ve manevi olarak herkesin elini taşının altına koyması gerekiyor. O zaman ülkemiz burada gerçek anlamda temsil edilir” dedi.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Haluk Sur, GYODER'i emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 23.03.2017 16:33

Haluk Sur, GYODER'i emlaktasondakika'ya anlattı!

GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur, GYODER olarak hayata geçirdikleri projeleri ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...