maritbet girişmaritbet
'Gayrimenkul 20 yıl daha en iyi yatırım aracı!'

'Gayrimenkul 20 yıl daha en iyi yatırım aracı!'

70 inşaat şirketinin yaklaşık 10 bin markalı konut projesi inşa ettiği Kartal’a ilgi artıyor.

İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Bölgede geliştirdiğimiz Manzara Adalar projesinde satışlarımız yüzde 50'yi aştı. Kartal'ın imajı yeni projelerle değişiyor. Çarpık yapılaşma ve gecekondu algısı kalmıyor” dedi.

İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, yaklaşık 70 inşaat şirketinin proje geliştirdiği Kartal'da sıkı rekabet yaşandığını dile getirdi. 10 bini aşkın markalı konut projesi inşa edilen bölgeye konut alıcıları ve yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Tanes, “Sıkı rekabet var ama talep de o kadar fazla. Bölgede geliştirdiğimiz Manzara Adalar projesinde satışlarımız yüzde 50'yi aştı. Bağdat Caddesi, Acıbadem ve Koşuyolu'nda yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ve Ataşehir'de artan yoğunluk o bölgedeki vatandaşı Kartal'a çekiyor. Gebze'deki organize sanayi bölgelerindeki gelişim ve burada artan çalışan nüfus da Kartal'a ilgiyi artıyor. Ulaşım projeleri de bu gelişime destek oluyor” dedi. Kartal'ın imajının yeni projelerle değiştiğini belirten Tanes, çarpık yapılaşma ve gecekondu algısının değiştiğine de dikkat çekti. 

turgay tanes

EVDE FAİZ ETKİSİ

Konut kredi faizlerinde yaşanan artışın konut satışları ve satış şekilleri konusunda belirleyici olduğunu belirten Tanes, “Şimdilerde satışların yaklaşık yüzde 32'si banka kredisi yüzde 68'i de firma senetleri ile oluyor. Bu bizim projemizde de böyle. Öz kaynağı güçlü şirketler şirket içi ödeme seçenekleri sunuyor. İŞ GYO'nun da iyi kira geliri var. Şuan yıllık 50 milyon dolar olan kira gelirimiz 2018'de 100-120 milyon doları bulacak” dedi. 2016'dan umutlu olduklarını belirten Turgay Tanes, ”Kredi fazilerine rağmen bu yıl 1 milyon 300 bin konut satışı öngörüyoruz. Gayrimenkul 15-20 yıl daha en iyi yatırım aracı olarak görülecek. Türkiye gündeminde yaşanan gelişmelere karşın konut satışlarının şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 oranında arttı. Yabancıya satış da yüzde 15.8 arttı. Gayrimenkul sektörünü İstanbul özelinde değerlendirdiğimizde konut satışlarındaki artışın şaşırtıcı olmadığını görebiliyoruz. Potansiyel ve mevcut avantajlarla İstanbul'un önü çok açık. Körfez geçiş köprüsü, Çanakkale geçiş yolu ve üçüncü köprü gibi yatırımlarla bu avantajlar daha da artacak. İstanbul 10 yıllık bir süreç içerisinde dünyanın ilk üç ya da dört metropolü arasındaki yerini alacak” diye konuştu.

1.700 KONUT SATIŞTA

640 milyon lira değere sahip Manzara Adalar projesinde 5 blok olduğunu belirten Turgay Tanes, teslimlere 2018'in ilk yarısında başlayacaklarını söyledi. 957 konutluk projede ortalama metrekare satış fiyatı ise 5 bin 500 TL. İstanbul ve İzmir projelerinde satışta bulunan 4 bin konuttan 1700 adet kaldığını söyleyen Tanes, “İstanbul Kısıklı'da 32 bin metrekare arsamız var. Alarko'dan Tuzla'da 143 milyon lira bedelle 63 bin metrekarelik  bir arsa aldık” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"
  • 18.04.2022 16:29

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'da yaz ayları itibarı ...

Kartal’da yıkılan binaların yerine yeni yapılan binaların yapımı tamamlandı
  • 25.12.2019 11:11

Kartal’da yıkılan binaların yerine yeni yapılan binaların yapımı tamamlandı

Kartal’da çöken Yeşilyurt apartmanı ile çökme riski taşımaları sebebiyle yıkılan ...

Kartal’da yıkılan binaların yerine inşa edilen binalarda sona gelindi
  • 24.08.2019 11:51

Kartal’da yıkılan binaların yerine inşa edilen binalarda sona gelindi

Kartal’da 6 Şubat tarihinde çöken bina ve çevresindeki yıkılan binaların yerine ...

Aydos orman yangını havadan görüntülendi
  • 11.07.2019 10:09

Aydos orman yangını havadan görüntülendi

Kartal Aydos’ta ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nede ...

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı hizmete girdi
  • 12.03.2019 16:21

Gebze-Halkalı banliyö tren hattı hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının açılış ...

'Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım'
  • 09.02.2019 15:24

'Kentsel dönüşüme milletçe sahip çıkmamız lazım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken binanın enkazından kurtarıla ...