maritbet girişmaritbet
Halk GYO, tarihi binasını otele çeviriyor!

Halk GYO, tarihi binasını otele çeviriyor!

Halk GYO “verimli portföy yönetimi ile yüksek getiri” vizyonu dahilinde, tarihi Salıpazarı’nda yer alan binasını otele dönüştürüyor…

Şirket, portföyünde yer alan ve İstanbul'un önemli tarihi mekanlarından biri olan Beyoğlu Salıpazarı mevkiindeki binasını “otel” olarak kullanıma açmak üzere adım attı.

Fizibilite çalışmaları neticesinde; banka şubesi ve ofis olarak hizmet veren binanın, otel olarak portföyde yer almasının,  daha verimli olacağına kanaat getiren Halk GYO, gayrimenkulün otel binası olarak kullanılacak şekilde tadilatının tamamlanması sonrasında uzun dönemli kiralanmasına yönelik Beril Otelcilik Turizm Ticaret Ltd.Şti. ile sözleşme imzaladı.

Kapalı zarf ile teklif alma ve sonrasında açık artırma ile yapılan ihale neticesinde, garanti kira geliri en yüksek teklifi veren Beril Otelcilik Turizm Ticaret Ltd.Şti. ile imzalanan sözleşme detaylarına göre; Salıpazarı Binasının otele dönüşümü kapsamında, yapılacak harcamaların 15 milyon TL tutarındaki kısmi Halk GYO tarafından karşılanacak. 12 ay sürmesi beklenen tadilat süresi boyunca aylık 10 bin Euro kira geliri elde edecek olan Şirket, otelin kiralanması neticesinde 20 yıl süre ile toplamda 34 milyon 350 bin Euro kira geliri elde edecek. Otelden yıllık ortalama 1,72 milyon Euro kira geliri elde edilecek.

Portföydeki varlıkları “doğru ve verimli yönetim ile yüksek getiri elde etme” stratejisi ile yöneten Halk GYO, daha önce de Levent Büyükdere Caddesi üzerinde yer alan arsası üzerinde inşa edilen ve bu sene içerisinde teslimi planlanan otel projesi için de Dedeman Otel Grubu ile 10 yıllığına anlaşma imzalamıştı.

Portföyünde, 21 düzenli kira geliri elde edilen bina, “Panorama Plus”, “Referans Bakırköy” ve “Sancaktepe” konut projeleri ile “Şekerpınar Bankacılık Üssü” projesi bulunan ve ülkemizin son dönemdeki en değerli projelerden biri olan İstanbul Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından olan Halk GYO, “Dedeman Park Levent” otel projesinin ardından ikinci oteli için de sözleşme imzalamış oldu. 

1,5 milyar TL'lik gayrimenkul portföy büyüklüğüne sahip olan Şirket, 2014 yılını, yıllık %95 oranında artışla 61,3 milyon TL kar ile kapatmıştı. 

“Doğru lokasyonda doğru proje ile sürdürülebilir karlılık ve büyüme”yi hedefleyen Şirket, portföy verimliliğini artırma yönündeki çalışmalarına da hızla devam ediyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk GYO, tarihi binasını otele çeviriyor!
  • 02.04.2015 15:17

Halk GYO, tarihi binasını otele çeviriyor!

Halk GYO “verimli portföy yönetimi ile yüksek getiri” vizyonu dahilinde, tarihi ...

Halk GYO Salıpazarı binasının 6 katını Halkbank’a kiraladı
  • 20.11.2013 10:22

Halk GYO Salıpazarı binasının 6 katını Halkbank’a kiraladı

Halk GYO Beyoğlu’nda yer alan Salıpazarı binasının 6 katını Halkbank’a kiraladı ...