maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörü ağustosta atağa kalkıyor!

Gayrimenkul sektörü ağustosta atağa kalkıyor!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri ağustos ayında satışları artırmak ve ekonomiye katkı sunmak için elini taşın altına koyuyor!

Darbe girişiminin ekonomide yol açabileceği olası sıkıntıları bertaraf etmek için çeşitli sektörler önlem paketlerini devreye sokmaya ve yol haritaları oluşturmaya başladı. Özellikle emlak satışlarında mevsim durgunluğunun yanısıra darbe girişimi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluğa karşı gayrimenkul sektörü, vatandaşı yeniden alıma yönlendirmek ve ekonomiye destek vermek için kampanya ve istihdam atağına kalktı.

‘Faizlerin inmesi şart'

aziz torun

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu girişimin ardından satış ofislerinde ziyaretlerin azaldığını ancak ekonomik istikrarın korunmasına yönelik hükümet ve yetkililerin açıklamalarıyla zaman kaybetmeden olağan sürece geçileceğini söyledi. Torun, “Torunlar GYO olarak şu anda satışta olan 5. Levent projemiz için halihazırda uyguladığımız ikinci etap lansman kampanyası satışlarımıza devam ediyoruz. 60 ay için 0.80, 120 ay için 0.89 olmak üzere çok iddialı ve teşvik edici bir faiz oranı uyguluyoruz” dedi. Aziz Torun, bankaların konut kredi faizlerini ‘psikolojik sınır' olan 1'in altına çekmesiyle gayrimenkul alımını da teşvik edeceğini belirterek, “Ayrıca yabancı yatırımcıların düşük olduğu aylar yaz aylarıdır. Eylül ayı ile birlikte ciddi bir hareketlenme olacağına inanıyorum” dedi. 

Kişiye özel ödeme 

ziya yılmaz

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Daha önce çalıştığımızdan daha iyi bir performans sergileyeceğiz” diyerek, ellerindeki stoklar için ‘kişiye özel ödeme' modellerini hayata geçireceklerini söyledi. 

Ayrıca yıl içinde yapmak istedikleri projeleri de ‘darbeye inat' daha öne çektiklerini belirten Yılmaz, “Biz buradan güçlenerek çıkacağız. Hızla arazi görüşmeleri yapıyorum ve yeni yerler alıyorum. Bütün şantiyelerde 3 bin 500 kişi çalışıyor. Yeni projelerle birlikte kısa sürede 10 bin kişiye çıkaracağız” dedi. 

Ayrıca Dap projelerinde başta Taksim Petek Residences olmak üzere ‘kişiye özel ödeme planı' oluşturuluyor. 

Vatandaş, dilediği takdirde banka, kredi, peşinat miktarı ve faiz gibi belirleyicilerden bağımsız olarak kendine uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olabilecek.

‘Güç birliği yapmalı'

nazmi durbakayım

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, firmaların gerek bireysel, gerekse birlikte hareket ederek, uygun faiz ödeme koşulları ve fiyat artışı olmaksızın konut ihtiyaçlarını karşılama kararı aldığını söyledi. 

Nazmi Durbakayım, “Çevre ve Şehircilik Bakanı ile biraraya gelen sektör temsilcileri, güç birliği için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini açıkladı. Bakanlık, vatandaşlık hakkı ve oturma izinleri konusunda özendirici adımları atacağını belirtti. 

Aynı zamanda yabancıya yapılan satışların ihracat kapsamında değerlendirilmesi için çalışmaların yapılması için çalışılacağı sinyalini de verdi” diye konuştu. Teknik Yapı ise birçok projesinde faiz oranlarını 72 aya kadar olan vadelerde yüzde 0'a indirdi. 

‘Kârdan bile vazgeçeriz'

ağaoğlu

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yaşanan girişimi atlatmak ve ekonominin rayına oturması için “Devir kazanma değil ekonominin çarklarını döndürme devri” diyerek çalışacaklarını söyledi. 

Ağaoğlu, “Gerekirse kar etmeyeceğiz ama ihtiyaçları karşılayacağız. Tüm Körfez'den alıcılarla da birebir konuşarak onları bilgilendirdim. Hepsi bize güveniyor” dedi. 

Darbe girişiminin yaşandığı gün teslimlerine başlanan Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde teslimlere özel ilk defa C1 bloktaki daireleri satışa sunduklarını hatırlatan Ağaoğlu, şunları söyledi:

“Kampanya kapsamında yüzde 5 peşin ödeme ile taksitlerini seneye erteleyebilme veya banka kredisinin hemen başlaması halinde yüzde 0.90 faiz oranı ile ödeme imkanları sunduk.”

‘Dünya basınına demokrasi ilanı'

erden timur

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağına vurgu yaparak, kendilerinin de ellerini taşın altına koyacağını dile getirdi. Kazanılan ‘büyük bir demokrasi zaferi' olduğunu belirten Timur, “Bizim bunu, hem yurtiçindeki gazetelere, hem de yurtdışındaki gazetelere ilanlar vererek, tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. Dünyanın en bilinen gazetelerine de demokrasi ilanı verme kararı aldık. Yarından itibaren bu ilanlar yayımlanacak. Bu ilanlarda biz Türkiye'de neler olup bittiğini anlatacağız” dedi. 

‘Yabancı yatırımcı bilgilendirilecek'

özen kuzu

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, insanların bir süre beklemeyi tercih ettikten sonra gündemin durulmasıyla ihtiyaçların yeniden karşılanmaya başlanacağını dile getirdi. Satış ofislerinin yeniden dolmaya başladığını anlatan Kuzu, “Yatırım ve oturum için alım yapan tüm müşterilerimize esnek ödeme planları sunuyoruz. İsteyen banka kredisi ile konut sahibi olabilirken isteyen müşterilerimize Kuzu Grup bünyesinde çeşitli ödeme alternatifleri çıkarıyoruz. Yabancı yatırımcı ile birebir ilişki kurduğumuz ve satış yaptığımız tüm uluslararası platformlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

‘Bankalar ile faiz oranı ele alınacak'

süleyman çetinsaya

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, kendi içlerinde yeni sistemler için çalıştıklarını söyledi. Çetinsaya, “Hadise yeni, vatandaş bu şoku henüz atlatamadı. İlerleyen dönemde ödeme planları içeren sistemlerimizi vatandaşa sunacağız. Mesela bankalarla görüşüp kredilendirme ve faiz oranlarında neler yapabileceğimize bakmak ya da bundan bağımsız vade seçenekleri ayarlamak gibi sistemler var” dedi. Çetinsaya, Emlak Konut GYO'nun faizi yüzde 0.70'e sabitlemesi veya TEFE-TÜFE'ye artış yapmayı planlamasının hareket getireceğini söyledi. 

‘Sosyal etkinliklerle beraberlik mesajı'

ismail hakkı altun

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, yerli ve yabancı alıcıda tereddütlerin aşılmaya başladığını ve satışların normal seyrine yaklaştığına dikkat çekti. 

Ofton İnşaat olarak ağustos döneminde müşterilerle birlik ve beraberliği yansıtan sosyal etkinlikler yapmayı planladıklarını anlatan Altun, “Örneğin her hafta bir Ofton projesi olan ve Ofton'un işlettiği Double Tree by Hilton-Piyalepaşa'da akşam ‘social/smile' etkinliğimiz olacak. Yine her hafta satış ofislerimizde ‘social brunch' etkinliği ile tüm Ofton yatırımcıları birarada olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

FETÖ'cü hainlerin yargılanacağı duruşma salonu!
  • 11.10.2016 14:57

FETÖ'cü hainlerin yargılanacağı duruşma salonu!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yargılamaların yapıl ...

Saldırı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü!
  • 18.07.2016 10:06

Saldırı sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü!

FETÖ mensuplarınca darbe girişiminde hedef alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü yerle ...

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?
  • 22.08.2014 16:17

Gayrimenkul sektöründe bu hafta neler oldu?

Emlaktasondakika, haftalık emlak haberlerini derlediği Emlak Bülteni ile bir yen ...

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı
  • 14.04.2012 15:44

Gayrimenkul sektörünün 300 milyar liralık katkısı

Gayrimenkul sektörü 2011 yılında ekonomiye 300 milyar lira katkı yaptı ...

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu
  • 28.03.2012 17:49

Emlaktasondakika.com gayrimenkul profesyonellerini buluşturdu

Emlaktasondakika.com, gayrimenkul piyasasının öncü markalarının kurumsal iletişi ...