maritbet girişmaritbet
Gayrimenkulü otelcilik sektörü takip etti!

Gayrimenkulü otelcilik sektörü takip etti!

Servotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil, son yıllarda gayrimenkul yatırımlarının içinde otellerin ağırlık kazandığını ve önümüzdeki 5 yıl otel piyasasının hareketli geçeceğini söyledi.

Servotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil, son yıllarda gayrimenkul yatırımlarının içinde otellerin ağırlık kazandığını belirterek, önümüzdeki 5 yıl daha otel piyasasının hareketli geçeceğini söyledi.
Faaliyetlerinde önceki yıllarda yüzde 70 oranında konut yüzde 30 otel sektörünün olduğunu fakat son dönemde bu oranın yüzde 50-50'ye geldiğini ifade eden Heyfegil, “Artık otel yatırımları revaçta. Bir dönem AVM, bir dönem ofis revaçtaydı, şimdi ise otel yatırımları… Otel piyasası İstanbul'da 5 yıl, Anadolu'da ise 10 yıl daha hareketli geçer, sonrasında hazmetme dönemi yaşar” dedi.
Heyfegil, otel yatırımlarının normalde 10-12 yılda dönerken, son yıllarda geri dönüş süresinin 7-8 yıla kadar indiğinin altını çizerek, otellerin çok iyi paralara satılabildiğini söyledi. Ofis yatırımlarındaki geri dönüş süresinin uzamasının da otel yatırımlarını gündeme getirdiğini dile getiren Heyfegil, şunları söyledi:
“Eğer satma ihtiyacı yoksa otel zinciri kârlı hale geldi. Mesela biz 2008 yılından beri oldukça büyüdük. Çünkü yatırımcı sayısı arttı ve bizi tercih ediyorlar” dedi.

Anadolu'ya açılım
İstanbul'a gelen turist sayısının 20 milyona çıkabileceğini vurgulayan Heyfegil, “Ama bunun hepsi turist değil. İş için gelenler de oluyor. Bu neden ciddi bir potansiyel var” dedi. Türkiye'de otel yatırımlarından hâlâ ciddi bir eksiklik olduğunu vurgulayan Heyfegil, sektörde yeni bir trendbaşladığını belirterek, “Bütün uluslararası otel zincirleri alt markalarıyla da piyasaya girmeye başladı. Farklı konseptlerde otel sayısı artıyor.
3 yıldızlı da, 5 yıldızlı da var. Bu da farklı ihtiyaçlara cevap veriyor” diye konuştu. Heyfegil, otel konusunda İstanbul'a benzer tablonun Anadolu illerinde de olduğunu kaydederek, “Bazı başarılı örneklerin ardından artık birçok marka Anadolu'ya gitmek istiyor. Anadolu'daki yaklaşık 10 büyük şehir yatırım alanları olarak görülüyor” değerlendirmesini yaptı.

1 milyar dolarlık yatırım
Heyfegil, Servogtel olarak önümüzdeki süreçte 1 milyar dolarlık yatırımı hayata geçireceklerini anlatarak, “Türkiye'nin önde gelen firmalarıyla Ankara'da, İstanbul'da Bomonti, Büyükdere Caddesi ve Seyrantepe'de yeni otel yatırımlarını duyuracağız. 10 markayı Türkiye'ye çekeceğiz ama bunlardan 6-7 tanesi çok yeni olacak” dedi. Konut yapan müteahhitlerin de otele girdiğini vurgulayan Heyfegil, “Bugün birçok firma projelerinde otel de yapıyor. Karma kullanımı olan projeler bu sayede rekabette de öne geçmek istiyor” dedi. Otel yapıp 3 yıl sonra satmanın çok kârlı olabileceğine dikkat çeken Heyfegil, “Bu durumda biraz kâra geçip satıştan da gelir elde edilir” diye konuştu.

Milliyet- Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ayla Heyfegil'den markalı gayrimenkul yatırımları yorumu!
  • 01.03.2017 16:17

Ayla Heyfegil'den markalı gayrimenkul yatırımları yorumu!

Servotel Yönetici Ortağı Ayla Heyfegil, GİSP tarafından düzenlenen Markalı Gayri ...

"Kentsel dönüşümü ranta tercih etmek zorundayız"
  • 02.11.2020 10:36

"Kentsel dönüşümü ranta tercih etmek zorundayız"

İzmir’i derinden etkileyen deprem sonrasında riskli yapıların kentsel dönüşümün ...

Rize-Artvin Havalimanı'nın dolgusu yıl sonunda bitecek
  • 24.09.2020 16:29

Rize-Artvin Havalimanı'nın dolgusu yıl sonunda bitecek

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ...

Niziplioğlu, Zeytinburnu'nda Mercure Topkapı Oteli açtı
  • 14.01.2019 10:25

Niziplioğlu, Zeytinburnu'nda Mercure Topkapı Oteli açtı

Niziplioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu, Kapadokya’da iki ot ...

Re-Pie, gayrimenkulde Katarlı ortakla el sıkıştı!
  • 23.08.2018 10:57

Re-Pie, gayrimenkulde Katarlı ortakla el sıkıştı!

Katarlı Portföy Yönetim Şirketi Qinvest, Re-Pie ile beraber Gayrimenkul Yatırım ...

Güneydoğu’da turizm yatırımları coştu
  • 04.03.2018 10:42

Güneydoğu’da turizm yatırımları coştu

Güneydoğu’da terörden temizlenen bölgelere turizmciler akın etti. 9 yeni otel ya ...