maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü faaliyete başladı

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü faaliyete başladı

Hukukta çok önemli bir yeri olan Gayrimenkul Hukuku alanındaki bilgi eksikliğinin önüne geçmek amacıyla Avukat Ali Yüksel başkanlığında Türkiye'nin ilk ‘Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü' kuruldu.

Enstitünün gayrimenkul hukuku alanında birçok açığı kapatacağını dile getiren Yüksel, "Amacımız sivil toplum örgütü olmaktan çok bir bilgi kaynağı olmak. İlerleyen dönemlerde yüksekokul haline gelmeyi hedefliyoruz" dedi.

İmar, Emlak gibi alt dallarıyla sınırsız bir bilgi birikimi gerektiren Gayrimenkul Hukuku alanında Türkiye'nin ilk enstitüsü olan Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü, Avukat Ali Yüksel başkanlığında kuruldu. Yapılaşma alanında dünya standartlarına ulaşma hedefiyle yeni oluşumlara imza atan Türkiye'nin spesifik olarak Gayrimenkul Hukuku ile ilgili kurulan ilk enstitüsü olan Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü'nün tanıtım toplantısı önceki gün Türkiye'nin gayrimenkul ve yapılaşma odaklı önemli kurumlarının temsilcilerin katılımı ile gerçekleşti.

"Gayrimenkul Özel Olarak Ele Alınmalı"

Gayrimenkul, emlak ve imar konularındaki hukuki prosedürün çok kapsamlı olduğuna dikkat çeken Enstitü Başkanı Avukat Ali Yüksel; "Türkiye'de sivil mülkiyet konusunda önemli bir bilgi eksikliği var. Alanı bu kadar geniş olan bir hukuk dalında karşılığını bulamayan sorunlar ortaya çıkabiliyor. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü'nü kurmaktaki amacımız kendi alanda uzman olan avukat, belediye çalışanı, mimar, yatırımcı, tapu ve kadastro yetkilisi gibi isimleri bir arada toplayarak ‘gayrimenkul fotoğrafı'nın tamamını görebilmek" dedi.

"Hedefimiz Bilgi Kaynağı Olmak"

Sivil toplum kuruluşu olma amacı gütmediklerini dile getiren Yüksel, "Sivil toplum kuruluşu gibi çalışmak yerine toplumun gayrimenkul ve imar konularındaki bilgi eksikliğini giderme amacıyla kurulan bir bilgi kaynağı olmayı hedefliyoruz. Bu konuda topluma yapılabilecek en iyi yardım gerekli ve doğru bilgiyi sunmak. Biz de konusunda uzman üyelerimiz ile gayrimenkul alanında kafa karıştıran hukuki prosedürlere ışık tutmak amacı taşıyoruz. İlerleyen dönemlerde enstitümüzü bir yüksekokul haline getirmemiz ya da üniversitelerde ders vermemiz mümkün." diye konuştu.

"İstanbul'un İmar Konusunda Bilgi Açlığı Var"

Özellikle İstanbul gibi kentleşme sürecinde önemli adımlar atan bir kent için doğru imar bilgisinin önemini vurgulayan Yüksel konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Gayrimenkul Hukuku'nun önemli bir ayağını imar hukuku oluşturmakta. Bu konuda özellikle İstanbul gibi gelişmiş şehirlerimiz için bilgi kaynağı oluşturmak çok önemli."

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Coşar: "Yeşil alanlar doğru imar planı ile korunabilir"

Türkiye'nin önde gelen Avukat, İktisatçı, Mimar, Öğretim Üyesi, Harita Mühendisi, Bölge Plancısı gibi önemli mesleklerden 22 üye ile faaliyet göstermeye başlayan Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü'nün kurucu üyelerinden olan Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Coşar, "Böyle bir enstitünün kurulması önemli bir ihtiyaçtı. Enstitü çatısı altında ticari kaygıların değil vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olabilme kaygısının olması gerektiğini düşünüyorum. Değerli üyelerimizle gayrimenkul konusundaki önemli konulara değinmeli ve bir beyin fırtınası oluşturmalıyız. Örneğin, imara açılan ve doğal ortamı korunamayan birçok bölgenin yeşil alan haline getirilmesi gerektiğini düşünen biri olarak bu konuda neler yapılabileceğini düşünme taraftarıyım. Yasal boşluklara dikkat ederek kamuoyu oluşturmalıyız" diye konuştu.

Derneğin bir diğer üyesi Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Tahsin Erdinç ise ilk grup toplantısında yaptığı konuşmada gayrimenkul hukukunun öneminden bahsederek, " Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü üyeleri olarak uzmanlık alanlarımıza göre ayrılmalı ve toplumun bu konudaki bilgi ihtiyacını en ayrıntılı biçimde ele almalıyız. Bu alanda hepimizin üzerine düşen çok iş var" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz