maritbet girişmaritbet
Folkart Academy'de eğitim 1 Nisan'da başlıyor

Folkart Academy'de eğitim 1 Nisan'da başlıyor

Folkart Yapı tarafından kurulan ve kurumsal sorumluluk uygulamaları kapsamında eğitim verecek Folkart Academy, 1 Nisan'da başlıyor.

Bayraklı'daki Folkart Towers'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, çok özel ve zengin bir tarihsel mirasa sahip İzmir'in dünya medeniyeti için simgesel bir önem taşıdığını anlattı.

Akademinin kapısını tiyatro odaklı sanatsal bir eğitimden geçmek isteyen insanlara açtıklarını dile getiren Sancak, "İzmir'de iş yapıp kazanırken, bir yandan yine İzmir'de sanata gönüllü destek vermeyi ve bunu sürdürülebilir kılmayı, çok ciddi bir sosyal görev olarak görüyoruz. Bu alanda çok adım attık. Folkart Gallery de bunun en önemli örneklerinden biridir." diye konuştu.

İlk etapta 400'ü çocuk, 200'ü yetişkin ve 25'i de profesyonel seviyede olmak üzere, toplam 625 kişiye ücretsiz eğitim verilmesini planladıklarını kaydeden Sancak, "Akademiye başvuranların sayısı 15 bin kişiye yaklaştı. Doğal olarak kayıtlarımızı dondurduk." dedi.

Sancak, Folkart'ın isminin "folk" ve "art" kelimelerinden meydana geldiğinin altını çizerek, sanata yatırımlarının devam edeceğini vurguladı. 

Bütün inşaat yatırımlarını İzmir'de yaptığını kaydeden Sancak, İzmir'in hem inşaat hem sanat alanında gelişime açık bir şehir olduğunu sözlerine ekledi. 

Çocuk ve yetişkinlerin eğitimi 5 hafta, profesyonel eğitim 10 hafta sürecek

Akademinin Proje Koordinatörü Volkan Severcan da tiyatro ve oyunculuğun sıkıntılı bir dönem geçirdiğine işaret ederek, "Çok problemli bir tiyatro dönemi geçiriyor Türkiye. Televizyonun birden bire çok yüksek bir ivme alması dolayısıyla ki bu son derece normal, tiyatro belki bilet fiyatlarının yüksek olması ve insanlara ulaşmasındaki birtakım sıkıntılardan dolayı zorluk içinde." değerlendirmesini yaptı.

Oyunculuğun diğer sanat dallarında olduğu gibi usta çırak işi olduğuna vurgu yapan Severcan, şunları aktardı:

"Dolayısıyla illa konservatuvar okumak gerekmez. Bir ustanın yanında çalışmak, o ekolün içinde gelişmek ve onu öğrenmek de son derece önemli. Nasıl diyebiliriz ki Nisa Serezli konservatuvar okumadı diye oyuncu değil. Nasıl diyebiliriz ki Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Kemal Sunal oyuncu değil. Oyuncu olmanın başka bir modeli de var. Türkiye'de biliyoruz ki 'ben oyuncu olmak istiyorum' dendiğinde, anne babaların 'Yaşasın çocuğumuz oyuncu olmak istiyor' dediği bir şey değil."

Severcan, Folkart'ın sanata verdiği destek dolayısıyla memnuniyetini dile getirerek, çocuk ve yetişkin eğitiminin 5 hafta, profesyonel eğitimin ise 10 hafta süreceğini söyledi.

Ankara ve İstanbul'daki üniversitelerden öğretim üyelerinin yanı sıra tiyatronun usta isimlerinin de akademide eğitim vereceğine dikkati çeken Severcan, "Oyunculuk eğitimi, bu mesleği yapmaya başladığınız anda başlar ve ölene kadar devam eder. Yani herhangi bir okulu bitirdiğiniz zaman ister devlet konservatuvarı olsun ister bir okul olsun, oyunculuğu bitirdiğiniz için 'Ben oyuncu oldum' diyemezsiniz. Sadece iyi bir oyuncu adayı olabilirsiniz. Bizim mesleğimiz nihayetinde er meydanıdır. Sahneye çıkmanız, sahnede kendinizi göstermeniz ve halkın beğenisini kazanmanız gerekiyor." diye konuştu.

Folkart Academy'de Severcan'ın yanı sıra Ziya Kürküt, Şule Demirezen, Zeyno Günenç, İbrahim Raci Öksüz, Kerem Atabeyoğlu ve Oktay Keresteci'nin de aralarında bulunduğu 19 isim eğitim verecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı
  • 15.12.2021 09:41

Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı

Almanya’da Berlin ve Köln’de ofis açmak üzere çalışmalarını sürdüren Folkart, yu ...

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!
  • 28.10.2021 15:30

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!

Folkart'ın İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirdiği Folkart Nefes İstanbul proj ...

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!
  • 21.10.2021 09:21

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!

Yapı sektöründe Türkiye’nin öncü ve lider şirketi Folkart, artık İstanbul’da. Şi ...

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!
  • 15.07.2021 07:45

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!

Folkart, “İzmir’in renkleri tek yürek” adını verdiği destek projesiyle İzmir’dek ...

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"
  • 15.10.2018 14:31

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"

Folkart'ın iş geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımıcısı Maşallah Mutlu, şirk ...