maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul İçin Strateji Platformu kuruldu!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu kuruldu!

Gayrimenkul sektöründe farklı alanlarda uzmanlığı bulunan profesyoneller bir araya gelerek Gayrimenkul İçin Strateji Platformu GİSP’i kurdu.

Gayrimenkul sektöründe farklı alanlarda uzmanlığı bulunan profesyoneller bir araya gelerek Gayrimenkul İçin Strateji Platformu GİSP'i kurdu. Platformda iktisatçıdan değerleme uzmanına, avukattan danışmanlara kadar çok farklı isimler yer alıyor

Gayrimenkul sektöründeki sivil toplum kuruluşlarına bir yenisi daha eklendi. Kısa adı GİSP olan Gayrimenkul İçin Strateji Platformu sektörün değişik katmanlarında faaliyet gösteren profesyoneller tarafından kuruldu. Gayrimenkul sektörüne yönelik stratejik yaklaşımlar geliştirmek ve belli bir fikir birliği oluşturmak amacıyla farklı aktörlerin gönüllülük esasında bir araya gelerek kurduğu bu platformda iktisatçıdan değerleme uzmanına, avukattan danışmanlara kadar çok farklı kesimden kendi alanındaki önemli isimler yer alıyor. Diğer kurumlardan farklı olarak gayrimenkul sektöründe sivil inisiyatif kullanmayı amaçlayan GİSP, bu sayede gelişimine katkıda bulunarak sorunların çözülmesini de hedefliyor.

İlk gündem kentsel dönüşüm

Aynı zamanda Garanti Koza Gayrimenkul koordinatörü olan GİSP Başkanı Gürler Ünlü, sektörde ilk defa bu kadar farklı katmanların bir ayara geldiğini belirterek, GİSP'in oluşturduğu komitelerle özellikle gündemdeki konular ve sektörün sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapacağının altını çizdi. Bu noktada gündemi meşgul eden konulara eğildiklerini ifade eden Ünlü, “Özellikle kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları başlattık. Oluşturduğumuz komitelerle ilgili yasa taslağını inceliyoruz. Kısa süre içinde de hazırladığımız raporumuzu kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Aynı zamanda ‘yabancı fonları Türkiye'ye çekmek' ve ‘İstanbul'u marka kent yapmak' gibi konuları da irdelediklerini ifade eden Ünlü, “Bu tür konularda profesyoneller tarafından detaylı çalışmalar yapacağız. Enine boyunu incelemelerde bulunacağız. Eğrisiyle ve doğrusuyla gerçekleri ortaya koyacağız” diye konuştu. Ünlü, geniş bir tabana yayılan GİSP'in kısa sürede üye sayısını artırarak çok daha geniş bir ekiple çalışmalarını devam ettireceğini de söyledi.

Gayrimenkul think-tank'i

GİSP'in genel sekreterliğini yapan Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özcan ise Türkiye gibi gelişmekte olan ve altyapısını tamamlamamış bir ülkede, gayrimenkul sektörünün çok uzun bir süre daha gündemde olmaya devam edeceğini belirterek, hızla gelişen Türk gayrimenkul sektörünün oluşturduğu ekonomik güç ve yarattığı sosyal etki ile de kritik bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki dönemde kamu, özel sektör, vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının gayrimenkulün pek çok alanında birlikte hareket etmelerinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Özcan, şunları söyledi:

“Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri de geçmiş dönemde başarılı bir performans sergilerken, sektörün gelişimine büyük katkı sağladılar. Ancak her geçen gün daha karmaşık konularla uğraşması gereken sektörün çok daha fazla ‘nitelikli düşünce' üretmesi gerekiyor. Etkin şekilde fikir üretebilecek yapının, daha stratejik bir bakış açışı geliştirebilecek, gerekli uzanmalıkları bünyesinde barındırabilecek ve konulara değişik perspektiflerden yaklaşabilecek bir 'think-tank' olduğu kanaatindeyiz. Bu amaç doğrultusunda Türkiye'nin ilk gayrimenkul think-tank'i olan Gayrimenkul için Strateji Platformu'nu kurduk.”

Profesyonellerden oluşuyor

Gayrimenkul sektöründe çok farklı alanlarda faaliyet gösteren profesyoneller GİSP çatısı altında bir araya geldi. GİSP'in üyeleri arasında şu isimler yer alıyor:

“Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, Turk-Real Yönetici Ortağı Anıl Gökçen Körpınar, Türkiye Gayrimenkul Değerleme Uzmanları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım, PwC Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, Garanti Koza Gayrimenkul Koordinatörü Gürler Ünlü, Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdür Yardımcısı İsmail Özcan, Kentsel Dönüşüm Proje Koordinatörü Kemal Çetin, Virtua Araştırma şirketinin sahibi Mehmet Demiray, Re/Max Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, Servotel Kıdemli Danışmanı Nihan Karahanoğlu, Gap İnşaat Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesi Koordinatörü Nilgün Kıvırcık ve East Gate Capital Başkan Yardımcısı Yusuf Özdalga.

Yavuz Karaman-Milliyet

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Metaverse ve Gayrimenkul Zirvesi” 23 Şubat’ta İstanbul'da gerçekleştirilecek
  • 15.02.2022 09:47

“Metaverse ve Gayrimenkul Zirvesi” 23 Şubat’ta İstanbul'da gerçekleştirilecek

GİSP tarafından düzenlenen Metaverse ve Gayrimenkul Zirvesi, Esas Gayrimenkul sp ...

Gürler Ünlü, Makyol Santral projesini anlattı!
  • 13.10.2017 16:50

Gürler Ünlü, Makyol Santral projesini anlattı!

Makyol Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Müdürü Gürler Ünlü, Makyol Santral proj ...

LG DualCool klimalarla hızlı soğutma!
  • 10.06.2021 11:35

LG DualCool klimalarla hızlı soğutma!

LG’nin 2021 Klima serisinde yer alan yeni DualCool Klimalar, daha hızlı soğutmas ...

GİSP'ten Gayrimenkul 2021 Ütopyası!
  • 06.01.2021 14:12

GİSP'ten Gayrimenkul 2021 Ütopyası!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkanı Hakan Gümüş, 2021'de gayrimenkul sek ...

Bakanlık düğmeye bastı! Konutlara corona ayarı!
  • 06.01.2021 09:51

Bakanlık düğmeye bastı! Konutlara corona ayarı!

Salgınla konut talebini değiştiğini söyleyen Bakan Kurum, “Evden çalışma kültürü ...

Sıfır konut satışları arttı, yeni projeler yolda!
  • 27.12.2020 10:00

Sıfır konut satışları arttı, yeni projeler yolda!

Pandemi sürecinde gerçekleştirilen konut kredisi kampanyasıyla sıfır konutlarda ...