maritbet girişmaritbet
Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7. durağı Balıkesir oldu!

Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7. durağı Balıkesir oldu!

GYODER, Gelişen Kentler Zirvesi'nin 7’incisini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 6-7 Mayıs’ta Balıkesir’de düzenledi.

“Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, daha önce Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun ve Kayseri'de düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi'nin 7'ncisini, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 06-07 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir Balkonuk Center'da gerçekleştirdi. Etkinliğin ilk günü Ayvalık bölgesindeki yatırım ve proje alanlarının aktarıldığı teknik ve kültürel geziye ayrılırken;  etkinliğin ikinci gününde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katılımlarıyla Zirve oturumları gerçekleşti.

gelişen kentler zirvesi

7. Gelişen Kentler Zirvesi'nin öğleden sonraki oturumları Şehir Plancısı ve Mimar Caner Bingöl'ün, “Bugünden Geleceğe Balıkesir'in Vaad Ettikleri” sunumu ile başladı. Sunumun ardından moderatörlüğünü A. Faruk Göksu'nun yaptığı “Güney Marmara Potansiyeli ve Geleceği” panelinde Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe söz aldı. Panelde ilk sözü alan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'in 4 bölgede toprağı olan coğrafi ve lokasyon özellikleriyle dikkat çektiğini belirtti. Bilecik'in tarihsel önemine de değinen Yağcı, yatırımcıları kentlerine davet etti. Panelde ikinci sırada söz alan Zirve'nin ev sahibi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir'in lojistik, turizm, enerji sektörlerindeki katkısına değindi. Uğur, “Zirve sayesinde yatırımcıların kentimizi tanımalarını sağladık, kendileri ile her zaman dayanışma içinde olacağımızı belirttik” dedi. Panelde son olarak söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Türkiye ekonomisi için Marmara Bölgesi çok önemli. İstanbul artık dünya kenti, bizlerde İstanbul'un gölgesi olmaktan çok yatırımlardan nasıl faydalanabileceğimize bakmalıyız.  Şehirlerin gelişmesinde merkezi hükümetler kadar yerel yönetimlerin önünün açılması çok önemli” diye konuştu. 

Zirvenin öğleden sonraki “Bölgede Büyüyen Yeni Sektörler: Lojistik, Turizm, Enerji, Gayrimenkul” isimli oturumda sektörün duayen isimleri bir araya geldi. GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Tanes'in oturum başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Balıkesir ve Marmara bölgesinin yatırım potansiyeli tartışıldı. Turgay Tanes, “Altın Çember bölgede tüm parametreleri değiştirecek. Çanakkale Köprüsü'nün bitmesiyle İstanbul'un yükü de azalacak. Balıkesir bu anlamda büyük rol oynuyor” dedi. 

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise; Balıkesir'e teknolojik ve yenilikçi katma değer sağlanmalı. Bizim de Çanakkale ve Balıkesir'de yatırımlarımız var. Sanayinin yarattığı dönüşüm ülke ekonomisini de etkiliyor. Balıkesir bu anlamda önemli bir yer. Rekabet anlamında iyileşme gerekiyor. Tarım havzasına zarar vermeden kentsel dönüşüm yapılmalı, liman ve lojistik bölgeleri iyi planlanmalı” diye konuştu.

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik de konuşmasında Balıkesir'in lojistik anlamında çok önemli olduğunu ifade etti. Çelik, burada uzun yıllar konut üretimi kontrolsüz gerçekleşti. Balıkesir potansiyeline rağmen konut üretiminde gelişemedi. Riskli yapıların yenilenmesi için ada bazlı dönüşüm gerçekleştirilmeli. Bu sayede yatırımcılar için de alt yapı oluşur. Burada yatırımcı için çok fırsat ve alan var. Aynı zamanda turizm anlamında Ayvalık adalarında yeni yatırımlar yapılabilir” dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, bu bölgede üç proje gerçekleştirdik. Rüzgar santralleri alanında yatırımlarımız oldu. Bu bölgeye inanan ve fırsatları değerlendirmek isteyen bir grubun yöneticisiyim. Enerji yatırımları son derece önemli. Balıkesir cari açığı olmayan bir il. Tarım, sanayi ve turizmde katma değer sağlayan bir durumda olmalıyız. Doğal güzellikleri olan Balıkesir'e yabancıya tanıtmalıyız” şeklinde konuştu.

Balıkesir'de düzenlenen GYODER 7. Gelişen Kentler Zirvesi Gala Resepsiyonu ile sona erdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...