maritbet girişmaritbet
Folkart'ın Basmane Çukuru projesini İzmirliler seçecek!

Folkart'ın Basmane Çukuru projesini İzmirliler seçecek!

Folkart Yapı'nın Basmane Çukuru’na yapacağı projenin tasarımını ve adını İzmirliler seçecek.

Folkart Yapı, TMSF'den 80 milyon dolar bedelle aldığı Basmane Çukuru'ndaki projesi için inşaat faaliyetlerine başladı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 6 mimarlık ofisi arasından, uzman kurulun Tabanlıoğlu, DDG ve Mad Archıtects'in projelerini seçtiğini açıkladı. Önümüzdeki hafta 3 mimari projenin görselleri, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden, İzmirliler ile paylaşılacak. Pazarlama stratejisi gereği, İzmirlilerin tercihine göre seçilen projenin hangisi olduğu, 2017 yılında gerçekleştirilecek lansmanda açıklanacak. 

Projeye verilecek 'ad' konusunda da İzmirlilerden öneri beklediklerini vurgulayan Sancak, "Biz şimdilik projeye Folkart İzmir diyoruz. Ama yeni önerilere açığız. Önümüzdeki hafta başlayacak seçim sürecinde, İzmirliler isim önerilerini sosyal medya ve internet sitesi üzerinden yazılı olarak bildirebilecekler. Kentin kalbinde 18 yıldır İzmirlilere mahcubiyet duygusu yaşatan Basmane Çukuru, olumsuz görüntüsüyle İzmir'e negatif bir enerji yayıyor. İzmirlilerin seçeceği projenin Avrupa'nın en önemli, dünyanın ilk yirmi projesi arasına girmesini hedefliyoruz" dedi. 

İzmir'de simge yapı olacak 

İzmir için simge olabilecek, yeşil özellikli bir eseri hayata geçireceklerini anlatan Sancak, "İzmirlilerin beğenisine sunacağımız 3 proje de başlı başına önemli birer sanat eseri özelliği taşıyor. 

Mimari projelerin seçiminde, 'bütünlüklü sanatsal bir yaklaşımı' önemsiyoruz. Bu proje tek başına Folkart'ı simgelemiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Avrupa'nın en modern hizmet binasıyla, bu projede yer alıyor. Proje bütününde TMSF'ye ödeyeceğimiz 80 milyon dolar ile birlikte, kamu yararına 240 milyon dolarlık bir artı değer yaratmış oluyoruz" diye konuştu. Sancak, "Ağırlıklı konut ve ofis konumlanmasının öne çıkacağı; kamusal alanlara geçiş özelliği taşıyan; dinlence, marka yeme-içme, butik bir çarşı ile yeşil özelliklerin ağırlık kazanacağı karma kullanımlı bu eser, şehrimize çok büyük değer katacak" dedi. Arazide 18 yıl önce inşa edilen geçici duvarların zemin iyileştirme çalışmalarıyla birlikte, yeniden yapılacağını söyleyen Sancak, hedeflerinin projeyi 2019 yılı sonunda tamamlamak olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı
  • 15.12.2021 09:41

Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı

Almanya’da Berlin ve Köln’de ofis açmak üzere çalışmalarını sürdüren Folkart, yu ...

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!
  • 28.10.2021 15:30

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!

Folkart'ın İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirdiği Folkart Nefes İstanbul proj ...

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!
  • 15.07.2021 07:45

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!

Folkart, “İzmir’in renkleri tek yürek” adını verdiği destek projesiyle İzmir’dek ...

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"
  • 15.10.2018 14:31

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"

Folkart'ın iş geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımıcısı Maşallah Mutlu, şirk ...

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor
  • 13.10.2018 15:13

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de gerçekleştirdikleri yeni p ...