maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul yatırım fonları, sektöre yeni bir soluk getirecek

Gayrimenkul yatırım fonları, sektöre yeni bir soluk getirecek

EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik’e göre 2015 yılı gayrimenkul yatırım fonlarının yılı olabilir

EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. unvanlı bir gayrimenkul portföy yönetim şirketi kurmak için SPK'ya başvuran EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, SPK'nın konu ile ilgili düzenlemelerinin 1 Temmuz 2014'te yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, “Böylece gayrimenkul yatırım fonları ilk defa hukuki alt yapıya kavuşturulacak. Bu fonlar, büyük ölçekli gayrimenkullere likidite kazandırarak sektöre yepyeni bir canlılık getirecek. Yabancının ilgisi yüksek. 2015 yılı, gayrimenkul yatırım fonlarının yılı olacak” dedi

Gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketlerinden Sinpaş Holding'teki 25 yıllık tecrübesinin ardından gruptan ayrılarak kendi gayrimenkul şirketi EYG Gayrimenkul Geliştirme şirketini kuran ve halen KONUTDER Başkanlığı'nı sürdüren Ömer Faruk Çelik, gayrimenkul yatırım fonlarını değerlendirdi.

EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. unvanıyla Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetimi şirketinin kuruluşuna izin verilmesi talebiyle SPK'ya başvurduklarını hatırlatan EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “SPK'nın konu ile ilgili düzenlemeleri 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girecek. Bizim başvurumuz da bu tarihten sonra değerlendirileceği için kuruluş iznini alma sürecine de bu tarihten sonra gireceğiz. Kuruluş izni almamız sonrasında ise faaliyet izni almak ve gayrimenkul fonu kurmak üzere SPK'ya ayrıca başvuru yapmayı planlıyoruz” dedi. Bu alanda şirket kurmak için aşamalı bir izin sürecinden geçmek gerektiğini belirten Çelik, “SPK'nın tebliği ile birlikte Türkiye'de gayrimenkul yatırım fonları ilk defa hukuki altyapıya kavuşturulacak. 

Fonların kurulmasına, faaliyetlerine, nitelikli yatırımcılara satışına ve faaliyetlerine ilişkin esasları ayrıntılı olarak düzenleyecek olan bu tebliğ sayesinde kurulacak gayrimenkul yatırım fonları, gayrimenkullerin menkul kıymetleştirilmesine imkan sağlayacak ve büyük ölçekli gayrimenkullere likidite kazandıracak. Yatırımcılar ve gayrimenkul sahipleri artık Türkiye'de daha uygun imkanlarla bir araya gelebilecek. Yabancının ilgisi asıl o zaman artacak” diye konuştu.
 
Gayrimenkul yatırım fonlarının Türkiye'de büyüyecek bir alan olduğu ve tebliğin bu yıl yürürlüğe girmesinin sektörde yaşanacak olumlu gelişmelerin başında geldiğini ifade eden Çelik, “SPK'nın konu ile ilgili düzenlemeleri Temmuz'da yürürlüğe girdiğinde bu alanda yatırımlar, gayrimenkul portföy yönetim şirketi kurmak için başvurular artacak. Yeni bir finansal enstrüman olacak gayrimenkul yatırım fonları, mali piyasaları zenginleştirerek gayrimenkul piyasasını orta vadede iki katı büyüklüğe çıkarabilecek. 2015, gayrimenkul yatırım fonlarının yılı olabilir” dedi.                  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER, Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı bir araya getirdi!
  • 20.05.2022 15:45

GYODER, Gayrimenkul Yatırım Fonları’nı bir araya getirdi!

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, gayrimenkul sektöründe önemi gittikçe ...

LG ve Assa Abloy'dan saydam oled otomatik kapı!
  • 10.12.2020 09:59

LG ve Assa Abloy'dan saydam oled otomatik kapı!

LG ve ASSA ABLOY, dijital dünyaya geçişin işaretlerinden sayılan saydam OLED kap ...

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Tebliğ'de değişiklik!
  • 30.06.2018 12:10

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Tebliğ'de değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişi ...

Tahincioğlu, 2018'de kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor
  • 22.02.2018 11:16

Tahincioğlu, 2018'de kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Rekorlarla dolu bir yıl o ...

'Ülke insanı en çok gayrimenkule yatırım yapıyor'
  • 01.02.2018 12:58

'Ülke insanı en çok gayrimenkule yatırım yapıyor'

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Uluslararası Gayrimenkul G ...

Albaraka Türk’ün GYF'leri için gong töreni!
  • 29.11.2017 13:22

Albaraka Türk’ün GYF'leri için gong töreni!

Albaraka Portföy Yönetimi’nin kurucusu olduğu Batışehir, One Tower ve Dükkan gay ...