maritbet girişmaritbet
Fuar alanı yetmedi, BAZI FİRMALAR ÇADIR KURDU!

Fuar alanı yetmedi, BAZI FİRMALAR ÇADIR KURDU!

GAYRİMENKUL sektörünün Fransa Cannes’daki bu yılki dev buluşması birçok ilginç projeye de ev sahipliği yaptı.

16-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve 76 ülkeden yüzlerce firma, kurum ve belediyenin yer aldığı MIPIM Fuarı'na bu yıl Türkiye'den özel şirketlerin yanı sıra belediye ve kurumlar da katıldı.
Fuara Türkiye'den TOKİ, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri katıldı. 2008 ve önceki yıllara göre daha sönük, geçtiğimiz yıla göre daha canlı geçtiği gözlenen fuarda, en çok ilgiyi İngiltere, Rusya ve Fransa çekti. Bu duruma dünya gayrimenkul piyasaları açısından “Dipten dönüldü” yorumu yapıldı.

FUARDA DİKKATİMİZE TAKILANLAR
Geçmiş yıllarda fuarın yıldızı olan Araplar ve Körfez ülkeleri bu yıl katılmadı.
Rusya bu yılda diğer yıllarda olduğu gibi iyi bir noktadaydı. Özellikle Shoçi ve Krasnador'un ziyaretçilerin ilgisini standa yöneltmek ve faaliyetlerini tanıtmak için yaptıkları organizasyonlar dikkat çekiciydi. ABD'de geliştirilen ‘sagwey' isimli ulaşım aracı ile fuar alanın çevresini gezerek standa ziyaretçi çektiler. Ayrıca emlak fiyatlarındaki son bir yılın analizini gösteren animasyonda ilginçti.
Dünyada finansın önemli merkezi olan Londra ve modanın merkezi Paris her yıl olduğu gibi şovunu bu yıl da yaptı. Neredeyse bin metrekarelik birer stant açtılar.
Türkiye'den yaklaşık 200 kişinin katıldığı fuarda stant açan firmalar, Tekfen Gayrimenkul, Tulip Turkuaz, Eria Partners, Ora Gayrimenkul, GYODER ve TOKİ, Emlak Konut GYO, Hakan Kıran Mimarlık, Besa İnşaat, Vizion Grup, IMS oldu.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar fuara ilk defa katıldı.
Katılımcı ve ziyaretçi bakımından MIPIM 2010 şimdiye kadar en çok Türk firmasının katıldığı fuar oldu.
15-17 Haziran'da yapılacak olan ISTANBUL REstate Fuarı da yabancılar için stant açtı.
MIPIM 2010'da en büyük şovu yapan şirketlerden biri de IMS oldu. Fuar alanında stant açan IMS, bununla yetinmeyip bir de tekne kiraladı.
 Tekfen Öz'ün yapımına devam ettiği Levent Ofis projesi fuarda tüm ziyaretçilere sunulan örnek beş projeden biri seçildi. Proje Büyükdere Caddesi'nin ilk LEED sertifikalı ofis projesi olma özelliğiyle biliniyor.
Geçtiğimiz yıla göre katılımcı sayısının daha fazla olduğu gözlenen fuarda, dünya piyasaları düzelmediği için yatırımcılarda umutsuzluk hakimdi.
Fuara katılan tek Türk mimarlık şirketi Hakan Kıran Mimarlık oldu.
Fransa, Rusya ve İngiltere'nin fuar alanı dışında kurdukları çadırlarda tüm şirketlerini toplamaları dikkat çekti. Türk şirketleri aynı bütünlüğü sağlayamadılar.
Fuarda bu yıl Polonya yılın ülkesi olarak yer almasına karşın Paris, Rusya ve Londra kadar ziyaretçileri cezbedemedi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz