maritbet girişmaritbet
'Gurbetçiye KDV avantajı çok önemli bir hamle'

'Gurbetçiye KDV avantajı çok önemli bir hamle'

Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül, gurbetçilere KDV desteğinin sektörü hareketlendireceğini belirtti.

Yabancılara yönelik vatandaşlık teşviği ve yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımlarındaki KDV'nin kaldırılmasının ardından olumlu yöndeki gelişmeler sürüyor. Son olarak da yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar için de gayrimenkul alımlarında KDV'nin kaldırıldığı açıklandı. Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül, hükümetin sektörü rahatlatacak adımlar attığını belirtti.

Gül Gül: Çok önemli bir hamle

Hükümetin son dönemde attığı adımlarla birlikte gayrimenkul sektörünün hareketli günlere dönüş sinyalleri verdiğini dile getiren Gül Gül, “Yabancı yatırımcıların konut ya da işyeri alımlarında KDV kaldırılmıştı. Ayrıca 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara Türk vatandaşlığı hakkı da tanınmıştı. Bu gelişmelerle hareketlenen gayrimenkul sektöründe son gelişme gurbetçi vatandaşlarımıza yönelik oldu. Gurbetçi vatandaşlarımız da Türkiye'den gayrimenkul satın almaları halinde KDV'den muaf tutulacak. Bu gelişmeyi, ülkemize ciddi bir döviz girişi sağlanması ve gayrimenkul stoğunun eritilmesi adına çok önemli bir hamle olarak değerlendirebiliriz” dedi.

Ev fiyatlarının doğal olarak düşeceğini dile getiren Gül Gül sözlerini şöyle sürdürdü: Bu muafiyetle birlikte satışlar artacaktır. Bilindiği gibi yurt dışında da benzer uygulamalar yapılıyor. Ülkemizde benzer uygulamaların sürmesi ekonomiye ve gayrimenkul sektörüne olumlu yansıyacak.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Gurbetçiye KDV avantajı çok önemli bir hamle'
  • 09.03.2017 09:55

'Gurbetçiye KDV avantajı çok önemli bir hamle'

Agency Gayrimenkul kurucu ortaklarından Gül Gül, gurbetçilere KDV desteğinin sek ...