maritbet girişmaritbet
Gayrimenkulde sektöründe iş ilanları % 110 arttı!

Gayrimenkulde sektöründe iş ilanları % 110 arttı!

Günümüzde 1 milyon 910 bin çalışanı bulunan gayrimenkulde iş ilanları son 6 ayda yüzde 110 artarken, başvurulardaki artış yüzde 257 oldu

Günümüzde 1 milyon 910 bin çalışanı bulunan gayrimenkulde iş ilanları son 6 ayda yüzde 110 artarken, başvurulardaki artış yüzde 257 oldu. Şu dönemde 1400 kişiye ihtiyaç duyulan sektörde en çok aranan pozisyon ise satış danışmanlığı           

Başvuru yüzde 257 arttı Nitelikli konut projelerinde son yıllarda görülen artış gayrimenkul sektörüne ilgiyi artırdı. Yapı-inşaat ile birlikte 1 milyon 910 bin çalışanı bulunan sektörde iş ilanları son 6 ayda yüzde 110 artarken başvurulardaki artış yüzde 257 oldu. İnsan kaynakları sitesi Yenibiris.com verilerine göre; 1400 kişi arayan sektörün sıkıntısı teknik ara eleman. Üst düzey yönetici, mimar ve mühendisle işçi arasında köprü görevi yapacak teknikerler de en çok ihtiyaç duyulan kesim.

Sıkıntı prim sisteminde Sektörde en çok gayrimenkul satış danışmanına ihtiyaç duyuluyor. Bu kişilerde aranan başlıca kriterler ise insan ilişkilerini doğru kurabilmek ve bunu ilerletebilmek. Ayrıca teknolojiyi sevmek, kurumsal yapıya bürünebilmek, dış görünüşüne önem vermek ve ekip çalışmasına uyumlu olmak. Satış danışmanlarının en büyük sıkıntısı ise sadece prim sistemiyle çalışmaları. Uzmanlara göre; .ilk 6 ay kendini idare edecek sermayesi olanlar ileride çok yüksek kazanç elde edebiliyor.

Kurumsallaşma artmalı

Kriz sonrası yeni dönemde sektörün, uluslararası yatırımcıların gözdesi olarak istikrarlı bir büyüüıe yakaladığım dile getiren Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkam Işık Gökkaya, 2012'ııin ilk üç aymda, önceki yıla göre çok daha pozitif bir tablo yaşandığım söyledi. Bu yıl temkinli bir büyüme beklediklerini belirten Gökkaya, sektörde kurumsallaşma arttığı takdirde .büyümenin,ve yabancı yatırımcıların l sayısının artacağını düşündüklerim söyledi.

700 kişiye iş verecek

Realty World Eğitim Yöneticisi Gürkan Akkuş, sektörün en büyük sıkıntısının insanların gayrimenkul danışmanlığını meslek olarak görmemesi olduğunu belirterek, sabit maaş yerine prime dayalı ücret alınmasının da istihdamla ilgili en büyük sıkıntı olduğunu söyledi. Akkuş, "Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'taki 161 franchise (isim devir hakkı) ofislerimizde 1300 emlak danışmanı çalışıyor. Hedefimiz yıl sonunda 220 franchise sayısma ulaşarak danışman sayımızı 2000'e çıkarmak" dedi.

Yeni 'mezunları eğitiyor Remax Pusula'dan Zeynep Tezcan, şirketin Türkiye'de 230 ofisi ve 2000 danışmanı olduğunu söyledi. Yeni mezunların Remax Pusula'da kendilerini geliştirebileceğini belirten Tezcan, "Yeni gelen eskilerin asistanlığını üstlenir ve sahada danışman stajyeri olarak yetişir.

Ofis içi hizmetlere destek verip kendini' geliştirebilir. Ya da gayrimenkul danışmanlığı için stajyer olarak ofisimize başvurabilir, ofis içi eğitim aldıktan sonra sisteme geçiş yapar" dedi.

Posta

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Remax Vadi, gayrimenkul satış danışmanı arıyor
  • 22.12.2013 12:22

Remax Vadi, gayrimenkul satış danışmanı arıyor

Remax Vadi, Tuzla'ya yakın çevrede veya Gebze'de ikamet eden gayrimenkul satış d ...

TÜİK'e göre inşaat sektöründe istihdam azaldı
  • 08.12.2013 12:01

TÜİK'e göre inşaat sektöründe istihdam azaldı

TÜİK verilerine göre inşaat sektöründe istihdam, 2012 yılının dördüncü çeyreğind ...

İnşaat sektöründe sigortalı çalışan sayısı yüzde 12.4 oranında arttı!
  • 30.08.2013 10:53

İnşaat sektöründe sigortalı çalışan sayısı yüzde 12.4 oranında arttı!

Türkiye'de son beş yılda ülke genelindeki sigortalı çalışan sayısı artışında yüz ...

Re/Max Dinamik, gayrimenkul danışmanı arıyor!
  • 07.01.2013 11:58

Re/Max Dinamik, gayrimenkul danışmanı arıyor!

İstanbul'un en hızlı büyüyen bölgesi Beylikdüzü'nde hizmet veren Re/Max Dinamik, ...

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., gayrimenkul değerleme uzmanları alacak!
  • 24.12.2012 11:31

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., gayrimenkul değerleme uzmanları alacak!

Vizyon Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık A.Ş., İzmir, Ankara ve İzmir'de görev y ...

Alman İnşaat, gayrimenkul danışmanı arıyor!
  • 24.12.2012 10:18

Alman İnşaat, gayrimenkul danışmanı arıyor!

Alman İnşaat Taahhüt Hafriyat ve Turizm Sanayi ve Ticaret, deneyimli gayrimenkul ...