maritbet girişmaritbet
Geceliği 16 bin dolara konaklıyor!

Geceliği 16 bin dolara konaklıyor!

Ruanda devlet başkanı Kagame, Mandarin Oriental’da geceliği 16 bin dolara konaklıyor.

New York'ta BM zirvesi ve diplomatik görüşmeler son hızıyla devam ederken kentin tabloid gazetesi New York Post liderlerin vakitlerini nasıl geçirdiğine odaklandı.

Gazete özellikle gelişmekte olan ülke liderlerinin lüks harcamalarıyla dalga geçti. kişi başına düşen milli gelirin 1150 dolar olduğuRuanda'nın devlet başkanı Paul Kagame, dünyanın en lüks otellerinden Mandarin Oriental'ın başkanlık suitinde geceliği 16 bin dolara konaklıyor. Otelin web sitesine göre Kagame'nin odasının Central Park, Hudson Nehri ve Manhattan silüeti manzarası var.

Kagame ekonomik krize rağmen lüks harcamalardan vazgeçmeyen tek lider değil. The Plaza Otel'de kalan Suudi Arabistan heyeti ilk gün ayağının tozuyla otelin lüks güzellik salonunda saatlerce bakım yaptırdı. BM Genel Kurul Başkanı Abdülaziz El Nasır ve diğer Katar kraliyeti mensupları ünlü modaevi Domenico Vacca'yı ziyaret etti. Şeyh Hamad bin Halife El Tani'nin takım elbiseler için burada 100 bin dolardan fazla para harcadığı söyleniyor. Gazete bu bilgiyi verdikten sonra, “siz de moda haftası bitti zannediyordunuz” diye eklemede bulundu.

Gazete, İsrail ve Suudi heyeti önceki gün Madison Avenua'da bir tabağın bin doları geçebildiği Nello restoranında yemek yediklerini de duyururken, “Almanlar ise dün aynı adreste lüks bir öğlen yemeği yedi. Bir gizli servis ajanı ‘Allahtan Almanlar'la Yunanlar aynı anda bu restorana gelmedi yoksa kurtarma paketi çöpe giderdi' diye şaka yaptı” diye devam etti.

Fas Dışişleri Bakanı Taib Fassi Fihri ve Nijerya heyeti ise dünyaca ünlü Cipriani restoranı tercih etti. Bir ajan “Güvenlik ekipleri bölgeyi aradıktan sonra Wilson gibi çakma bir Amerikan ismi vererek yer ayırttı” dedi. Arjantin devlet başkanı Cristina Krichner ise Fransız ayakkabıcı Cristian Louboutin'in şubesinde çifti 5 bin 500 dolardan 20 çift ayakkabıyı tereddütsüz satın aldı. New York'taki heyetlerden en mütevazıları Mısır ve Filistin oldu. İki heyet de geceliği 3 bin dolar olan Millenium Otel'de kalıyor. Amerikalı ajanlar “Güvenlik önlemleri inanılmaz! Otelin çevresinde bomba aramak için özel eğitimli köpekler ve demirden bir perde var” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Waldorf Astoria otelin 24'üncü katını kapatmakla kalmayıp, odaları da çalışmaya uygun hale getirtti. İhtiyaç duyabileceği tüm ekipman ve dosyalarını getirten Clinton, 34'üncü katı ise Başkan Obama'yla değerlendirmelerde bulunmak için hazırlattı. Öte yandan, Warwick Otel'de kalan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, İran'ın nükleer enerjiçalışmalarına karşıt bir grup tarafından protesto edildi. Warwick Otel de Ahmedinecad'ı ağırlamayı kabul ettiği için kınandı.

Başbakan Erdoğan, en ucuz odası 1095 dolar olan Peninsula Otel'de konaklıyor. Peninsula, şehrin en merkezi noktalarından 5'inci Cadde'de bulunuyor. Çatı katındaki geniş açılı şehir manzarası ile ünlü otelin duvarları ipek duvar kâğıdı kaplı... 1880'ler stilinde tasarlanmış 242 odası bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Asi Nehri'ni kurtaracak projeye BM desteği!
  • 19.07.2022 09:51

Asi Nehri'ni kurtaracak projeye BM desteği!

Hızla kirlenen Asi Nehri’ndeki kirlilik ile mücadelede yeni dönem başlıyor. BM, ...

Gemici feneri tasarımı binanın cephesine taşındı!
  • 05.04.2022 12:02

Gemici feneri tasarımı binanın cephesine taşındı!

Sıradışı dış mekan tasarımlarıyla dikkati çeken Heatherwick Studio'nun New York' ...

New York Türkevi inşaatı, 1.5 dakikalık videoda!
  • 25.10.2021 11:02

New York Türkevi inşaatı, 1.5 dakikalık videoda!

Açılışı 20 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan New Yo ...

Mandarin Oriental, Bodrum 2021 World Luxury Awards’ta 4 ödülün sahibi oldu
  • 18.10.2021 11:11

Mandarin Oriental, Bodrum 2021 World Luxury Awards’ta 4 ödülün sahibi oldu

Mandarin Oriental, Bodrum 9 Ekim 2021’de gerçekleştirilen ve uluslararası ölçekt ...

New York'da açılışı yapılan Türkevi havadan görüntülendi!
  • 21.09.2021 10:29

New York'da açılışı yapılan Türkevi havadan görüntülendi!

New york'ta yapılan Türkevi Binası'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa ...