maritbet girişmaritbet
Galatasaray’a şok! Seyrantepe’nin üzeri açık kalacak!

Galatasaray’a şok! Seyrantepe’nin üzeri açık kalacak!

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe Stadyumu’nun üzerinin kapatılmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu

 

TOKİ Başkanı Bayraktar, Seyrantepe Stadyumu'nun üzerinin kapatılmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.
Bayraktar, protokolde olmasına karşın Seyrantepe'nin üzerini kapatmayacaklarını bildirirken, "Orada başka iyileştirmeler yapacağız ama üzerini biz kapatmayacağız" dedi.

Seyrantepe spor kompleksi projesinin maliyetinin, yan yollar, kamulaştırmalar, hak sahiplerine verilecek konutlar dikkate alındığında giderek arttığına işaret eden Bayraktar, "Bizim yapacağımız iyileştirmelerin maliyeti de oldukça yüksek. Bu iyileştirmeler stadın üzerinin kapatılmasından önemli. Üzerinin kapatılması şu aşamada çok da işlevsel değil. Ayrıca sonuçta bu bir kulüp stadı. Başka kulüpler de var" diye konuştu.
 
Seyrantepe Spor Kompleksi'nin üzerinin kapatılmasının maliyetinin, ihale tutarının yüzde 10 üzerine çıkması halinde TOKİ'nin yeni ihale yapması gündeme gelmişti. Ancak TOKİ, stadın üzerinin kapatılmasından vazgeçti.
Galatasaray'ın 2011 yılından itibaren maçlarını yapması planlanan ve 29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşamaya gelinirken, Mayıs ayında yapılan tanıtım toplantısında da "çatı" tartışması yaşanmıştı.
 
TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, tanıtım toplantısında, "şu anki ihale içinde açılır-kapanır çatı bulunmadığını, Galatasaray Kulübüyle görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, "Çatının çelik konstrüksiyununu zaten yapıyoruz, tribünlerin üstü kapalı. Ancak biz burada açılır-kapanır çatının daha sonra montajını kolaylaştıracak tüm altyapı imalatını da yapıyoruz. Çatının durumu bilahare yakın bir gelecekte netleşecek. Zaten inşaatla açılır-kapanır çatının aynı tarihte yetişmesi mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz