maritbet girişmaritbet
Gaziosmanpaşa’nın yeni yaşam alanının temeli atıldı!

Gaziosmanpaşa’nın yeni yaşam alanının temeli atıldı!

Gaziosmanpaşa’da yeni spor kompleksinin temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla atıldı.

Gaziosmanpaşa Küçükköy'de temeli atılan Barbaros Hayrettin Paşa Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otoparkı'nın temel atma törenine Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un bir ülke özelliği gösterdiğini ama 1940'lı yıllardan itibaren göç almaya başlamasıyla birlikte ciddi plansız yerleşim yaşandığını söyledi.

O yıllardaki yöneticilerin yerleşim alanlarını planlı hale getirmedikleri için çözümleri çok daha pahalı olan ama çözmek zorunda oldukları sıkıntılarla karşılaştıklarına vurgu yapan Başkan Topbaş, “Modern ülkeler, gelişmiş ülkeler bunu çoktan başarmışlar. Bizlerde millet olarak 16 devlet kurmuş bir neslin bireyleri olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığıyla başlayan ve bir kaos kentini bugün dünyaca takip edilen bir şehire çevirme yolunda önemli mesafeler aldık” diye konuştu.

İstanbul'un her noktasına ulaşım metroyla

Göreve geldikleri günden bu güne geçen 11 yıllık zaman içerisinde Gaziosmanpaşa'ya 1 milyar 968 Milyon Lira tutarında yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz yerel yöneticiler olarak politize olmamış STK ve diğer kurumlarla kol kola girerek bu şehir için çalışıyor ve bundan dolayı da gurur duyuyorum. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Gaziosmanpaşa'da yaşayan vatandaşlarımız burada yaşamaktan ve İstanbul'da olmaktan guru duyacaklar. İstanbul'un her noktasına metrolarla ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Su probleminin bittiği gibi kent yaşam alanlarının da sağlıklı hale gelmesini arzu etmekteyiz. Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı ilçemizden geçmekte. Edirnekapı – Sultançiftliği tramvayının kısmen yer altına almamıza rağmen gerçek çözümün metro olacağını söylemiştik. Şimdi proje çalışmalarımıza Vezneciler'den Arnavutköy ve üzerinden de 3.cü havalimanına gidecek bir metroya dönüştürecek çalışmamız sürmektedir. Yani artık Gaziosmanpaşa'da medeni kentlerdeki ulaşım sistemine kavuşmuş olacak. Bireysel araç tercihi ortadan kalkacak.”

Kentsel dönüşüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde Türkiye genelinde başlattığı Kentsel Dönüşüm Projesine Gaziosmanpaşa'da verilen destekten dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Topbaş, “Sağlıksız yaşam alanlarını deprem riski olmadan yaşayabileceğiniz, gerçek anlamda mutlu olacağınız, yarınlara mutlu bakacağınız yaşam alanlarına çevirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Açılış 15 Şubat 2016

Temel attıkları spor salonunun yaşam alanı olma özelliği de taşıdığını ve haftalık semt pazarının da buradaki parkın içinde kurulacağını ifade eden Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Şunu ifade etmeliyim ki geçmişin ihmalini gidermek çok kolay olmuyor. Maliyetler yüksek. Hamdolsun sizin emanet ettiğiniz bu şehrin bütçesinde parası var. Bugüne kadar İBB olarak 68 Milyar yatırım yaptık. Bu yıl ki yatırım bütçemiz 12,5 Milyar. Ve devlete günü gelmiş borcumuz yok. Yarınlarımız olan siz öğrenciler bugüne tanıklık ediyorsunuz. Rahatlıkla spor yapabileceğiniz, arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz ve üçüncü adres olarak gelip gideceğiniz güzel bir tesise kavuşuyorsunuz. İnşallah gelecekte bizi hayırla yad edersiniz. Takriben 22 Milyonluk bir yatırım burada gerçekleşecek. 1 yıla varmadan tamamlanacak.”

Nisan 2016'da bitirilmesi planlanan tesisin yapımını yüklenen yüklenici firma yetkilisiyle sahnede görüşen Başkan Topbaş, yaptığı görüşme sonrasında tesisin açılışı tarihi olarak 15 Şubat 2016'yı duyurdu.

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş sahneye öğrenci ve çocukları da alarak yeni spor kompleksinin ilk harcını butona basarak attı. 

ibb.gov.tr

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziosmanpaşa’nın yeni yaşam alanının temeli atıldı!
  • 14.05.2015 10:58

Gaziosmanpaşa’nın yeni yaşam alanının temeli atıldı!

Gaziosmanpaşa’da yeni spor kompleksinin temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başk ...