maritbet girişmaritbet
Gelişen Kentler Zirvesi, Antalya'da başladı

Gelişen Kentler Zirvesi, Antalya'da başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen "Gelişen Kentler Zirvesi" başladı.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen "Gelişen Kentler Zirvesi"nin açılışında, sektörün ihtiyaçlarına duyarlı, çözüm odaklı ve sosyal sorumluluk bilinciyle çalıştıklarını söyledi.

Sektörün çatı örgütü olarak, Türkiye'nin potansiyelinin en doğru şekilde değerlendirileceği stratejileri geliştirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Yetgin, "Kamu kurumları ve yerel yönetimlerle iş birliğini daha da güçlendireceğiz. Ortak amacımız, gayrimenkul sektörünün büyümesine, güçlenmesine ve ülkemizin daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamaktır." diye konuştu.

Gayrimenkul sektörünün her geçen gün büyüdüğünü belirten Yetgin, özellikle son yıllarda artan yatırımlar ve dünya ölçeğindeki mega projelerle sektörün büyük bir ivme kazandığına dikkati çekti.

Yetgin, şöyle devam etti:

"Sektörümüz geçen yılı, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen 2015'in üzerinde bir satış rakamıyla tamamladı. İnşallah bu yıl da 1 milyon 400 binle yeni bir rekor kıracağız. Sektör temsilcileri olarak, konut satış rakamlarını artırırken, 2018 ve sonrası için ne tür tedbirler alınabilir, neler yapılabilir konusunda da kafa yormaya devam ediyoruz. Türkiye, çevresindeki olumsuzluklara rağmen istikrarlı ekonomik büyümesini sürdürdü. Son açıklanan yüzde 11,1'lik büyüme rakamı bir dünya rekoru. Bizlere önümüzdeki yıllar için moral ve motivasyon sağladı."

Yetgin, kentsel dönüşüm konusuna değinirken de doğru ve sürdürülebilir şehirleşme adına kentsel dönüşümün önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için yapılaşma tercihleriyle, tarihi ve kentsel doku gözetilerek konunun bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Yetgin, akıllı kentsel dönüşüm ve sürdürülebilir bir yaşam planlanmasına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Mega projeler kente değer katıyor

Antalya'da çok sayıda mega projenin inşa edildiğini vurgulayan GYODER Başkanı Yetgin, şunları zöyledi: “Zirve kapsamında yerinde inceleme imkanı bulduğumuz, Antalya'ya değer katan mega projelerden Kruvaziyer Liman, avantajlı konumuyla, deniz turizminin önemli ölçüde büyümesini sağlayacak. Konyaaltı Sahil Projesi ise dünyanın sayılı plajlarından biri olan Konyaaltı Sahili'ni daha da güzelleştirecek. Boğaçay Havzası ve Yakın Çevresi Projesi'nde 462 yat kapasiteli marina, rekreasyon alanları, çiftlik kasabası, kıyı kasabası, restoran, park ve yeşil alanların yer alması, Antalya için heyecan verici bir adım. Ayrıca bu bölgede kurulacak film stüdyoları ile Antalya'nın sinema endüstrisinin merkezi olmasının amaçlanması da projenin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Yine Antalya'nın çehresini değiştirecek Kepez-Santral Bölgesi'nde, 19 bin konut inşası ile ada bazlı kentsel dönüşümün örneğini görüyoruz.”

"Antalya dünyanın en güzel şehri olduğunu gösterecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'nın Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Antalya'nın, İstanbul ve Türkiye ekonomisi üzerindeki yükü alabilecek önemli bir şehir olduğunu dile getiren Türel, şöyle konuştu:

"Konut metrekare fiyatları açısından Antalya'nın Miami, Nice ve Barcelona gibi şehirlerden hiçbir eksiği yok. Antalya projeleriyle dünyada adından söz ettiren bir şehir olacak. Dünya çapında iddialı işler yaparsanız, bir vizyon koyarsanız, küresel projeler yaparsanız, Antalya'nın taşı toprağı altın olur. 'Azıcık aşım kaygısız başım.' derseniz yerinizde oturursunuz. Bu göreve oturmak için gelmedik. Antalya, dünyanın en güzel yeri ve dünyanın en iddialı şehri olduğunu gösterecek. Antalya akıllı şehir sistemleriyle donatılacak."

Antalya'da kentsel dönüşümde bir eksiklik olduğunu belirten Türel, 2014'e kadar kentsel dönüşümle ilgili bir projenin olmadığını ifade etti.

Kentsel dönüşümün AVM olarak algılandığını söyleyen Türel, "Kentsel dönüşüm artık bir lüks değil, can güvenliği, hayat standardının yükselmesi, şehrin estetik olması ve ticaretin canlanması." dedi.

Türel, darbe girişimi ve terör olayları nedeniyle durgunluk yaşayan Antalya'nın önümüzdeki yıldan itibaren 2023'e kadar koşacağını dile getirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!
  • 25.10.2022 14:42

GYODER, kiralık ev ihtiyacını Erişilebilir Konut Modeli ile çözecek!

GYODER tarafından, sektörün önde gelen şirketlerinin desteğiyle, her yıl farklı ...