maritbet girişmaritbet
Hakan Yürüoğlu: Sağlık turizmine yönelik otellerin artacağını düşünüyorum!

Hakan Yürüoğlu: Sağlık turizmine yönelik otellerin artacağını düşünüyorum!

Mimar Hakan Yürüoğlu, genç yaşına rağmen mimarlık kariyerinde hızla yükselen bir isim olarak dikkat çekiyor

 

İç mimarlık ve mimarlık eğitimi alan  Yürüoğlu. mimaride suyun yönetimi  üzerine yaptığı masterla sektöre giriş  yaptı. Kariyer hayatına Amerika' da  başladığını anlatan Yürüoğlu. burada  bir çok SPA projesinde ve ABD'nin  ünlü isimlerinden Al Gere'un evinin iç mimarisi gibi özel projelerde yer aldığını anlattı. Amerika'da yaşarken ailevi nedenlerle İstanbul'a dönme karan aldığını anlatan Yürüoğlu. Türkiye'deki birçok otelin spasına imza attığını anlattı. Türkiye'ye 2007 yılında döndüğünü anlatan Yürüoğlu. 12 kişinin çalışıtığı 3r Design Factory'i kurdu. Meslek yaşamına başladığı günden bu yana çizimden çok iç mimaride yoğunlaştığını söyleyen Yürüoğlu. şunları anlattı: "Müşterinin istediği şekilde projeleri şekillendiriyorum. Her yaptığım proje birbirinden farklıdır. Katar'da Kuveyt'te önemli projelere imza attık. Amerika'da kurduğum ilişkiler Türkiye'de ve diğer ülkelerde önemli bir referans sağladı.
 
" SPA'yla girdik, tüm projeyi aldık “
 
Sağlık turizmine yönelik otellerin artacağını düşünüyorum. Yakın gelecekte insanlar SPA otellerine, destinasyon SPA'larına gidiyor olacak" diyen Yürüoğlu şunları söyledi: "Üniversitede hocamın yönlendirmesi sonucu su ve mimari üzerine bir master yaptım. Bu çok özel bir alan. Mimari olarak suyun yönetilmesi önemli ve zor bir konu. Türkiye'de Hilton Dalaman ve Sungate Port Royal'in SPA'larını yaparak sektöre giriş yaptık. Sonra hızla yayıldık. Sadece SPA projesiyle giriş yaptığımız otellerin daha sonra tüm projelerini almaya başladık. Bu bizim için önemli bir başarı. Rixos bizi kısa listesine aldı. Şimdi Four Seasons Alaçatı'nın iç mimarisini yapıyoruz. Merit Royal'in Kıbrıs projesiyle bölgenin en lüks casinosunu yapacağız. Galata'da butik otel projemiz var. Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde projelerirniz devam ediyor. Suudi Arabistan ve Orta Afrika' da yeni projeler yapmayı hedefliyoruz.
 
" Şeyh'e 17 metre tavan" 
 
Katar'da Türk Mimar olarak tanınmanın önemli bir artı olduğunu anlatan Yürüoğlu. dünyanın en zengin Arap liderlerinden olan Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani'nin eşi Şeyha Moza bin Nasser'in yaptırdığı lüks evin iç mimarisini üstlendiklerini anlattı. Yürüoğlu projeye ilişkin şu detayları verdi: "Sadece mobilyalar için 30 milyon dolarlık bir bütçe verildi. Tavan yüksekliklerinin 17 metre olduğu evin 80 metrekarelik girişinde ise dev bir süs havuzu yer alıyor."
 
Çilem Kaya / Hürriyet Emlak

Yorum Yaz