maritbet girişmaritbet
Hakan Erilkun: Tapu takibini emlakçılar yapmalı!

Hakan Erilkun: Tapu takibini emlakçılar yapmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, emlakçıların da kayıt altına alınabilmesi için bu işlemi emlak müşavirlerinin yapması gerektiğinin altını çizerek, emlakçılık yasasının sektöre daha faydalı olacağını söyledi

 

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı”ndan yapılan açıklamaya göre; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, taşınmaza yönelik aracılık faaliyetleri kapsamında, lisanslı uzman kişilerin belirlenerek, bu kişilerin vatandaşa rehberlik hizmeti sunacağını bildirdi. Ocak 2013'te yürürlüğe girecek sistemle ilgili olarak Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, emlakçıların da kayıt altına alınabilmesi için bu işlemi emlak müşavirlerinin yapması gerektiğinin altını çizerek, emlakçılık yasasının sektöre daha faydalı olacağını söyledi
 
Ocak 2013'te hayata geçirilmesi planlanan sistem öncesinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sınav açacak. Sınava, en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumları ile Tapu ve Kadastro Meslek Yüksek Okulu'ndan veya emlak ve emlak yönetimi konularında eğitim veren en az iki yıllık bir yüksek okuldan mezun olanlar katılabilecek. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, mevcut emlak ofislerinin halen aracılık faaliyetlerini yerine getirebiliyorken, böyle bir düzenlemenin sisteme faydalı olmayacağını söyledi.
 
Devlet Açısından Meşakkatli Süreç Ortadan Kalkar 
Hakan Erilkun, kolay, hızlı, güvenli ve kayıt içi emlak alım satımlarına yönelik hizmetin, profesyonel ve eğitimli mevcut müşavirlerce verilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bu sayede vatandaşlar, tapuda sadece imza atmış olacak. Mevcut deneyimli emlak müşavirlerinin bilgi ve tecrübelerinden fayda sağlanacak şekilde, kanun taslağının yapılandırılması ile devlet açısından da meşakkatli bir süreç ortadan kalkmış olacak”.
 
Emlakçılar Kayıt Altına Alınır
Bu yetkinin, emlak müşavirlerine verilmesi sonucunda emlakçıların yaptıkları işlemlerin takiplerinin yapılabileceğini vurgulayan Altın Emlak Genel Müdürü şöyle devam etti: “Takiplerin yapılmasının yanı sıra işlemlerin yapılırken, konusunda bilgili ve deneyimli sektör temsilcilerinden de faydalanılabilir. Böylelikle emlakçıların da kayıt altına alınabilmesi mümkün hale gelecektir. Bunun yerine emlakçılık yasasının çıkarılarak sektöre daha faydalı olacağına inanıyoruz”.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altın Emlak, dijital dönüşümünü DDTech'e emanet etti
  • 11.01.2022 11:47

Altın Emlak, dijital dönüşümünü DDTech'e emanet etti

Altın Emlak, çağın ihtiyaçları doğrultusunda dijital dönüşümünü gerçekleştirmek ...

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul'ü anlattı!
  • 16.05.2017 13:44

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul'ü anlattı!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, firmanın kurumsal yapısını ve ...

Araplar gözünü Karadeniz'e dikti!
  • 29.08.2016 15:33

Araplar gözünü Karadeniz'e dikti!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'da emlak piyasasının sürekli ha ...

Suriyeliler şirket kurma yöntemiyle Türkiye'den ev alıyor!
  • 25.08.2016 11:33

Suriyeliler şirket kurma yöntemiyle Türkiye'den ev alıyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, emlaktasondakika.com'un sorularını yanıt ...

Bu hafta emlak sektöründe neler oldu?
  • 20.09.2014 14:33

Bu hafta emlak sektöründe neler oldu?

Emlak dünyasında neler olduğunu öğrendiğiniz Emlak Bülteni, bu hafta da sizlerle ...