maritbet girişmaritbet
Folkart Highlife 370 metre ile Avrupa'nın en yükseği olacak

Folkart Highlife 370 metre ile Avrupa'nın en yükseği olacak

İzmir’de gerçekleştirdiği birbirinden farklı projelerle dikkat çeken Folkart Yapı, Avrupa'yı temelinden sarsacak iddialı bir proje ile geliyor

Bu zamana kadar Folkart Mavişehir, Folkart Narlıdere, Folkart Çeşme Paşalimanı ve Pharmactive projelerini tamamlayan firma, şu sıralar Bayraklı'da gerçekleştirdiği ikiz Folkart Towers ile ilgileniyor. Yaklaşık 200'er metrelik iki kuleden sonra gözünü çok daha yükseklere diken Folkart Yapı, İzmir'e Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek binasını dikecek. Şu anda 339 metrelik yüksekliği ile şampiyonluğu elinde bulunduran Moskova'daki Mercury City'yi 31 metre daha aşmayı planlayan Folkart Yapı, 370 metrelik Folkart Highlife'ı İzmir'e kazandıracak.

İzmir Konak'ta 370 metrelik Folkart Highlife ismi ile hayat bulması planlanan proje 75 kata sahip olacak. Konak'ta inşa edilecek olan projenin inşaat büyüklüğü ise 240 bin metrekare olacak.

Toplam yatırım değeri 550 milyon lira olacak olan Folkart Highlife Konak projesi tamamlandığında 370 metrelik uzunluğuyla Avrupa'nın en yükseği olacak. Konut, ofis ve çarşıdan medyana gelecek olan Folkart Highlife, İzmir'in çehresini değiştirecek.

‘İstanbul'a çok fazla benziyor'

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İstanbul kökenli bir firma olan Folkart'ın, bu kente yatırım yapmak isteyenlerin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırdığını söyledi. Sancak, şunları söyledi: “8 yıl önce İzmir'de işe başladık. Yanlış algılar vardı, hepsini yıktık. İzmirliler bizi çok sevdi. Biz de onlar için en iyisini yapmaya çalıştık, çalışıyoruz da. İzmir'in Yeni Kent Merkezi, 12 yıl önce imara açıldı. 450 hektar arazi, 3.5 emsal ile gökdelenlere açıldı ve 20 milyon metrekarelik inşaat alanı kazandırılmış oldu. Bölgede 100'e yakın proje yapılabilir. İstanbul'a en çok benzeyen şehir İzmir. Körfez Geçiş Projesi gerçekleştiğinde İzmir'in çok şeyler kazanacağına inanıyorum. Yeni Kent Merkezi, İzmir'in geleceğini yapılandırmak için en uygun yerdi.”

Folkart Towers 150 milyon dolara mal oluyor

46 katlı iki kuleden oluşan, mimarisiyle kentin simgesi olmaya aday, modern teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak maksimum konforu ve güvenliği barındıran Folkart Towers, 27 bin metrekare arsa büyüklüğüne sahip bulunuyor. Yaklaşık 200 metre yüksekliğinde 2 kuleden oluşan projede alışveriş alanları, spor kompleksi, residence ve ofis katları bulunuyor. 30 ay gibi kısa bir sürede 150 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen Folkart Towersın inşaatı 2012 yılında başladı. Toplam 160 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projenin bir kulesinde Şubat 2014'te yaşam başladı.

 

Yorum Yaz