maritbet girişmaritbet
‘Gayrimenkule yatırım istikrarlı kazanç sağlıyor’

‘Gayrimenkule yatırım istikrarlı kazanç sağlıyor’

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, emlaktasondakika.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Dünya çapında en fazla danışmana sahip gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, Türkiye pazarındaki yerini her geçen gün dahada sağlamlaştırıyor. 2013 yılında Türkiye pazarına giren Keller Williams'ın Türkiye'de 10, dünya çapında ise 700'den fazla bölge müdürlüğü bulunuyor. ‘2016 yılının en mutlu ofisleri listesi'ne de giren Keller Williams'ın başarısının bir tesadüf olmadığını ise Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol'la tanıştıktan sonra daha iyi anlıyorsunuz. Samimiyeti, nezaketi ve profesyonelliğiyle bizi derinden etkileyen Erol, Keller Williams'ı ve gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri emlaktasondakika.com'a anlattı.

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol,

‘FED'İN KARARI PİYASALARI ÇOK ETKİLEMEDİ'

Yaklaşık 10 yıllık bir aranın ardından 0,25 puanlık faiz artırımına giden ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu kararının ardından piyasalarda herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Erol, “Gerek borsada gerekse döviz kurlarında büyük bir değişiklik olmadı. Bunun gayrimenkul piyasasına da çok büyük etkisi olacağını düşünmüyorum. Baktığınızda sektör gerekli hareketliliği gösteriyor” diye konuştu.

‘DÜNYA STANDARTLARINDA KONUTLAR'

Sektördeki son trendleri de değerlendiren Erol, temel olarak şehir merkezlerinden dışarıya doğru bir büyümenin olduğunu söyledi. Bu büyümenin dünya standartlarında konut ve gayrimenkullere olan talebin bir sonucu olduğunu belirten Erol, “Talep noktasında siteler ve sitelerdeki güvenlik, sosyal alanları gibi etkenleri görüyoruz. Arz noktasında ise bu talebi karşılayacak projeleri görmeye başladık” dedi.

‘TÜRKİYE'NİN GAYRİMENKULÜ CANLI TUTACAK BİR YAPISI VAR'

Gayrimenkule yatırım yapmanın halen en güvenilir ve kârlı yöntem olduğunun altını çizen Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Erol, “Türkiye'nin kendi içinde gayrimenkulü canlı tutacak çok kuvvetli bir yapısı var. Burada temel faktörler var. Mesela nüfusun yüzde 50'si 30 yaşın, yüzde 25'i ise 14-15 yaşın altında. Ayrıca 2060'a kadar büyüyecek bir nüfus, gayrimenkulü dinamik tutacak bir yapı demek. Bunun dışında kültürümüz gereği gayrimenkul hep tercih edilen bir yatırımdır. Son 15 senelik trende baktığınızda gayrimenkul birçok yatırım aracından daha istikrarlı bir kazanç sağlamış” dedi.

SEKTÖRÜN ORTALAMASINDA BÜYÜYEN ŞEHİRLER

2016 yılı için sektörel anlamda çok olumlu düşündüğünü söyleyen Erol, “2004 yılından bu yana gayrimenkul piyasası, konut ve ofis noktasında büyüyor. 2015 yılında, 2014 yılına göre ortalama yüzde 12'lerde bir büyüme yaşandı. Bu iyi bir veri. Asıl ilginç nokta; Türkiye'nin belli başlı illerine baktığınızda ortalama büyümenin üzerinde olan şehirler var. İstanbul, Ankara, İzmir gibi alışılagelen şehirlerin dışında Kocaeli, Mersin, Kayseri ve Bursa'da enteresan büyüme görülüyor. Bu çok olumlu bir sinyal. Tabana yayılan bu durum hem ekonomi hem de sektör açısından çok sağlıklı” diye konuştu. 

‘10 BÖLGEDE 500 DANIŞMANIMIZ VAR'

Keller Williams'ın, sadece Türkiye'de değil dünyada da büyük farklılık oluşturduğunu belirten Erol, şirketin duruşu, anlayışı, iş modeli, insanlara ve danışmanlara olan odağıyla sektördeki rakiplerinden ayrıldığını söyledi. 10 bölgede 500 danışmanıyla değişik bir iş modeli ortaya koyduklarını ifade eden Erol, “Her ofisimizde ortalama 50 danışmanımız var. Markalı gayrimenkul danışmanlığı firmalarında ortalama ofis başına 5.5 danışman faaliyet gösterirken biz bunun 9.5-10 katını yakaladık” dedi.

keller williams danışman eğitimi

‘DANIŞMANLARI İÇİN ÇALIŞAN BİR ŞİRKETİZ'

Çekim merkezi olmalarının en önemli sebeplerinden birinin de danışmana verdikleri önem, destek ve anlayış olduğunu söyleyen Erol, “Bizi diğer firmalardan ayıran en önemli felsefelerimizden biri şu; Biz danışmanlarımızın bizim için çalışan kişiler olduğunu düşünmüyoruz. Tersine bizim danışmanlar için çalışan bir şirket olduğumuzu söylüyoruz. Biz, onları geliştirip mutlu ettiğimiz sürece, onların bizi büyüteceğine inanıyoruz. Bütün odağımız da bu noktada” diye konuştu.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 ‘Keller Williams danışmanları için çalışan bir şirket’
  • 23.12.2015 11:49

‘Keller Williams danışmanları için çalışan bir şirket’

Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, gayrimenkul sektöründeki geliş ...

Amerika'da büyük gayrimenkul fırsatı!
  • 21.10.2014 17:34

Amerika'da büyük gayrimenkul fırsatı!

Keller Williams NYC Lisanslı Gayrimenkul Danışmanı Aylin Coleri, Amerika'da özel ...

Yüksek kiralar ünlü markaları Bağdat Caddesi'nden uzaklaştırıyor
  • 09.08.2016 11:25

Yüksek kiralar ünlü markaları Bağdat Caddesi'nden uzaklaştırıyor

Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, Bağdat Caddesi’ndeki taşınma tr ...

Keller Williams, Beylikdüzü bölge müdürlüğü açıldı
  • 01.06.2016 14:26

Keller Williams, Beylikdüzü bölge müdürlüğü açıldı

KW Kristal Bölge Müdürlüğü Yönetici Ortağı Cüneyt Güldamlası, Beylikdüzü bölgesi ...

Keller Williams danışmanlarından anlamlı hareket!
  • 15.05.2016 09:34

Keller Williams danışmanlarından anlamlı hareket!

REDDay 'Topluma Katkı Günü'nde Keller Williams danışmanları, işlerine bir günlük ...

Kadıköy'ün ilk akülü şarj istasyonu kuruluyor
  • 11.05.2016 14:47

Kadıköy'ün ilk akülü şarj istasyonu kuruluyor

Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams’ın tüm çalışanları, Mayıs ayının ...