maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul satın alırken tapusuna dikkat edin!

Gayrimenkul satın alırken tapusuna dikkat edin!

FU Gayrimenkul Genel Müdürü Bul, vatandaşların almak istedikleri gayrimenkulün tapusunun temiz olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğinden söz etti.

Gayrimenkul alımlarında tapu kaydında bulunabilecek takyidatlar ve oluşabilecek riskler, önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Alıcı tarafından tapu sicili, tüm detaylarıyla incelenmemişse, her satın alma alıcının aleyhine potansiyel riskler taşıyabiliyor. Aslında bu riskleri en aza indirmek için bankalar ve finans kurumları, ekspertiz raporu, profesyonel destek hizmetleri vb. çözümlerle kredinin teminatı olan gayrimenkule ait riskleri bertaraf etmeye çalışıyor. Fakat bireysel alımlarda bu detaylara hâkim olmak pek kolay değil. Bu ve benzer sebeplerle Sağlam Tapu'yu tasarlayan FU Gayrimenkul, alınacak gayrimenkulün sorunsuz ve güvenilir bir şekilde satın alınmasına katkı sağlıyor. Sağlam Tapu ve alt ürünü olan Taşınmaz Risk Analizi ile gayrimenkul alan kişiler için Tapu Müdürlüklerinde takyidat araştırması ile belediyelerde proje ve imar incelemesi yapan FU, henüz alım sürecine başlamadan gayrimenkul üzerinde risk yaratabilecek hususların tespitini gerçekleştiriyor.

“Sağlam Tapu ve Taşınmaz Risk Analizi'ni sunarak alıcıların bu endişelerini gidermek amacı ile yola çıktık”

İnsanların hayatları boyunca bir veya iki gayrimenkul satın aldığının altını çizen FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bul, bireylerin satın alacakları gayrimenkul ile ilgili kötü bir sürpriz ile karşılaşmamaları için ön bilgilendirme yaparak ve Tapu Müdürlüğü'ndeki imza sürecinde yanlarında bulunarak alıcıların hak kaybına uğramalarının önüne geçtiklerini belirtti. 

Gayrimenkul satın alınırken üzerinde yer alan şerh ve beyanların birçok kişi tarafından göz ardı edildiğini aktaran Bul, “Örneğin; kentsel dönüşüm kapsamında eski binaların yıkılarak yerlerine yeni binaların yapılması için işlenen ‘riskli yapı' beyanları bu yapılarda gayrimenkul alımı gerçekleştirmek isteyen kişileri endişelendirmektedir. Özellikle eski yerleşim yerlerindGe kişiler aldıkları gayrimenkullerin üzerindeki ‘eski eser' ve ‘sit alanı' şerhlerine dikkat etmeyebilmekte, bu durumda da edinmiş olduğu gayrimenkulden istediği faydayı sağlayamayabilmektedirler.  Bu farkındalıkla biz FU olarak, 12 yıllık tecrübemizle birçok farklı duruma da tanıklık etmiş bulunmaktayız. Şöyle ki; özellikle eski yapılarda gayrimenkulün proje ile uyumsuz olduğu, yanlış numaralandırıldığı, satıcının yanlış taşınmazını satın aldığı durumlarla da karşılaştık. İşte biz Sağlam Tapu ve Taşınmaz Risk Analizi'ni sunarak alıcıların bu endişelerini gidermek amacı ile yola çıktık” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fu Mobil uygulamasının yeni sürümü hizmete açıldı
  • 29.08.2017 14:06

Fu Mobil uygulamasının yeni sürümü hizmete açıldı

Banka ve kurumlara sağladığı ipotek tesisi hizmeti sunan FU Gayrimenkul, FU Mobi ...

Fu Gayrimenkul 2017’de 300 bin adet ipotek işlemi hedefliyor
  • 04.07.2017 17:10

Fu Gayrimenkul 2017’de 300 bin adet ipotek işlemi hedefliyor

12 yıldır bankaların üstündeki yükü alarak sektöre farklılık katan FU Gayrimenku ...

Taşınır Rehni Kanunu ile çiftçilere kredi kolaylığı!
  • 08.06.2017 16:11

Taşınır Rehni Kanunu ile çiftçilere kredi kolaylığı!

Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu ile teminat vasfı olan ve rehne konu olab ...

Gayrimenkul satın alırken tapusuna dikkat edin!
  • 16.05.2017 10:43

Gayrimenkul satın alırken tapusuna dikkat edin!

FU Gayrimenkul Genel Müdürü Bul, vatandaşların almak istedikleri gayrimenkulün t ...

FU Gayrimenkul ödüle layık görüldü
  • 30.01.2017 10:09

FU Gayrimenkul ödüle layık görüldü

Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülleri Töreni’ne katılan FU Gayr ...

Fu Gayrimenkul'e yeni genel müdür yardımcısı!
  • 15.08.2016 11:32

Fu Gayrimenkul'e yeni genel müdür yardımcısı!

Gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu FU Gayrimenkul’ün yeni Genel Müdür Yardı ...