maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörü referanduma "EVET" diyor

Gayrimenkul sektörü referanduma "EVET" diyor

Nisan ayında gerçekleşecek olan referandumun 'Güçlü Türkiye için evet' kampanyasına, gayrimenkul sektöründen birçok yönetici katıldı.

Nisan ayında gerçekleşecek olan referanduma inşaatın patronları da "evet" dedi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre;  'Güçlü Türkiye için evet' kampanyasına katılan isimler ve yorumları şu yönde;


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas

1960 darbesinden sonra inşa edilen bürokratik oligarşik bir vesayet rejiminin arkasında askeri vesayet sisteminin olduğu kurgulanmış bir yapının 80 ihtilaliyle daha da muhkem hale getirilmiş halinin son çırpınışları demek. 15 Temmuz'la birlikte bu vesayet sistemi aslında yerle bir oldu. 

EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik 

Türkiye'de iki başlılık bu dönemin problemi değil. Daha önce Tansu Çiller'le Süleyman Demirel, Turgut Özal'la Mesut Yılmaz da yaşadı. Ahmet Necdet Sezer Bülent Ecevit'e anayasa fırlattığında Türkiye'nin ekonomisi altüst oldu.
 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya

Bu referandum bizim için bir fırsat. İki başlılık hiçbir yerde iyi bir şey değildir. Şirketlerde bile sıkıntı yaratır. Komutan tek olmalıdır ve bu komutanın sürekliliği önemli.

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik 

Türkiye için koalisyon dönemlerinin sona ermesi lazım. Bunu da en açık şekilde 7 Haziran seçimlerinde gördük. Hükümet kurulamadı. O dönemde ülke kaosa sürükleniyordu. 1 Kasım seçimleriyle yeniden istikrara kavuştu. Bir daha böyle sıkıntılar yaşamamamız lazım. İstikrar için 'evet' diyeceğiz.

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz 

Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi Türkiye'nin zirve yaptığı dönemler oldu. Biz üreticiler olarak konut sektörünün istikrarlı dönemlerde büyüdüğünü gördük.Bir de Türkiye'de eskiyen bir yönetmelik, kanun veya sistem var. Bu da iş dünyasının da vatandaşın da önünü tıkıyor. Bunların bir an önce dönüştürülmesini istiyoruz. 'Evet'te bereket olduğunu düşünüyorum.

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu 

Türkiye çok partili hayata geçtiği günden bu yana, çeşitli koalisyon hükümetleri deneyimini yaşadı. Türkiye siyasi ve ekonomik anlamda en güçlü dönemini AK Parti yönetimi ile yaşıyor. AK Parti'nin 2002'den bu yana hem dış hem de iç politikada yaşadığı siyasi başarı ülke ekonomisine de taşındı. 

ÖZAK GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık 

Şu anda temel problem bana göre, bürokratik yapının sıkıntıları… İşlevsel çarkların dönmemesi, sürekli tekrar eden problemler, hem iş dünyasında hem STK'larda hem de hükümet tarafında sıkıntı yaratıyor. Bunların tek elden yönetilmesi süreci daha hızlı hale getirecektir. 

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya 

Ülke büyük bir savaş veriyor. Bizim de bu konuda tarafımızı çok net belirlememiz gerekiyor. Ülkenin gelişimi ve daha güçlü bir şekilde mücadele etmesi için bu referandumda 'evet' diyeceğiz. 

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir 

Biz ülkenin geleceğine, çocuklarımıza ve torunlarımıza bir sistemi onaylıyoruz. Bunu onaylamazsak onlar da biz de bunun acısını çekeceğiz. O nedenle, ben anayasa paketine de cumhurbaşkanlığı sistemine de 'evet' diyorum.

Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova 

40 yıllık siyasetin içinde her zaman gündemde olmuş. Fakat siyasi liderlerin bugüne kadar yapamadıkları bir hayal olarak kalmış. Şu anda bunu gerçekleştirebilecek bir liderimiz var. Halk da buna hazır. Ekonomi de buna hazır. Bir zaman gerekiyordu. O zaman geldi. Bundan sonra Türkiye'nin koalisyonlardan uzak kaldığı tek iktidarla yönetilecek olmasının önü açılacak. Yeni sistem hayırlı olacak.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı 

Türkiye için referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin ülkemizi daha ferah ve müreffeh bir geleceğe taşıyacağına inanıyorum. İstikrarlı ve güçlü bir Türkiye için 'evet' diyorum.

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur

İçinden geçtiğimiz dönem, birliktelik kültürünü öne çıkarma zamanıdır. Kapsayıcı politikaların çatısı altında 'güven' vurgusunu öne çıkarmalıyız.  Sonuç olarak bizler farklı fikirleri olan bir bütünüz. Bu gerçeği asla unutmamamız ve bundan gurur duymamız gerekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gayrimenkul sektörü referanduma "EVET" diyor
  • 06.02.2017 08:46

Gayrimenkul sektörü referanduma "EVET" diyor

Nisan ayında gerçekleşecek olan referandumun 'Güçlü Türkiye için evet' kampanyas ...

İnşaat patronları sektörel güven endeksini değerlendirdi!
  • 25.07.2016 16:37

İnşaat patronları sektörel güven endeksini değerlendirdi!

Bugün açıklanan TÜİK temmuz ayı sektörel güven endeksi rakamlarını inşaat patron ...

İnşaatın patronlarından alçak girişime çok sert tepki!
  • 18.07.2016 15:09

İnşaatın patronlarından alçak girişime çok sert tepki!

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen patronları, 15 temmuz günü gerçekleş ...

Türkiye depreme hazır mı?
  • 17.08.2015 10:24

Türkiye depreme hazır mı?

17 Ağustos’un yıldönümünde inşaat sektörü oyuncuları kentsel dönüşümün önemini E ...

Türk müteahhitler dünyada büyük başarılar elde etti
  • 06.02.2015 13:40

Türk müteahhitler dünyada büyük başarılar elde etti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybeci, inşaat sektörünün temsilcileri ile biraraya gelere ...