maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul sektörü 2016 yılında nasıl olacak?

Gayrimenkul sektörü 2016 yılında nasıl olacak?

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, gayrimenkul sektöründe 2016'da neler olacağı ile ilgili öngördüklerini açıkladı.

Dünyanın ilk gayrimenkul danışmanlık markası olan Coldwell Banker, 1906 yılında San Francisco'da Colbert Coldwell ve Arthur Banker ortaklığında kuruldu. 109 yıllık tarihinde konut, lüks konut ve ticari gayrimenkul danışmanlığı alanlarında aracılık hizmetleri veren Coldwell Banker, yıllar içerisinde sektörün profesyonellik ve güvenilirlik standartlarını şekillendirdi. Yüz yılı aşkın tarihinde aracılık hizmetlerinde yıllık 250 milyar dolar tutarında gayrimenkul satışı miktarına, hizmet bedelinde ise yıllık 6 milyar dolarlık gelir düzeyine ulaştı. Merkez ofisi New Jersey'de bulunan ve %100'ü halka açık olan Realogy Group'un en büyük markası Coldwell Banker, bugün 6 kıtada ve 52 ülkede gayrimenkul danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyor. 

Coldwell Banker Türkiye- Coldwell Banker, sahip olduğu uluslararası deneyimini 2013 yılından itibaren Türkiye'ye taşımaya karar verdi. Türkiye'de gayrimenkul sektörünün en başarılı isimlerinden biri olan Dr. Gökhan Taş önderliğinde gayrimenkul ve franchising satışı konusunda uzman bir kadro kuruldu. 

Gökhan Taş

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş

Franchise verme süreciniz nasıl devam ediyor? Türkiye'de kaç ofis ile hizmet veriyorsunuz? 

Coldwell Banker, dünya genelinde her yıl istikrarlı olarak büyüyen gayrimenkul pazarında, kendi işini yapmak isteyen dinamik girişimciler için özel fırsatlar sunuyor. Global yaklaşımı ve yüz yılı aşkın tecrübesiyle başarıyı hedefleyen paydaşları için yol gösterici oluyor. Coldvvell Banker Türkiye olarak 2 yılda 77 Ofisimiz ile yaklaşık 700 Gayrimenkul profesyoneline ulaştık. Şuan Türkiye genelinde 19 şehirde faaliyet göstermekteyiz. Coldwell Banker Türkiye olarak, 2015 Ocak ayı itibariyle %400 büyüme göstererek globalde, Dünyanın En Hızlı Büyüyen Ülkesi olduk. 2016 hedefimiz ofis sayımızı 150 ye, 2017 de ise 250'ye çıkarmak. 

Coldwell Banker'ın gayrimenkul sektörü üzerindeki rolü nedir? 

Dünyanın ilk gayrimenkul danışmanlık firması olmanın getirdiği, inovatif bakış açısıyla teknolojiye ve eğitime çok önemli yatırımlar yapıyoruz. 

Eğitim yatırımlarımız: Sektörde işe yeni başlayan bir gayrimenkul danışmanının standart eğitim süresi 5 gün iken, Coldwell Banker 12 günlük eğitim vermektedir. Bu yıl, Coldvvell Banker Türkiye ekibine, Gayrimenkul Sektörünün eğitim gurusu olarak nitelendirilen Gil Ostrander, Eğitim Direktörü ve Yönetim danışmanı olarak katılmıştır. 

Teknoloji yatırımlarımız: Coldwell Banker, 6 kıtada 52 ülkeye yayılan global network ağı sayesinde uluslarası sınırları ortadan kaldırmaktadır. BlueNet isimli kapalı intranet sistemi sayesinde, yer ve zaman kısıtlaması olmaksızın yeni bir portföy girişinden sunumuna kadar tüm işlemler basit bir akıllı telefon aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Söz konusu sistem, Türkiye'nin en önemli emlak siteleriyle de entegre olarak çalışmaktadır. Gelecek 10 yıl yeniliklerimizi destekleyecek, tüm geliştirmelerimizi kaldıracak bir sistem için altyapımızı Google Türkiye ile işbirliği yaparak, Google teknolojisine çevirdik. Coldvvell Banker, Sektörde İlk ve Tek Yüksek Kazanç Sistemini Sunuyor. Coldvvell Banker Türkiye olarak, gayrimenkul danışmanlarımıza, Pass paylaşım sistemi ile masa parası olmadan, aylık sabit ücret olmadan, yüzde 100 e kadar kazanç imkanı sunuyoruz. 

Türkiye'de gayrimenkul sektörünü 2015'te neler bekliyor, 2015 öngörülerinizi alabilir miyiz? 

Gayrimenkul piyasası bu sene Genel Seçim, sınırımızda süregelen Suriye iç savaş ve son dönemde artan terör olayları sebepleri ile genellikle yatay bir seyir izlemiştir. Ancak erken seçim sonucunda kurulacak hükümet ile sağlanacak siyasi ve ekonomik istikrar hem para piyasalarına hem de gayrimenkul piyasalarına olumlu etki edecektir. 

Özellikle halen devam etmekte olan Kentsel Dönüşüm Projeleri, şehirlerarası otoyol ve hızlı tren projeleri, ihaleleri yapılan/yapılacak "Şehir hastaneleri, İstanbul'da 3. köprü, 3. havaalanı, Avrasya Tüneli ve bitmek üzere olan metro ulaşım projeleri, bunun dışında yeni çıkan Gayrimenkul Fonları düzenlemesi, tüketicinin markalı mega projelere hem oturum ve hem de yatırım amaçlı olarak olumlu bakması" gibi sebeplerle 2015 te ertelenen gayrimenkul yatırımlarının 2016 yılına sarkması bekleniyor. Bu sebeple 2016 yılının 2015 yılından daha hareketli geçeceğine inanıyoruz. 

Para

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökhan Taş'ın gözüyle Coldwell Banker!
  • 29.09.2014 17:04

Gökhan Taş'ın gözüyle Coldwell Banker!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, şirketi emlaktasondakika.com mi ...

Invest İnşaat, 2.2 milyarlık iki projeye başlıyor
  • 28.10.2020 09:37

Invest İnşaat, 2.2 milyarlık iki projeye başlıyor

Invest İnşaat, gelişim hattı olarak belirlediği İstanbul Sarıyer Ayazağa-Eyüpsul ...

Uğur Örs'ün kitabı Amazon'da satışta!
  • 10.09.2020 16:15

Uğur Örs'ün kitabı Amazon'da satışta!

Uğur Örs'ün "Kendine İnan" adlı kişisel gelişim kitabı Dünyanın en büyük e-ticar ...

Büyükçekmece'deki riskli yapıların yüzde 70’i yenilendi
  • 27.08.2020 08:45

Büyükçekmece'deki riskli yapıların yüzde 70’i yenilendi

Bugüne kadar 20 bin bağımsız bölümün yıkılması sonucu Büyükçekmece'deki riskli y ...

‘Gayrimenkulde asıl sorun fiyatta!’
  • 16.10.2018 13:14

‘Gayrimenkulde asıl sorun fiyatta!’

Coldwell Banker Türkiye Genel Koordinatörü, gayrimenkul sektöründe asıl problemi ...

Gül Suites projesinin tanıtımı yapıldı
  • 11.10.2018 17:11

Gül Suites projesinin tanıtımı yapıldı

İzmir'de CCG Yapı tarafından hayata geçirilen Gül Suites projesi 12 daireden mey ...