maritbet girişmaritbet
Fuat Bezmen’in yalısı, lüks konuta dönüşüyor!

Fuat Bezmen’in yalısı, lüks konuta dönüşüyor!

Ünlü sanayici Fuad Bezmenin Kasım 2011'de vefat ettiği Yeşilköy'deki yalısını Depar Teknik Yapı şirketi satın aldı

 

Ünlü sanayici Fuad Bezmenin Kasım 2011'de vefat ettiği Yeşilköy'deki yalısını Depar Teknik Yapı şirketi satın aldı. Şirket, değerinin yaklaşık 10 milyon dolar olduğu tahmin edilen tarihi yalıyı Anıtlar Kurulu onayının ardından yıkarak, aslını bozmadan butik bir konut projesine çevirmeyi planlıyor. 9.5 metre yükseklik, 4 katı ile siluete uygun tasarlanacak projedeki 6 lüks daire, metrekaresi 10-15 bin dolardan satışa çıkarılacak.
 
Türkiye'nin ilk tekstil sanayicilerinden olan Mensucat Santral ve Santral Holding'in eski patronu sanayici Fuad Bezmen'in Kasım 2011'de vefat ettiği Yeşilköy'deki yalısı, birkaç ay önce satışa çıkarıldı ve ünlü yalıyı Depar Teknik Yapı şirketi satın aldı. Şirket, değerinin yaklaşık 10 milyon dolar olduğu tahmin edilen tarihi yalıyı Anıtlar Kurulu'ndan gelecek onayın ardından yıkarak, aslına uygun butik bir konut projesine çevirmeyi planlıyor.
 
Satış 2-3 ay sonra
 
Bezmen Ailesi ile Mart ayında el sıkıştıklarını söyleyen Depar Teknik Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Fırat, "Yeşilköy ve Yeşilyurt'ta proje üretirken bu bölgede geniş bir çevremiz oluştu. Arsa arayışımız sonunda gayrimenkul danışmanları aracılığıyla yalının satışta olduğunu öğrendik. Şu anda ruhsat aşamasında olan projemiz, Anıtlar Genel Kurulu'nun onayına sunuldu. 3-4 ay içinde inşaata başlamayı hedefliyoruz" dedi. Amaçlarının tarihi bir yalıyı yıkarak bambaşka bir projeye çevirmek olmadığını, yalıyı tarihi rengi, dokusu, mimarisiyle aslına uygun olarak yeniden inşa etmeyi planladıklarını vurgulayan Fırat, "Yalıyı bölgenin siluetini bozmama şartına uygun olarak, 9.5 metre yüksekliğinde, 4 katlı olarak tasarlıyoruz. Yeni projede alt ve üst katlarda 250'şer metrekarelik dubleks daireler, ara katta da 150-160 metrekarelik bir normal daire olmak üzere 6 daire yer alacak. Dairelerin metrekare fiyatları ise 10-15 bin dolar arasında yer alacak ve 2-3 ay sonra satışa çıkaracağız" diye konuştu.
 
Araplar da talip oldu
 
Anıtlar Genel Kurulu'nun yalı için "Kesin yıkılamaz" şeklinde bir kaide koymadığını, belediyenin projedeki gelişmeleri takip ettiğini belirten Ahmet Fırat, Kraft Mimarlık'la çalıştıklarını, halen projede detaylar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. 10 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Fırat, alınacak onayların ardından inşaatı sonbaharda başlayarak 1 yılda tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi. Araplar'dan toplu alım noktasında çok ciddi bir talep olduğunu açıklayan Fırat, şöyle devam etti: "Araplar, İstanbul'da deniz kıyısını ve özellikle yalıları çok seviyorlar. Uzun süredir bölgeyi araştırıyorlardı. Toplu olarak binayı satın almak isteyen Araplar var. Biz projeyi geliştirdikten sonra talepleri değerlendireceğiz. Bu arada yalıyı bizim gibi satın almaya talip olan Arap yatırımcılar da bulunuyor."
 
Emlak danışmanları, bölgedeki yalıların değerinin 7 ila 10 milyon dolar arasında olduğunu belirtiyor. Bezmen'in yalısı da İstanbul'un denize nazır en değerli caddelerinden biri olan İstanbul Caddesi'nde yer almasıyla yatırımcıların dikkatlerini üzerine çekiyor.
 
Yalı marinanın tam karşısında yer alıyor
 
1949 yılında inşa edilen Fuad Bezmen'in yalısı, Yeşilköy'de marinanın tam karşısında yer alıyor. Yazlık görünümündeki 3 katlı yalının önü sahile açılıyor. Müştemilatlarıyla yaklaşık 1 dönüm üzerinde 3 kattan oluşan ve 20-25 odadan oluşan yalının inşaat alanı ise 250 metrekareyi buluyor. Geçmişte bahçesinde bir kayıkhanesi de bulunan yalının hemen önünden kayıklarla denize açılmak mümkündü.
 
Mobilyacılıktan inşaata geçti
 
Bomonti ve Eyüp'te arsa arıyor
 
Mobilya sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren Fıratlar Mobilya şirketinin sahibi olan Depar Teknik Yapı, 3 yıl önce inşaat sektörüne girmiş. Yeşilyurt ve Yeşilköy'de butik konut projeleri bulunan şirket, Ümraniye ve Sefaköy'de de projeler gerçekleştirmiş. Şirket son olarak Keleşoğlu ve Teleset Mobilya konsorsiyumuyla Güneşli'de 'Ve Güneşli' adında yeni konut projesini bu ay satışa çıkarmaya hazırlanıyor. 214 konut, 15 dükkandan oluşan projede 1+0 dairelerin 40-50 metrekare, 1+1 dairelerin 73 metrekare, 2+1 dairelerin 90-100 metrekare ve 3+1 dairelerin ise 140-150 metrekare büyüklüğünde tasarlanması planlanıyor. Projede fiyatlar ise metrekare 3 bin 500 lirayı bulacak.
 
Depar Teknik Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Fırat, Bomonti, Fikirtepe, Eyüp, Basın Ekspres Yolu ve Güneşli'de arsa aradıklarını söylüyor.
 
Nihal Yuvacan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Malatya'da ağır hasarlı 15 katlı 2 bina patlayıcılarla yıkıldı
  • 17.10.2023 11:52

Malatya'da ağır hasarlı 15 katlı 2 bina patlayıcılarla yıkıldı

Malatya'da, ağır hasarlı 15 katlı 2 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı. Yeşilyu ...

Malatya İkizce deprem konutlarının ilk teslimi 7 ay içinde planlanıyor
  • 24.05.2023 17:16

Malatya İkizce deprem konutlarının ilk teslimi 7 ay içinde planlanıyor

Malatya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binala ...

Sanayi bünyesindeki 4 sektör ihracatta rekora koştu
  • 06.04.2023 11:52

Sanayi bünyesindeki 4 sektör ihracatta rekora koştu

Elektrik-elektronik sektörü 1 milyar 517 milyon dolar, iklimlendirme sanayi 670 ...

"Duvar Arkası Radar" deprem bölgesinde can kurtarıyor
  • 10.02.2023 14:05

"Duvar Arkası Radar" deprem bölgesinde can kurtarıyor

Türk savunma sanayisinin önde gelen mühendislik şirketlerinden STM&nbs ...

Bakan Varank: Türkiye mobilya sektöründe birinci ligde
  • 23.07.2022 00:54

Bakan Varank: Türkiye mobilya sektöründe birinci ligde

Bakan Varank, Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki "Doğu Anadolu ...

Mobilya ihracatının 2023'te 10 milyar doları aşması bekleniyor!
  • 15.07.2022 11:43

Mobilya ihracatının 2023'te 10 milyar doları aşması bekleniyor!

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Hüsey ...