maritbet girişmaritbet
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden konut atağı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden konut atağı!

Konut fiyatlarındaki hızlı artışı durdurmak için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, toplu konut atağı başlattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son yıllarda durdurulamayan konut ve arsa fiyatları yüzünden memurların, öğrencilerin gelmek istemediği, dar gelirli Gazianteplilerin 'ev alma' hayalinin hayalde kaldığı “Pahalı kent” imajını yıkmak için de kentte önemli bir konut atağı başlattıklarını bildirdi. 

Nüfusu 400 bin Suriyeli ile birlikte 2 milyonu aşan kenttte her geçen gün konut ihtiyacının arttığını belirten Şahin, “Konut fiyatlarını ucuzlatmak için yeni imar alanları oluşturduk. Bekleyen imar alanlarının hepsini açtık. İmara açılan bölgelerde TOKİ ile toplu konut atağı başlatarak 50 bin konut yapımına start verdik. Güzelyurt bölgesinde 648 konutun temelini attık. Kızılhisar bölgesinde de 228 adet konutu tamamlamak üzereyiz. Şirinevler bölgesinde yaklaşık 2 ay sonra temelini atacağımız 332 konutun altyapı imalatlarına başladık. Güzelyurt'ta 11 bloktan oluşan toplam 648 dairenin 10'uncu katları tamamlanmak üzere. Kentin güneyinde Bayramlı, Geneyik, kuzeyinde OSB Uydukent, doğusunda Güzelyurt bölgelerinde başlatılan ve toplamda 50 bini bulacak olan konut yapımında çalışmalar sürüyor. Özellikle şehir merkezindeki yoğunluğu azaltacak Organize Sanayi Bölgesi'ne yakın Uydukent kentimiz için ciddi önem taşıyor. 7.5 milyon metrekarelik alan üzerine kurulacak Uydukent, OSB'de çalışan işçilerin konut ihtiyacına cevap verecek” diye konuştu. 

Elimizdeki projeler bittiğinde fiyatlar normale inecek 

Arz dengesini oluşturduklarını, kentte ihtiyaçtan daha fazla konut yapmaya başladıklarını ifade eden Başkan Fatma Şahin, “Kentte yüksek olan fiyatlarda ciddi bir düşme yaşanacaktır. Benim göreve geldiğim zamanla şimdi arasında arsa ve ev fiyatlarında ciddi düşüş yaşandı. Elimizdeki projeler tamamen bitiğinde tamamen normalleşecek. Benim dönemimim sonunda ancak bu pahalılığı normalleştiririz” dedi. 

OSB'ye metro hattı yapıyoruz 

Artan nüfus ve araç sayısı nedeniyle 2023-2050 yıllarını kapsayan ulaşım master planı hazırladıklarını aktaran Şahin, “Ulaşım master planımız Eylül ayında ortaya çıkacak. Bu şehrin 2023- 2050 yıllarındaki master planı bizim en büyük yol haritamız olacak. Sıkışma noktaları neredeyse, ne tür tedbir almamız gerekiyorsa bunu çalıştık. Yeni yollar açtık, 17 ayda 400 kilometre yeni yol yaptık. 2 kavşağı bitirdik, 2 kavşağa başladık, 2 kavşak planladık. Başpınar OSB ile GATEM arasında metro hattı yapılacak. Günlük ortalama 200 bin kişi şehir merkezinden sanayi bölgelerine gidiyor. Bu nedenle bu proje bizler için çok önemli. İhalesi yapılan ve toplamda 25 kilometre olan metro hattı Başpınar OSB- GATEM arasındaki hat, Beylerbeyi, Gar, Seyrantepe ve ATEM güzergahında hizmet verecek. Her iki sanayi bölgesi arasında ulaşımı asgariye indirerek trafik sıkıntısını büyük oranda çözecek metro hattının bu bağlantıyı 22 dakikada gitmesi planlanıyor” diye konuştu. Gaziantep'te bütün kurum ve kuruluşların güvenlik konusunda yoğun bir mesai içerisinde olduğunu vurgulayan Şahin, “Şuanda biz güvenlik ve huzur açısından batıdaki hiçbir şehirden farklı değiliz. Bu negatif algıyı da yıkmamız, daha pozitif bir şekilde şehrimizin algısını yükseltmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 250 milyon TL’ye arsa satıyor!
  • 30.04.2022 11:07

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 250 milyon TL’ye arsa satıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan iki parsel arsanın t ...

Chelsea'nin patronu Abramoviç lüks yatıyla Bodrum'da
  • 21.09.2020 09:52

Chelsea'nin patronu Abramoviç lüks yatıyla Bodrum'da

İngiltere'nin ünlü futbol takımlarından Chelsea'nin patronu Roman Abramoviç, lük ...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hangi arsalarını satıyor?
  • 14.12.2018 09:40

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hangi arsalarını satıyor?

Mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve çeşitli imar durumların ...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 5 arsa!
  • 10.12.2018 10:17

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden satılık 5 arsa!

Mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve çeşitli imar durumların ...

Gaziantep Belediyesi'nden 2 satılık taşınmaz!
  • 10.11.2018 15:52

Gaziantep Belediyesi'nden 2 satılık taşınmaz!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı mülkiyetinde bulunan Belkıs ve Özgürlük ...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden satılık gayrimenkuller!
  • 05.10.2018 16:25

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden satılık gayrimenkuller!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde bulunan gayr ...