maritbet girişmaritbet
Halkalı'daki markalı konut projelerinde kiralar ne kadar?

Halkalı'daki markalı konut projelerinde kiralar ne kadar?

Halkalı-Atakent bölgesindeki markalı projelerde kiralık daire fiyatları, konum ve ev tipine göre 700 liradan başlayıp 4 bin liraya kadar çıkıyor.

Mega projelerin son dönemde gözdesi haline gelen Küçükçekmece, ev almak veya kiralamak isteyenlerinde ilgisini çekiyor. Markalı konut projelerinin son yıllarda tek adresi haline gelen Halkalı-Atakent aksında kiralık evlere de ilgi var. Şehrin merkezi bölgelerinden birisi olan Küçükçekmece'deki markalı projelerin büyük bölümünde yaşam devam ediyor. Lokasyon genelinde kiralık dairelere olan talep yüksek seviyede seyrediyor. Bunun nedenleri arasında bölgenin, E5 ve TEM'e yakın olması, bununla birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yoluna kolayca giriş sağlaması, Atatürk Havalimanı'na 5-15 dakika uzaklıkta olması olarak değerlendirilebilir.

Son zamanlarda kamu yatırımlarıyla değerine değer katan Halkalı-Atakent aksında satılık konutlar büyük primler kazanıyor. İstanbul geneline bakıldığında amortisman süresi 18,5 yıl olarak göze çarpıyor. Bunun en büyük nedeni, ev arayanların fazla alternatifinin olması. Diğer büyükşehirlere bakıldığında Bursa amortisman süresinde 18,5 yıl ile lider.

İstanbul'da 3. Köprü'nün açılmasıyla birlikte hem satılık hem de kiralık konut piyasası hareketlendi. Bu etki, 2016'nın aralık ayında hizmete girecek olan Avrasya Tüneli'yle katlanacak. İstanbul genelinde hem satılık, hem de kiralık rakamlarının düşmesi beklenmiyor. Bölge genelinde kiralar 700 lira bandından başlayıp 4 bin lirayı aşıyor.

Emlaktasondakika.com olarak bölge genelindeki markalı projelerde kira piyasasını araştırdık…

Stüdyo konutlar

Bölge genelinde stüdyo konut ağırlığı fazla değil. Ancak Tema İstanbul, Cadde 24 ve Dumankaya Miks'te bu tarz daireler bulmak mümkün. Kiralık piyasası incelendiğinde bu konutların kira bedelleri Dumankaya Miks'te 700 lira civarında. Ancak Tema İstanbul ve Cadde 24'te kira rakamları bin liranın üzerinde seyrediyor. Bu konutlar özellikle öğrenciler ve tek yaşayanlar tarafından tercih ediliyor. 

1+1 daireler

Bölge genelindeki markalı projelerin birçoğu 1+1 daireyi bünyesinde barındırıyor. Rakamlar 850-900 lira seviyelerinden başlıyor ve 2 bin liranın üzerine kadar çıkıyor. Markalı projelerde en uygun rakamlar Dumankaya Miks projesinde bulunuyor. Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Tema İstanbul, Metropark, Terrace Tema, Cadde 24 ve Lounge projelerinde birbirine yakın rakamlarda kiralık daireler yer almakta. Öğrenciler, yeni evlenenler ve yatırımlık konut arayanlar bölgedeki 1+1'lere yoğun ilgi gösteriyor.

2+1

Halkalı'da 2+1 kiralık daire fiyatları incelendiğinde en uygun rakamların Dumankaya Miks ve Divan Residence'ta olduğu göze çarpıyor. Halkalı-Atakent aksındaki markalı projelerde kiralık 2+1 fiyatları 1300-1500 lira seviyelerinden başlıyor ve 3 bin liranın üzerine kadar çıkıyor. Bölgede Tema İstanbul, Terrace Tema, Cadde 24 ve Atakent 3, kiralık konutların yoğun ilgi gördüğü projeler olarak göze çarpıyor.

3+1

Atakent bölgesinde Avrupa Konutları markalı 1, 2, 3 etap projeleri, özellikle kiralık piyasasında yoğun talep görüyor. Bölge geneline bakıldığında 3+1'da kira fiyatları 2 bin 300-2 bin 400 lira bandından başlıyor ve 3 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Terrace Tema, 3+1 kiralık fiyatlarında listenin en tepesinde yer alıyor. Halkalı-Atakent aksında kiralıkta en fazla ilgili gören konutların başında 3+1 geliyor.

4+1

Bölgenin Tema İstanbul ve Avrupa Konutları markalı projeleri, kiralık daireler açısından adeta İstanbul'un yıldızı oldu. Tema İstanbul'da 4+1 daire kiraları 3 bin 500 lira bandından başlıyor. Avrupa Konutları Atakent 2'de kiralık 4+1 dairelerde rakamlar 3 bin 600 lira seviyelerinden başlangıç gösteriyor. Konutların büyüklüğü ve konumuna göre 4 bin liraya kadar çıkıyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halkalı'daki markalı konut projelerinde kiralar ne kadar?
  • 02.09.2016 16:02

Halkalı'daki markalı konut projelerinde kiralar ne kadar?

Halkalı-Atakent bölgesindeki markalı projelerde kiralık daire fiyatları, konum v ...

Atakent orta sınıfın yeni adresi oluyor!
  • 16.03.2012 09:42

Atakent orta sınıfın yeni adresi oluyor!

Eski konutların en fazla 20 ya da 30 yıllık olduğu Atakent'te yeni yatırımlarla ...